(Oficjalny) Lucky Duck Games 2025
- karmazynowy
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 504 times
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2025
No, ciekawe. Dużo lekkich, pewnie fajnych tytułów ale mam wątpliwości czy to katalog dla każdego gracza. Z tego co widzę, to ani jednej gry powyżej 3.0 ciężkości na BGG.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
Ciekawe zapowiedzi. I Final Girl o dziwo chyba daje sobie radę na rynku.
?
Przepraszam, a Ra to pies

"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
Wpadną do kolekcji:
- Mistborn
- Invincible
- Castle Combo
Mam i polecam:
- Ra
Juz zamówiłem i czekam:
- Lutnik
Będę się przyglądał:
- Karciana Karawana (może zaskocze się pozytywnie jak przy Uśpionych Bogach)
- Skyrise (ale wygląda na coś w co nie będę miał z kim zagrać)
- Dziedzictwo
- Thunder Road
- Mistborn
- Invincible
- Castle Combo
Mam i polecam:
- Ra
Juz zamówiłem i czekam:
- Lutnik
Będę się przyglądał:
- Karciana Karawana (może zaskocze się pozytywnie jak przy Uśpionych Bogach)
- Skyrise (ale wygląda na coś w co nie będę miał z kim zagrać)
- Dziedzictwo
- Thunder Road
Sprzedam:
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(169zł)
- kurdzio
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 492 times
To co zwróciło moją uwagę:
Zamek Kombo - pewnie dorzucę do jakiegoś zamówienia
Mistborn - zaciekawiło, sprawdzę gameplay i zobaczymy
Kotki motki - jako fan Calico instabuy, chociaż wiem że to inna gra
Dziedzictwo, Dworzanie i Karciana Karawana - zerknę przy okazji
The Guild of Merchant Explorers - zdziwko że w końcu ktoś się po to w PL schylił
A tak to raczej bez zaskoczeń i dużych uniesień.
Zamek Kombo - pewnie dorzucę do jakiegoś zamówienia
Mistborn - zaciekawiło, sprawdzę gameplay i zobaczymy
Kotki motki - jako fan Calico instabuy, chociaż wiem że to inna gra
Dziedzictwo, Dworzanie i Karciana Karawana - zerknę przy okazji
The Guild of Merchant Explorers - zdziwko że w końcu ktoś się po to w PL schylił
A tak to raczej bez zaskoczeń i dużych uniesień.
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
Dla mnie super, szczególnie jak popatrzę na to co ostatnio ogłaszał Portal - tam dodatki do SI, Anachrony, tutaj Gildia wielkich odkrywców, Zamek Kombo. Jest fajne zróżnicowanie.
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1240 times
- Been thanked: 1463 times
Screen nie chce się otworzyć a strona wydawnictwa o zapowiedziach ma serwer error. Jeśli wydają The Guild of Merchant Explorers to biorę od razu. Grałem w to kiedyś i bardzo mi się podobało. Ra też do przemyślenia.
- karmazynowy
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 504 times
Za Planszowe Newsy na FB
PLANY WYDAWNICZE LUCKY DUCK GAMES 2025
No to już wszystko jasne! Wydawnictwo Lucky Duck Games Polska ujawniło swoje plany wydawnicze na najbliższe miesiące. Mamy kilkanaście zupełnie nowych gier, kilka dodatków i pulę tytułów, które zapowiadane były już wcześniej.
Jeżeli nie byliście na żywo podczas transmisji to zachęcamy do obejrzenia jej z odtworzenia -
Jak się podobają zapowiedzi?![]()
Szersze opisy poszczególnych gier będziemy zamieszczać w trakcie kolejnych dni (na FB i www), a teraz łapcie pełną listę gier i dodatków (w nawiasie oryginalne tytuły):
NOWE GRY:
Dworzanie (eng. Courtisans)
Dziedzictwo (eng. Heredity)
Final Girl 2
Gildia Wielkich Odkrywców (eng. The Guild of Merchant Explorers)
Hutan
Karciana karawana (eng. Creature Caravan)
Kaskadia Junior
Kotki motki (eng. Knitting Circle)
Mesos
MikroMakro Kids: Szalony Park
Mistborn: Z mgły zrodzony (eng. Mistborn: The Deckbuilding Game)
Niezwyciężony: Narodziny bohaterów (eng. Invincible: The Hero-Building Game)
Nokturn (eng. Nocturne)
Nowy Świt (eng. Daybreak)
Ra
Skyrise
Thunder Road: Vendetta
Zamek Kombo (eng. Castle Combo)
NOWE DODATKI:
Akropolis: Atena
Diuna Imperium: Więzy krwi (eng. Bloodlines)
Hen daleko: Ludzie głębi (eng. People From Below)
Pagan: Wyprawy w dzicz
Radlands: Kult chromu (eng. Cult of Chrome)
Wielce Imponujące Budowle: Europa (eng. World Wonders: Europa)
WCZEŚNIEJ OGŁASZANE:
Andromeda's Edge: Na krawędzi Galaktyki + dodatek Eskalacja (+ wersja Supernova)
Halo wieża: Turbulencje
Lutnik: Sztuka instrumentu (eng. Luthier)
Marvel Dice Throne Deadpool
Marvel Dice Throne X-men
Mrok Orleanu (eng. The Dark Quarter)
Uśpieni Bogowie: Odległe niebo (eng. Sleeping Gods: Distant Skies)
Uśpieni Bogowie: Pierwotny lęk (eng. Sleeping Gods: Primeval Peril)
Ziemia: Obfitość
Zwierzęce rewolucje + dodatek Jadłowózki (eng. Critter Kitchen)
Już zawczasu zapraszamy na wtorek, 25 lutego - na naszym kanale YT gościem będzie Michał Herman z Lucky Duck Games, który opowie więcej o zapowiedziach i odpowie na Wasze pytania.
#luckyduckgames #luckyduck2025 #planywydawnicze2025 #boardgames #planszowenewsy #pn
Na półce | Na stole | Na sprzedaż (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 326 times
Jeden pewniak - Gildia, trzy radary: Mesos, ten postapo karciak wg Cormaca i coś jeszcze jednego, co mi teraz wypadło ze starczej pamięci. Not so bad.. dla półek i portfela.. a, i ze spadów na radarze Lutnik.. ale to taki luźny radarek..
- Gizmoo
- Has thanked: 3159 times
- Been thanked: 3078 times
Moim zdaniem, to dwie najsłabsze pozycje na liście.
GoME jest zwykłą wykreślanką. Dobra gra, ale takich dobrych gier są TYSIĄCE.
Mesos to dla mnie był największy zawód na zeszłorocznym Essen. I tutaj również - jest to draft jakich wiele. Moim zdaniem bez polotu i do tego nudny. Oczywiście ja pewnie nie jestem targetem, bo segment gier rodzinnych mnie już mniej interesuje, ale tutaj problem jest taki, że konkurencja na rynku jest olbrzymia i Mesos moim zdaniem w dowolnym pojedynku wypada słabiutko
Od siebie mogę polecić Andromeda's Edge i Castle Combo. Gry może nie wybitne, ale BARDZO dobre. Thunder Road Vendetta jest świetną imprezówką dla graczy. Miłośnikom totalnych pasjansów polecam Creature Caravan. Dla mnie to był lekki zawód bo spodziewałem się chociaż odrobiny interakcji, a to jest totalnie gra solo. Do tego symultaniczna, więc sobie coś tam rzeźbimy, a na koniec tylko porównujemy wyniki. Punktów styku pomiędzy graczami nie ma tu żadnych. Ale gra jest piękna, szybka i całkiem sprytna. Ra to Klasyk, który trzeba znać i bardzo dobrze, że na rodzimy rynek trafi polska edycja.
Z prywatnych zakupów pewniakiem jest u mnie wyłącznie dodatek do Hen Daleko. Liczyłem, że zaboli mnie portfel, ale jednocześnie poczułem... Ulgę.
-
- Has thanked: 556 times
- Been thanked: 659 times
- kruker
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 56 times
Mistoborna przytulę, bo bardzo lubię większość książek Sandersona.
Pytanie do Lakidaków - sugerowany wiek Invincible? Serial jest dobry, ale niestety 18+ bo naprawdę jest brutalny.
Pytanie do Lakidaków - sugerowany wiek Invincible? Serial jest dobry, ale niestety 18+ bo naprawdę jest brutalny.
Dwie gry postapo na radarze
Dziedzictwo wygląda ciekawie, ale nie wiem jak z regrywalnością, bo 5 misji wydaje się trochę mało. Thunder Road super zapowiedź, ale trochę strach wspierać u Kaczek, żeby nie wyjść na tym gorzej niż w retailu
Co do reszty, to nie mam zdania. Może pojawi się jakaś ciekawa promka i coś wjedzie do kolekcji, ale raczej na nic więcej nie czekam (nie licząc dodatku do Diuny).

Co do reszty, to nie mam zdania. Może pojawi się jakaś ciekawa promka i coś wjedzie do kolekcji, ale raczej na nic więcej nie czekam (nie licząc dodatku do Diuny).
Ja rozumiem że to jest 12-15 godzinna kampania. Na BGG niektórzy pisza że gra jest inspirowana 7th Continent.
Dla mnie cena będzie rozstrzygająca ale tak czy owak gra wzbudziła moje zainteresowanie.
- tomuch
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 208 times
Mnie się zapowiedzi podobają, w szczególności pierwszy konkret dotyczący Final Girl. Thunder Road też fajnie, że wyjdzie (bo raczej nie biorę pod uwagę, że się nie ufunduje). Poza tym sporo dodatków wpadnie, a z gier to myślę, że Dziedzictwo, Gildia Wielkich Odkrywców, Karciana karawana i Mistborn. Reszcie się jeszcze muszę poprzyglądać
kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
- Tycjan
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 64 times
- Kontakt:
Podrzucam linka do zbiorowej aktualizacji zapowiedzi Kaczek na 2025: https://premiery.znadplanszy.pl/update/20250208
A poniżej bardziej szczegółowy.
W profilach oprócz standardowych opisów mamy też linki do tematów poświęconych danej grze na tym forum.
A poniżej bardziej szczegółowy.
W profilach oprócz standardowych opisów mamy też linki do tematów poświęconych danej grze na tym forum.

Spoiler:
# ZnadPlanszy.pl - tutaj piszę: http://miroslawgucwa.znadplanszy.pl | NAJWIĘKSZA baza premier i zapowiedzi gier wydanych po polsku: http://Premiery.ZnadPlanszy.pl
-
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 318 times
-
- Has thanked: 331 times
- Been thanked: 330 times
nic
Sprzedam:
- MarekB
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 8 times
Teksty i ilustracje nie zawierają brutalnych scen, ginący cywile to odwracane żetony. Po zagrania widzę, że klimat został zachowany, ale precyzyjnie pozbawiony zbyt drastycznych treści.
Kaczuchy, a dałoby się dogadać z Van Ryder i przetłumaczyć apke do Final Girl na ojczysty? 

"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."