U nas zdarzały się chwilowe zamułki, ale to na poziomie około minuty maks...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Grał, grał. Na dwie osoby tez daje radę. Gra jest dosyć szybka i bardziej przypomina wymianę ciosówsiekan pisze:Gral ktos na 2 osoby? Gra to worker placement, ale kontrola terenu moze byc problemem w skalowaniu :/
Po prostu jest do dobra gra, dla wielbicieli Lords of Waterdeep jest to pewien powiew świeżości w postaci innej gry o mechanice zbliżonej do LoWSzaweł pisze:@reynman / osa1908
Dlaczego mi to robicie?! Już ostatecznie skreśliłem grę z listy a tu takie ciosy w plecy. Miejcie świadomość, że możecie się przyczynić do pogłębienia niedowagi mojego portfela.
Smutno się to czyta, szczególnie w odniesieniu do tak wyczekiwanej (i drogiej) gry.Apos pisze: Fun: Przy Godfatherze bawiłem się ok, sądziłem że będzie gorzej, ale daleko mu od wielu kiepskich planszówek, które już poznałem. Pewnie jak nic innego nie będzie do grania danego dnia to zagram jeszcze raz. Dla początkujących i nieobeznanych z grami planszowymi dobry tytuł na początek.
To w końcu gra z kontrolą terenu czy worker placement?siekan pisze:Zagrałem na 2 osoby i... nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze! Zazwyczaj gry z kontrolą terenu na 2 osoby działają bardzo kiepsko. Tutaj wszystko jest dobrze wyskalowane, co jest na wielki plus ode mnie.
Na razie nie grałem w nic, co robiłoby to lepiej od Dominant Speciessiekan pisze:Worker placement polączony z kontrola terenu - malo takich gier na rynku a szkoda
+100warlock pisze:Na razie nie grałem w nic, co robiłoby to lepiej od Dominant Speciessiekan pisze:Worker placement polączony z kontrola terenu - malo takich gier na rynku a szkoda.
Ale czasowo wychodzi na + dla Ojca w porównaniu do DominantaGambit pisze:+100warlock pisze:Na razie nie grałem w nic, co robiłoby to lepiej od Dominant Speciessiekan pisze:Worker placement polączony z kontrola terenu - malo takich gier na rynku a szkoda.
Nie do końca. Moja pierwsza gra Godfathera to 3 godziny, a pierwsze podejście do Dominant Species z inną ekipą trwało 2 godziny. Miej na uwadze, że DS to zupełnie inna klasa gier worker placement z area control - tam cały czas coś się dzieje, karty akcji potrafią zmienić sytuację na planszy o 180 stopni, jest wiele opcji do kombinowania oraz dróg do zwycięstwa, każda rasa jest inna. Taki czas rozgrywki DS to duża zaleta przy tak prostej grze jaką jest Godfather.Majkel89 pisze:Ale czasowo wychodzi na + dla Ojca w porównaniu do Dominanta
Nie można szufladkować gier pod kątem zasad, ponieważ dajmy takie Lords of Waterdeep (bardzo proste) a dla wielu geeków pozycja obowiązkowa przy każdej możliwej okazji.Apos pisze:Dla osób początkujących GF będzie dobrym tytułem, ale osoby poszukujące większych wrażeń znajdą więcej dla siebie w tym drugim tytule.Majkel89 pisze:Ale czasowo wychodzi na + dla Ojca w porównaniu do Dominanta