Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Po krótkiej, wakacyjnej przerwie, wracamy do Pacific War i Battle Scenarios. Przed nami pierwsze w historii starcie lotniskowców w Bitwie na Morzu Koralowym. Zapraszam!
Dzisiaj przedstawiam jeden z najlepszych scenariuszy turniejowych w Pacific War - Eastern Solomons i zmagania o Guadalcanal. Zapraszam do pełnej akcji relacji!
Pacific War Battles - #6 Naval Battle of GuadalcanalNa zakończenie 2022
Jeszcze jeden materiał o chyba mojej ulubionej grze mijającego roku - Pacific War. Siły US i JAP mierzą się w bitwie morskiej w okolicach Guadalcanal. Zapraszam!
Jeżeli już przebrnęliście przez wprowadzające do Pacific War Engagement Scenarios, to pora "wypłynąć" na głębsze wody. Będzie to seria tzw. Battle Scenarios, które rozpoczyna operacja na Wyspie Wake. Zapraszam do mojego materiału!
Pacific War to jedna z lepszych symulacji tego konfliktu z okresu drugiej Wojny Światowej. Przez wielu uważana za trudną do nauczenia się - więc aby pomóc w procesie zapoznawania się z nią, zebrałem wszystkie materiały, które do tej pory przygotowałem. Zapraszam!
Z wielką przyjemnością przedstawiam recenzję jednego z najbardziej pomysłowych i kompletnych projektów poświęconych II wojnie światowej - Pacific War autorstwa Marka Hermana. Co więcej, niedawna reedycja GMT Games dostosowuje komponenty tego świetnego go tytułu do współczesnych standardów. Zapraszam!