edrache pisze:domyślam się, że weźmiecie gry do testowania na kaszubkon a może uda się przekonać trzewika, żeby użyczył komuś stronghold do przetestowania?

nie wiem czy Jacek jedzie, ale ani mnie, ani Filipa nie będzie na Kaszubkonie
Dzięki wielkie za testowanie.
Pret-a-Porter jest wymagającą i ciężką grą. Niestety na razie downtime był trochę za duży jak na mój gust. Troche przytłaczająca jest też przy pierwszym zetknięciu, ilość plansz, znaczników i elementów. Ale to chyba nawet zaleta przy takiego typu grach

Z chęcią potestuję przyszłe wersje.
Co do Magnum Sal - byłem tylko przy tłumaczeniu reguł. Tak jak Filip powiedział, straciliśmy obiektywizm do tej gry, a mnie osobiście lekko znużyła. Przerwa naprawdę się grze (a nawet bardziej mi) przysłużyła. Myślałem już nawet o nowej wersji Magnum Sal - żartowaliśmy nawet, czy by się nie pokłócić, wydać dwóch wersji gry Magnum Sal i Sal (nowa, lepsza wersja) - świetny "chłyt marketindody". Żałuję że nie zostałem do końca, ale Wasza opinia na temat gry naprawdę dodała mi skrzydeł - dzięki. Teraz z Filipem jeszcze mocniej zabierzemy się za pracę nad Magnum Sal. Na pierwszy ogień idzie nowa plansza, bo tamta jest już niewyraźna i niewystarczająca do szerszych testów.