Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Zgodnie z przewidywaniami o 14:00 wpadli Mali Epiccy Wikingowie
Sprzedam: Czerwcowe obniżki (m.in.: Królestwa Północy, SPQR Deluxe, League of Dungeoneers) Przygarnę: Zone Wars, Agricola: Torfowisko (pierwsze wydanie PL)
Mr_Fisq pisze: ↑07 lut 2023, 09:03
Mamy podpowiedzi na dziś:
Podchwytliwe. Nie dajcie się zwieść. Pierwszy z lewej to nie wiking tylko chrząszcz widziany z góry. To będzie Kabuto Sumo. O, i epokę kamienia drukują. Bard się wkurzy. Ten smok, to ostatni smok z Opowiadań z Doliny Muminków, ślicznie. No i Carcassone. Znów się czepiają Barda.agresywna polityka wydawnicza.
PytonZCatanu pisze: ↑07 lut 2023, 09:12
Ludzie na Facebooku strzelają że Skyrim. Ale nie wiem czy to możliwe.
Skoro ma być wersja węgierska (O.o) - BGG - to dlaczego nie polska?
antonio3333 pisze: ↑07 lut 2023, 09:28
Śmiesznie by było jakby przejęli prawa do Kawerny
Gra jest jeszcze w sklepach, nowy dodatek nie spotkał się z wielkim entuzjazmem. IMHO bez szans, już prędzej uwierzę w Spirit Island
Sword & Sorcery: Vastaryous' Lair - czyli smok skreślony.
Bomb codziennie też bym się nie spodziewał - pewnie jeszcze coś dużego na koniec wpadnie na koniec i może w środę?
Otorek pisze: ↑06 lut 2023, 11:09
Galakta odważnie, gra krążyła w kręgu zainteresowań, ale polska wersja (o ile cena nie będzie porażająca) trafia na listę zakupową.
Twój portfel może spać spokojnie...Galakta przoduje w wysokich cenach.
shuji pisze: ↑07 lut 2023, 10:46
Na tych zapowiedziach nie ma co się spodziewać dodatków do horror arkham LCG, prawda?
Arkhama wydają na bieżąco, więc co mieli by zapowiadać? Nie ujawnią tytułów których FFG jeszcze nie zapowiedziało.
Edit:
A dodruki pewnie będą w kolejnych tygodniach zapowiadane.
shuji pisze: ↑07 lut 2023, 11:17
no jeden stary / nowy cykl już wisi u ffg, a galakta nie zapowiedziała. Chyba zapominany krąg czy coś takiego
To jest efektywnie przedruk istniejących produktów (wydanych przez Galaktę) w nowym formacie, wiec w ramach tego cyklu zapowiedzi nie spodziewałbym się informacji na ten temat.
To że ludzie czekają na dodruk (czegoś co już Galakta wydała, tylko w nowej formie) nie znaczy że Galakta ma to zapowiedzieć w nowościach wydawniczych gdzie prezentuje tylko nowe dla naszego rynku tytuły.
Cieszę się, że zrezygnowałem ze wspierania. Rozważę, jak pojawi się więcej szczegółów.
Dla mnie dodatek do S&S bomba - w koncu będzie wydane wszystko z serii Nieśmiertelne Dusze. Teraz tylko czekać na zapowiedź Ancient Chronicles - ponoć chcą wydawać wszystko z linii Sword & Sorcery. Z chęcią kupię wszystko co będzie wydane.
Fajnie by było, jakby Galakta wydałą również El Grande - na stronie FB HAns in Gluck wstępnie zapowiedzieli dodruk, więc można się podpinać. Galakta wydała HAnse Teutonice, więc może też takie coś chwycą. Brałbym
Edit:
Jedna rzecz której się obawiam, to że Paxy będą walczyć ze sobą o klienta, i Galakta będzie się sama kanibalizować.
Edit2:
No dobra, niech w tym roku ogarną Paxy, a w przyszłym zabiorą się za COIN'y
Bardzo pozytywnie zaskoczony jestem dotychczasowymi zapowiedziami. Jedynie kiepska zapowiedź to według mnie dodatek do S&S. Dużo bardziej skłaniam się ku podejściu Portalu by zapowiadać tylko samodzielne tytuły a dodatki oddzielnie.
Nie mam żadnego doświadczenia z Pax'ami i chciałem na grubo zacząć od Pax Ren ale nie wiem czy jednak nie spróbuję w pierwszej kolejności Pax Viking.
Yappen pisze: ↑06 lut 2023, 10:41
W sumie, to zapowiedź Pax Renaissance mocno zwiększa szansę pojawienia się Pax Hispanica po Polsku w przyszłym roku. A chyba właśnie ten ostatni bardziej mi tematycznie powinien pasować.
Myślę, że po dzisiejszej zapowiedzi Pax Viking, szanse na Pax Hispanica w 2024 wzrastają jeszcze bardziej