Time of Legends: Joan of Arc (Pascal Bernard)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Time Of Legends: Joan Of Arc
Witam,
chciałem zapytać czy jest może ktoś na forum kto organizował by zamówienie grupowe?
chciałem zapytać czy jest może ktoś na forum kto organizował by zamówienie grupowe?
Mam podobne odczucia co moi przedmówcy - wydaje się, ze jest mnóstwo drobnych zasad, które zależą od scenariusza. Do tego nawet Leo szuka części rzeczy w instrukcji lub na kartach, a czasem nawet o czymś zapomina i sobie przypomina po czasie dopiero. Skoro ktoś, kto zna grę na wylot, robi takie błędy, to jak grać będą dwaj początkujący to będzie jakaś masakra.
Z drugiej strony gra wygląda świetnie od strony graficznej, kampania też jest fajnie prowadzona, ostatnią figurkę z SG nawet modelują od nowa, bo się backerom nie podobała (mi też nie - była faktycznie paskudna). Miło widzieć, ze wspierający mają realny wpływ na to jak się rozwija gra. Na razie obserwuję z rosnącym zainteresowaniem.
Z drugiej strony gra wygląda świetnie od strony graficznej, kampania też jest fajnie prowadzona, ostatnią figurkę z SG nawet modelują od nowa, bo się backerom nie podobała (mi też nie - była faktycznie paskudna). Miło widzieć, ze wspierający mają realny wpływ na to jak się rozwija gra. Na razie obserwuję z rosnącym zainteresowaniem.
Co by nie mówić o samej grze, to Mythic Team trzeba przyznać, że faktycznie potrafią prowadzić kampanie na ks - ich poprzedni projekt Mythic Battles jest chyba najlepszą kampanią jaką wsparłem / obserwowałem jeśli chodzi o kontakt ze wspierającymi - i wszystko wskazuje na to, że JoA niczym się pod tym względem nie różni...
Leo nie jest twórca gry tylko wydawcą dlatego nie zna zasad na pamięć.matio2007 pisze:Mam podobne odczucia co moi przedmówcy - wydaje się, ze jest mnóstwo drobnych zasad, które zależą od scenariusza. Do tego nawet Leo szuka części rzeczy w instrukcji lub na kartach, a czasem nawet o czymś zapomina i sobie przypomina po czasie dopiero. Skoro ktoś, kto zna grę na wylot, robi takie błędy, to jak grać będą dwaj początkujący to będzie jakaś masakra.
Dodatkowa gra jeszcze się rozwija i znienia dlatego nie ma ciągle rulebooka.
-
- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 142 times
Totalnie nie jestem zainteresowany ale co jak co po przeglądnięciu kampanii akurat tego im odmówić nie można...mmag pisze:Mają rozmach sk...
Najpierw półmetrowy smok teraz to..
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
Gra wydaje się super, ale mam pytanie co do figurek
W FAQu kampanii jest napisane, że wielkość figurek to 16 mm od stóp do czubka głowy
Mam bardzo małe doświadczenie z figurkami do gier, ale wydaje mi się, że to malutko biorąc pod uwagę, że np hoplici z Lord of Hellas (też wydający się na zdjęciach malutcy) mają 22 mm i to do linii oczu.
Czy taka skala nie powinna powodować obaw o możliwą do uzyskania szczegółowość modeli?
W FAQu kampanii jest napisane, że wielkość figurek to 16 mm od stóp do czubka głowy
Mam bardzo małe doświadczenie z figurkami do gier, ale wydaje mi się, że to malutko biorąc pod uwagę, że np hoplici z Lord of Hellas (też wydający się na zdjęciach malutcy) mają 22 mm i to do linii oczu.
Czy taka skala nie powinna powodować obaw o możliwą do uzyskania szczegółowość modeli?
Bodajże na ich facebooku był filmik w którym Leo prezentował figurki z gry - w tym pierwsze plastikowe i tak "na oko" nie wyglądały one wcale gorzej od prototypów z resinu, były pełne detali itp. Jakkolwiek udało im się to osiągnąć...
Bardzo chwalili się przed kampanią, że udało im się dzięki jakiejś super technologii uzyskać jakość i szczegółowość modeli 30mm w skali 16mm. Na próbnych odlewach faktycznie wygląda to nieźle, chociaż przez skalę proporcje detali czy też głowy do reszty ciała są bardzo mocno zaburzone (na renderach, ale w realu ma to dać właśnie efekt realistyczny).Inglorion pisze:Gra wydaje się super, ale mam pytanie co do figurek
Mnie osobiście zaczyna powoli w pewnym sensie przerażać zawartość "fizyczna" tej gry. Sama podstawka ze SG to już chyba 250 figurek, a do końca kampani daleko... Że o zawartości ewentualnych dodatków nie wspomnę. Chcąc pomalować to wszystko, mam wrażenie że się popłynie - albo z kasą, albo z czasem...
...Ech... problemy pierwszego świata...
...Ech... problemy pierwszego świata...
Zapraszam do wróżenia z internetowych fusów na temat tej właśnie gry:
http://bitewniakowepogranicza.blogspot. ... ka-na.html
http://bitewniakowepogranicza.blogspot. ... ka-na.html
http://bitewniakowepogranicza.blogspot.com/
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
Blog z pogranicza gier bitewnych i reszty rozrywki bez prądu (w tym picia).
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
Nareszcie! Choć w sumie poza zmianą nomenklatury, to wszystko na tym etapie jest już znane. Nowe symbole na kościach nie przekonują mnie ;=-)
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
od godziny się ślinię .... niesamowite figurki
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- pan_satyros
- Has thanked: 685 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Mnie tak na max kuszą z dodatków "tylko" Oblężenie i Apokalipsa. Ale już to daję 1k zł...
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
-
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 53 times
Za Batmana na sprawdzonym systemie gotów jestem dać jednak trochę więcej... :)
- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
Zrobiło się konkretnie, jedna z wielu dużych figurek przy podstawowym pledge'u:
Spoiler: