Dokładnie, jak Ci już wyżej napisali, masz dwie opcje do wyboru:
1) teleportacja na pole o zasiegu 2
(Zadnego ataku na nikogo)
LUB
2) atak na dowolne pole i zadanie każdemu 5 obrazen i uszkodzenie terenu.
(żadnego przemieszczania twojego ślimaka)
Nie wiem co ty tam rozkminiasz jeszcze .
Ślimaki / Snails - pytania o zasady
- JollyRoger90
- Has thanked: 1376 times
- Been thanked: 336 times
Re: Ślimaki / Snails - pytania o zasady
Ok, już widzę problem. Czytasz na kartach rzeczy, których tam nie mazuang1995 pisze: ↑09 lip 2025, 01:28 Tylko, że wtedy nie ma sensu 1 tekst skoro DRUGIM możemy go ZAWSZE ZASTĄPIĆ. Jedynie w sytuacji, gdzie chcemy iść na pole ze swoim ślimakiem, co byłoby bez sensu mieć 2 ślimaki na 1 Hexie i być bardziej narażonym.
Więc idąc tym tropem lepiej TELEPORTOWAĆ SIĘ GDZIE CHCEMY niż do zasięgu 2 i JESZCZE DODATKOWO zadamy 5 dmg każdemu ślimakowi RYWALA.
Dlatego czekam na wypowiedź autora, bo nie jestem pewien tej karty.

Tak jak koledzy wyżej napisali - pierwsza opcja jest TYLKO teleportacją. Druga opcja jest TYLKO atakiem. W żaden sposób te zbiory na siebie nie nachodzą.
Co ważne, czytasz tam jeszcze inne rzeczy, których nie ma

Re: Ślimaki / Snails - pytania o zasady
Ku...a przepraszam .... skoro bombowiec i wcześniej mowa o 2 ruchu to myślałem, że tekst " Wybierz dowolne pole odnosi się też do przeniesienia się tam. Zatem to chodziło o to, że po prostu wybieram DOWOLNE POLE , zadaj na tym polu 5 obrażeń i pole zostaje uszkodzone. Nie wiem dlaczego zinterpretowałem to inaczej.... chyba za dużo gier pojedynkowych, smaczków w tekście i głębszych interpretacji, że pomyślałem o "teleporcie" (wybierz dowolne pole).
Przepraszam wszystkim zatem. Dziękuję również za pomoc