Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Ja z kolei proponowałbym przyjrzenie się Containerowi Z tego co czytałem gra nie wybacza litowania się nad upadającymi przedsiębiorstwami a rywalizacja zaciętą jest
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Happosai pisze:o hamburgum czytałem, ale interakcji tam niewiele z tego co wiem;)
W Hamburgum jest bardzo duzo interakcji, jest ona doslownie co chwile. Sprowadza sie do wyscigu - kto pierwszy? Kto pierwszy zlozy donacje na kosciol, kto pierwszy zakonczy kosciol, kto pierwszy zajmie odpowiednie pola w Hamburgu (wazne z wielu wzgledow). Co chwila jest podpatrywanie przeciwnikow, obserwacja na co gromadza surowce, na jakich bonusach im zalezy i proby pokrzyzowania tych planow. Ogolnie dobra gra. No chyba ze ktos ma juz dosc mechaniki rondla.
Ale Container polecany powyzej przez kwiatosza tez jest interesujaca propozycja - na pewno jest ekonomiczny i na pewno jest interakcyjny. Interakcja polega na rywalizacji w podbieraniu (kupowaniu) swiezo wyprodukowanych produktow (wrzucamy je na swoje nabrzeze), podbieraniu produktow z nabrzezy poszczegolnych graczy statkiem (w celu wywiezienia na centralna wyspe szczesliwosci), ustalaniu cen na produkty (mozna manipulowac graczami tak by kupowali te produkty ktore bysmy woleli zeby kupowali). No i oczywiscie jest licytacja za kazdym razem gdy statek jakiegos gracza z kontenerami doplynie do wyspy centralnej.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
-- "We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw