Porady organizacyjne dla domówek
- BOLLO
- Has thanked: 1333 times
- Been thanked: 2042 times
- Kontakt:
Re: Porady organizacyjne dla domówek
Kiedy jestem zapraszany gdzieś do kogoś na granie, to nie ukrywam że lubię wiedzieć w co będę grał. Jako że jest to spotkanie stricte "planszówkowe" to dobrze wiedzieć w co się będzie grało. Zawsze można się wcześniej przygotować z podstawowymi zasadami aby sprawniej poszło z tłumaczeniem. Miałem nawet kilka razy sytuację że osoba tłumacząca zasady myliła je i trzeba było prostować, co nie było fajne....
Hmmm, a nie wychodzi regularnie tak, ze ten kto proponuje dany tytul daje mu max punktow, wiec zawsze zadecyduje kto co ma ustawione na miejscach 3 i 4?szutek pisze: ↑30 mar 2025, 16:05 U mnie od lat, w gronie kilkunastu osób z którymi gram i które mają dosyć spore kolekcje, sprawdza sie system w którym:
a) każdy uczestnik spotkania proponuje dwa tytuły;
b) każdy indywidualnie przyznaje utworzonej liście gier punktację, przy założeniu że szeregujemy gry od "najlepszej do najgorszej" i każdej przyznajemy punkty, które nie mogą się powtarzać (np. 8 gier to punktacja od 7 do 0)
pzdr
wiLQ
wiLQ
Ja rowniez stad pytanie, czy nie jest tak, ze kto proponuje tytul to mu daje automatycznie max punktow?
pzdr
wiLQ
wiLQ
Chetnie bym sprobowal Twojego sposobu, wiec gdzie technicznie sie odbywa to glosowanie?
Jest do tego jakas stronka? Arkusz? Po prostu na czacie i ktos sumuje wyniki?
pzdr
wiLQ
wiLQ
Zwykle na czacie. Synchronizujemy się jak każdy jest przygotowany i jednocześnie wysyłamy wyniki, po czym sumujemy.