Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Zawaterniok pisze: ↑13 mar 2023, 18:43
Witam, przypuszczam, że prędzej czy później będę chciał uzupełnić kolekcję o tytuł oparty o kostki - a dokładniej masę różnych kostek. Różne kolory, modyfikatory, funkcje, itp.
Ciekawi mnie jakie pozycje polecacie. Ja pewnie nie będę chciał wydać więcej niż 300 zł, ale z droższymi pozycjami też się z ciekawości zapoznam.
Jesli nie została jeszcze podjęta decyzja to głosuje obiema rękoma za Roll for the Galaxy.
Ilość kolorowych i pięknych kości. Krótki czas rozgrywki (30-50 minut przy zaznajomionym składzie) Gra do 5 osób (najlepiej od 3 w górę ale w dwójkę też da się grać). Te kubeczki może i są głośne ale jaką sprawiają frajdę . Kombinowanie Możliwości opanowania wszechogarniającej losowości w kostkach, ładne grafiki na grubych kaflach. No świetna gra po prostu!
Pandemic lekarstwo
Baron voodoo
Zamki burgundii kościane
Combria + dodatek
Cavern tavern
Wyspa dinozaurów kościana
Drawn to adventure
Znak starszych bogów
Dungeon roll
Fleet
Three sisters
Karczma pod pękatym kuflem (moja ulubiona gra ever)
Istanbul kościany
Ostatni bastion
Here to Slay
Magia i myszy
Nagaraja
Roll player i RP adventure na który czekam
Seasons
Pod wrogim niebem
Zombie Dice
szczudel pisze: ↑12 kwie 2023, 09:57
Ile gra musi mieć kości aby uchodzić za grę " z duża ilościa kości". Pytam poważnie. Kiedy gra będzie "kościana". Rzut 6 kośćmi taką już kwalifikuje?
Nie ma żadnych określonych kryteriów co do liczby kości. Liczę na subiektywne i zróżnicowane propozycje. Jeśli dla Ciebie 6 kości to dużo, to proszę bardzo