Ja takie karty do segregatora odziedziczylem po poprzednim wlascicielu LOTR LCG. Na papierze to wyglada pieknie, ale przekartkowanie tego segregatora jest dosc upierdliwe i wlasnie boczne otwarcia slotow powoduja spore ruchy i kazda strone musze asekurowac przekladajac jakby to byl tysiacletni wolumin

na moja logike to gorne otwarcie slotow nie generowaloby problemu przy kartkowaniu, moze nalezaloby uniesc nieco gorna krawedz segregatora. No ale ja jedynie teoretyzuje, Wy jestescie praktykami.
Dopisek:
Kiedys nakupilem po taniosci takie klasery panini do pilkarzy lub fortnite

Tam sloty sa otwarte od gory, a miliony gimbusow-pokemoniarzy nie moga sie mylic

Mialem w tym trzymac tez kupione po taniosci karty z X-winga...
Dla mnie wielka kontrowersja jest trzymanie kart w klaserze bez koszulek (bo sie nie mieszcza) i koszulkowanie ich przed uzyciem w talii

Taki narzut roboty odbiera sporo radosci z posiadania klasera, no i ewentualne uszkodzenia. Idealem byloby raz zakoszulkowac i z glowy, i bezpieczne. (ale tu znow teoretyzuje i dziele sie fobiami)
Moze te pilkarskie maja wieksze sloty, nie robilem jeszcze eksperymentow
LOTR ma po 3 sztuki jednego wzoru, AH po 2 wiec troche ulatwia temat upychania w slot zakoszulkowane w perfect fit
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne