Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Wysłałem maila do autora Uwe Eickerta. Zapytał skąd jestem, to ja że z Polski, "between Heroes"
Ten tytuł wyjątkowo nie trafiony, ale to bardziej nazwa całej serii gier, a nie tego konkretnej pozycji. Uwa napisał: "I want to put out a Polish nationality pack soon with 1939 firefights against the Soviets and Germans. Interested in helping with this?". Jakby co to ma do mnie napisać, będę mógł przesłać pytania do bardziej kompetentnych osób
Mnie niestety w piątek nie ma, więc mój egzemplarz nie trafi do klubu.
Nazwa mocno nawiązuje do taktycznych RTSów z II ws "Company of Heroes". To już na tyle 'chodliwa' marka na rynku, że być może Uwe chciał się nieco...hm... podczepić pod ten skrót, dla lepszej rozpoznawalności?
A swoją drogą - polecam komputerowe CoH. Oczywiście niewiele tam realizmu, ale te efekty... Jakbyśmy się znaleźl w samym środku filmu "Szeregowiec Ryan"
na stronie wydawcy są też niewielkie modyfikacje scenariuszy i zasad. Np. w pierwszym scenariuszu ruski oddział z karabinem maszynowym stoi hex obok, czyli w lesie, a nie krzakach. To ten oddział co od razu padł i położył scenariusz
Hm, jakby ktoś miał wątpliwości, to zapomnieliśmy dodać :
04.09. sklep Los Diablos Polacos został oficjalnym dystrybutorem gry Conflict of Heroes w Polsce!!!
Do końca września gra będzie u nas w "przedsprzedażny". Dotychczasowy jej nakład się wyczerpał i wydawca gry robi obecnie trzeci dodruk (gra niedługo przypłynie zza oceanu i będzie dostępna u nas od razu z dodatkami na przełomie września i października).
Naszą stronę odwiedził także Uwe Eickert, twórca gry, i pozostawił swój komentarz.
Los Diablos Polacos pisze:Dotychczasowy jej nakład się wyczerpał i wydawca gry robi obecnie trzeci dodruk (gra niedługo przypłynie zza oceanu i będzie dostępna u nas od razu z dodatkami na przełomie września i października).
Ja jakos tego nie zauwazylem - w Wargamerze jest dostepna a kolejna partia lezy na cle ... kto chce moze kupic bez czekania
"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne". Moja lista gierMój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Ten tytuł wyjątkowo nie trafiony, ale to bardziej nazwa całej serii gier, a nie tego konkretnej pozycji. Uwa napisał: "I want to put out a Polish nationality pack soon with 1939 firefights against the Soviets and Germans. Interested in helping with this?". Jakby co to ma do mnie napisać, będę mógł przesłać pytania do bardziej kompetentnych osób
Noż, jak zrobi bitwę pod Mokrą z pociągiem pancernym, TKSami i szarżą plutonu wypadowego to upiekę mu ciasto.
Noż, jak zrobi bitwę pod Mokrą z pociągiem pancernym, TKSami i szarżą plutonu wypadowego to upiekę mu ciasto.
Nad tym dodatkiem wlasnie pracuja Los Diablos Polacos - Uwe, jak widac, entuzjastycznie podszedl do naszej propozycji.
a jakie są Wasze wrażenia z tej gry?
PS. szkoda, że instrukcja nie będzie ogólnie dostępna. Ja lubię najpierw poczytać, obejrzeć jak grają i ew. zdecydować się na zakup - jakby na to nie patrzeć to jest to prawie 200 plnów - a planów zakupowych mam bez liku
zadalem wczesniej pytanie jak wygladaja scenariusze w tej grze i dowiedzialem sie tylko ile ich jest ale nie wiem nic o warstwie historycznej ani o ocenach...
wiadomo skad mozna sciagnac ksiazke ze scenariuszami? bo instrukcja jest ale nic wiecej...