To moja INTERPRETACJA. I chodzi mi tylko o to, żeby grać poprawnie. Jeśli masz pewność, że jest tak jak mówisz, to nie będę się upierał, bo ja tej pewności nie mam. I będę grał tak, jak proponujesz.

To moja INTERPRETACJA. I chodzi mi tylko o to, żeby grać poprawnie. Jeśli masz pewność, że jest tak jak mówisz, to nie będę się upierał, bo ja tej pewności nie mam. I będę grał tak, jak proponujesz.
Tu jest podane, że od najsłabszego do najsilniejszego https://boardgamegeek.com/thread/175591 ... ie-targets
Tyran Locgear z dodatku Splice chce atakować dwóch najsilniejszych Gearloków.
Na 29 stronie instrukcji w sekcji Faq jest:Czy ikona "kilka celów" oznacza, że mamy przeprowadzać ataki, poczynając od najsłabszego do najsilniejszego? Czy też może oznacza po prostu, że trzeba zaatakować "kilka DOWOLNYCH celów"?
Instrukcja tego nie precyzuje.![]()
Wyczerpujesz daną kość. W przypadku Tantruma oznacza to, że w tej walce kości R(a)ge są już bezużyteczne (o ile wypadło na Rage poziomu pierwszego).
O tak, kostki potrafią być wrednevenomik pisze: ↑30 kwie 2023, 23:18 (...)
A tu przed moją turą tank obok wyrzucił fatalną obronę, wróg super atak, tank zginął i niespodziewanie to ja musiałem przyjąć na klatę 2xmischef i ostatecznie jedyne co mogłem zrobić w mojej 'wielkiej turze' to rzucić defem, zaśpiewać coś, co nikomu nic nie dawało i uciec![]()
Co do żółtych zużywalnych kostek, to masz looty, które pozwalają dobrać dowolną zużywalną kostkę. Innate +1 sprawia, że balonik złości nie pęka, ale jest dalej napompowany, tj. ignorujesz breakdown. Bez tego, gdy lądujesz na wartości z brakdown, to musisz wyczerpać kostkę bez skorzystania z żadnego efektu, Innate +1 pozwala poczekać na kolejne złapanie wściekłości i przejście na kolejną kostkę.Pynio pisze: ↑21 cze 2023, 13:42 Szybkie pytanie: jak uzyskać "consumable Die" Tantrum'a: Horn o' the Zerker?
W instrukcji stoi, że nie mogę kupić consumable za training point. Nigdzie na karcie tantruma nie znalazłem informacji, jak tego "konsumebla" otrzymać...
Edit: jak dokładnie w jego wypadku działa Innate +1? Co zrobić z kością RAGE, która wskoczy na 2.0 czyli Breakdown?
Właśnie tak. Żeby melee odpalił skile ofensywne musi mieć target, żeby miał target, to gearlock musi być w jego zasięgu dojścia. Czyli, jeśli nie jest w stanie do Ciebie dojść, to nie możesz stać się celem ataku melee, co sprawia, że nie odpali na Tobie umiejki.
Spoko loko
OK, już się chowam z powrotem do szafy
Jeśli być bardzo precyzyjnym to nie do końca. Nie 'dla baddie wymagającego celu', ale raczej 'dla umiejętności wymagającej celu'. I też nie 'cel musi być w zasięgu aby uruchomić skilla', ale bardziej 'jeśli postać nie ma w zasięgu wroga, którego może zaatakować, to ta postać w ogóle nie ma celu w tej rundzie'.
Dokładnie. Powiem więcej. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, ale możesz wykorzystać 'execute' PRZED ruchem Tantruma. Czyli najpierw wykonujemy execute na sasiadującym wrogu, później ruszamy się do kolejnego i dopiero wtedy wybieramy nasz Target.Pynio pisze: ↑21 cze 2023, 23:47 Tak... no ja to rozumiem w ten sposób, że np. RAGE Tantruma ma napisane, by zabić przylegającego wroga (nie ma nic o target), zatem wychodzę z założenia, że obok może stać baddie z odpaloną cechą flying, który jest untargetable i mogę go zabić od strzała przy pomocy Tantrumowego EXECUTE.
Eeeee... jesteście pewni? To trochę wywraca moje dotychczasowe rozgrywki, bo jest dużym ułatwieniem. Zawsze traktowałem "untargetable" jako niemożność zranienia. Tak, rozumiem co dosłownie znaczy "untargetable", ale jakoś tak zawsze była to dla mnie uproszczona definicja "niemożności zaatakowania" takiego złola.