Assassin's Creed Brotherhood of Venice - pytania i wątpliwości
Re: Assassin's Creed Brotherhood of Venice - pytania i wątpliwości
Kartę Ezio dostałem jak pierwszy raz wybierałem kwaterę. Chyba to była misja 1.1. Tam na takiej dużej czerwonej karcie pisało żeby wziąć 3 brązowe karty (kurtyzany, nowicjuszy i Ezio) oraz dać do kwatery 4 figurki kurtyzan i 4 figurki nowicjuszy. Nie ma nic wspomniane o figurce Ezio dlatego go nie dodałem. Skończyłem wczoraj misję 2.1 i to była pierwsza misja z eskortą (ucznia Leonardo) i dalej żadnych kart ani wzmianki o figurce. Czyli mam dodać tą figurkę czy będzie dostępna po innej misji?
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 553 times
Rzeczywiście niefortunne określenie. Tak, powinieneś ją dodać (opis "40" wspomina o tym - ale znów w trochę niefortunny sposób). Jako dodatkowe wyjaśnienie przy okazji: na niektórych kartach masz w opisie "wymagana figurka Ezio" tak jak "wymagana figurka kurtyzany" - chodzi o wymaganie jej w grze (przypisanej do wspomnienia, nie do kwatery) - ale od początku odkąd masz kwaterę to masz też dostęp do tych figurek.
Czy w trakcie wspomnienia mogę wydać 1 kostkę akcji by ukryć drabinę?
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 553 times
Nie możesz (mówię o stadardowych regułach, pomijając specjalne reguły niektórych wspomnień). W przeciwnym razie mógłbyś całkowicie zablokować wrogów na niektórych mapach.
Witam! Mam kilka pytań..
1) Robię akcję ruch dwoma Assassinami do pomieszczenia z dwoma kusznikami, wykonuję test wykrycia i oboje zostają wykryci, zakładam czerwone podstawki i czy mogę wykonać od razu akcję atak i jeśli udany to wyeliminuje wszystkich oni mnie nie atakują ??.
2). Dwóch Assassinów zostało wyeliminowanych podaczas wspomnienia( poziom rozwoju I ). Powtarzam wspomnienie dwoma nowicjuszami. Czy wyposażenie specjalne które było nagrodą za poziom I przechodzi na nowicjusza?
3.) W kwaterze Lazareth mam 1 kurtyzane. Przydziela 2 kostki zdrowia np jednemu weliminowanemu za 1poziom kwatery i 1 kurtyzane. Dobrze rozumiem że do następnego wspomnienia powrócić może ten Assassin jako ranny z dwoma kostkami życia a drugi pozostaje i czeka na leczenie po kolejnym wspomnieniu?
4. Brązowe karty postaci w Lazareth. Pisze zwróć 1 kostkę zdrowia 1 Assassinowi poza Lazareth.. kiedy mogę i w jaki sposób przydzielić tą kostkę.
5. Walka z bossem. W instrukcji pisze przykład: Aleksandra jest na polu z bossem który ma poziom życia 4, atakuje i wyrzuca 5*. W jaki sposób jeden Assassin może w jednym ataku wyrzucić 5* ?? Skoro np miecz ma 2* niektóre bronie z opcją specjalną mogą dać max 3*. Co innego skoordynowany atakują to rozumiem że suma 2 lub więcej jednoczesnych ataków może dać np5* .
1) Robię akcję ruch dwoma Assassinami do pomieszczenia z dwoma kusznikami, wykonuję test wykrycia i oboje zostają wykryci, zakładam czerwone podstawki i czy mogę wykonać od razu akcję atak i jeśli udany to wyeliminuje wszystkich oni mnie nie atakują ??.
2). Dwóch Assassinów zostało wyeliminowanych podaczas wspomnienia( poziom rozwoju I ). Powtarzam wspomnienie dwoma nowicjuszami. Czy wyposażenie specjalne które było nagrodą za poziom I przechodzi na nowicjusza?
3.) W kwaterze Lazareth mam 1 kurtyzane. Przydziela 2 kostki zdrowia np jednemu weliminowanemu za 1poziom kwatery i 1 kurtyzane. Dobrze rozumiem że do następnego wspomnienia powrócić może ten Assassin jako ranny z dwoma kostkami życia a drugi pozostaje i czeka na leczenie po kolejnym wspomnieniu?
4. Brązowe karty postaci w Lazareth. Pisze zwróć 1 kostkę zdrowia 1 Assassinowi poza Lazareth.. kiedy mogę i w jaki sposób przydzielić tą kostkę.
5. Walka z bossem. W instrukcji pisze przykład: Aleksandra jest na polu z bossem który ma poziom życia 4, atakuje i wyrzuca 5*. W jaki sposób jeden Assassin może w jednym ataku wyrzucić 5* ?? Skoro np miecz ma 2* niektóre bronie z opcją specjalną mogą dać max 3*. Co innego skoordynowany atakują to rozumiem że suma 2 lub więcej jednoczesnych ataków może dać np5* .