Marvel Champions: The Card Game (Michael Boggs, Nate French, Caleb Grace)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
sliff
Has thanked: 366 times
Been thanked: 422 times

Re: Marvel Champions: The Card Game (Michael Boggs, Nate French, Caleb Grace)

Post autor: sliff »

Rotacja w grze kooperacyjnej... dobre sobie.
Zobaczymy jak się rozwinie jeśli oznacza to że pojawią się spójnie tematycznie sezony z ciekawymi podmechanikami to ok, jak pójdzie to tak jak mam wrażenie że pójdzie czyli że będą drukowali trochę słabsze wersje już istniejacych kart to się przygoda zakończy.
c08mk
Has thanked: 110 times
Been thanked: 320 times

Post autor: c08mk »

Jak na razie jedyny plus jaki widzę przy braku dodruków to, że może da się sprzedać stare duplikaty, które zalegają w trashboxie. Przypuszczam, że Energy-Genius-Strength nie będą miały żadnej wartości ale już Quincarrier czy Avengers Tower może się da sprzedać.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia
Has thanked: 307 times
Been thanked: 1098 times

Post autor: brazylianwisnia »

JamesCC pisze: 08 lut 2025, 19:15 A jak wyglądają wasze opinie po ogłoszeniu? W wątku o Horror w Arkham spore poruszenie a tutaj cisza, ja już wcześniej rozważałem zakończenie na trylogii mutantów, a to tylko mnie utwierdza, że to dobry pomysł.
Trochę nie ma sensu mówić o tym samym w obu wątkach a wiele osób gra w obie gry. Tu jest o tyle jeszcze inna sytuacja, że osoby co grają tylko na deskach premade to nawet nie odczują zmian.
sliff pisze: 08 lut 2025, 20:54 Rotacja w grze kooperacyjnej... dobre sobie.
Zobaczymy jak się rozwinie jeśli oznacza to że pojawią się spójnie tematycznie sezony z ciekawymi podmechanikami to ok, jak pójdzie to tak jak mam wrażenie że pójdzie czyli że będą drukowali trochę słabsze wersje już istniejacych kart to się przygoda zakończy.
Główny powód zmian to zmniejszenie produktów więc zmiany wewnątrz gry mogą być minimalne a zmieni się głównie to, że nie będą drukować starych postaci i kury znoszące złote jaja jak Kapitan, Pajączek czy rosomak będą wydawane w 4 różnych wariantach co jakiś czas bo pieniądz nie śmierdzi :)
Inaczej ujmując to, że coś się zmieni z rozgrywka jest potencjalne natomiast brak dodruków i większą częstotliwość wydawania(pewnie tak jak kiedyś) jest pewna.
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Awatar użytkownika
Ayaram
Has thanked: 263 times
Been thanked: 866 times

Post autor: Ayaram »

Marvel jest IMO w zupełnie innej sytuacji niż Arkham.

Po pierwsze ma w połowie premade decki. O ile karty aspektowe z legacy mogą zepsuć grę, tak nie bardzo widzę powodu czemu zbalansowana pula kart aspektowych ze standardu ma zrobić broken z samych bohaterów z legacy. 1-2 przypadki może się zdarzyć, ale bez przesady.

Po 2gie w MC nie ma kampanii - są pojedyncze misje. Nie widzę powodu, żeby wybierać najgorsze scenariusze ze standardu ponad najlepsze z legacy.

Podsumowując spodziewałbym się, że scenariusze nie będą się różnic znacząco power lvlem (chyba, że np. wyrzucą stalwart zupełnie i zmienią podejście do balansu kart nakładających statusy), więc:
:arrow: Granie w 100% legacy - Nie, będą złamane rzeczy, nie zdziwię się jak powstaną decki typu first turn kill
:arrow: cała reszta zakładam, że powinna w większości przypadków działać, np. bohater ze standardu złożony tylko z kart aspektowych z "starego standardu" vs. złol z legacy z modular setem z nowego standardu. Wszystko pod warunkiem traktowanie starych i nowych kart aspektowych jako dwie osobne pule do budowania talii.

IMO w MC rotacja dużo mniej zmienia niż w przypadku Arkham.
JamesCC
Been thanked: 6 times

Post autor: JamesCC »

Oczywiście możesz dowolnie łączyć elementy, to nie jest gra video, w której twórcy mogą narzucić jakieś ograniczenia. Mój problem wynika z kilku czynników.
1. Przechowywanie w rotującym standardzie wydaje się uciążliwe.
2. Grając standard jest większa presja na kupno wszystkiego, ponieważ masz dużo mniejszą pulę do budowania talii, uczucie "utraty posiadanych kart" oraz większe fomo.
3. Grając legacy vs nowy content będę mieć uczucie grania na sterydach - łatwym trybie, już teraz świadomie unikałem przegiętych rzeczy a nowy system to już zbyt wiele.
Ayaram pisze: 09 lut 2025, 08:52 :arrow: cała reszta zakładam, że powinna w większości przypadków działać, np. bohater ze standardu złożony tylko z kart aspektowych z "starego standardu" vs. złol z legacy z modular setem z nowego standardu. Wszystko pod warunkiem traktowanie starych i nowych kart aspektowych jako dwie osobne pule do budowania talii.
Tylko co to będzie stary standard jak nowy będzie rotujący, a wszystko inne to legacy? Oczywiście wszystkie bariery istnieją w mojej głowie, ale lubię grać zgodnie z zasadami lub regułami które założyłem, w innym przypadku czuje się jakbym oszukiwał sam siebie i odechciewa mi się grać :lol: Pewnie za bardzo to analizuje, ale mam szczególny sentyment do MC, wyjątkowo podpasował mi ten system i to jedyna gra planszowa, w którą grywam solo.
Awatar użytkownika
EsperanzaDMV
Has thanked: 370 times
Been thanked: 750 times

Post autor: EsperanzaDMV »

Dla mnie to świetna decyzja - mam już od groma dodatków (3 duże, 20+ hero packów i kilka złoli), których pewnie nigdy dobrze nie ogram. To tylko potwierdza, że dobry czas na zakończenie kupowania Marvel Champions i skupić się na ogrywaniu tego co mam :) może nawet jakieś promocje na czyszczenie magazynów z Legacy wpadną, to wtedy się tylko dokupi coś :P
szczudel
Has thanked: 126 times
Been thanked: 184 times

Post autor: szczudel »

Po zakończeniu tri-cyklu mutantów pewnie nie kupię już nic z MC aż do ukazania się nowych mutantów ( mało prawdopodobne przez najbliższą dekadę) albo do wydania Fantastycznej 4. Rotacja mnie zupełnie nie dotyczy.

W każdym razie...
Skończyliśmy wreszcie kampanię z Mutant Genesis. Graliśmy 4 mocno kierunkowymi deckami:
-Cyclops: Leadership
-Jean: Justice
-Wolverine: mięśniak ( Aggresion)
-Colossus: mięśniak.
O Cyclopsie i Jean już pisałem, że to złoty duet tej gry dla mnie. Wolverine i Colossus byli o tyle specyficzni, że Rosomak przez całą kampanię ani raz nie przeszedł w Alter-ego, a Peter 2x i to oba przy finałowym starciu z Magneto.
Wszystko się kleiło doskonale, bo zbudowałem 4 decki do drużynowej gry i postacie nie musiały być od wzystkiego a przy moim home rule'u, że wybieram sobie startową rękę, każda postać robiła dokładnie to do czego została zaprojektowana.

Stoję teraz przed zadaniem stworzenia nowej drużyny i powiem szczerze mam zagwozdkę.
Padło na:
-Magneto: Leadership
-Nightcrawler: Defence
-Rouge: Aggresion
-Gambit: Justice
O ile Magneto i Nightcrawler wydają mi się oczywiści. Kurta już mam tak zbudowanego, że będzie w pojedynkę bronił cały stół i to na Retaliate 2. Erik nigdy nie będzie Cyclopsem bo nie może wrzucać dowolnych sojuszników, więc pójdzie bardziej w kierunku poświęcania swoich współtowarzyszy ( chociaż karty treningów chyba mu zostawię). Rouge zdaje się być tak uniwersalna, że dowolny aspekt jej będzie pasował. Mam realny problem z Gambitem.
Jego umiejka prosi się o Aggresion, jego karty błagają o Defense a on jak w pysk strzelił drużynie przyda się na Justice. Tyle, że ja u niego tego Justice nie widzę. Jednocześnie, nie wiem czy drużyna sobie poradzi bez jakiegoś Justice.

Musi być Gambit, bo żona chce grać parą ( Cyclops-Jean, Gambit-Ruda no i następnie Angel-Psylocke) a team-up Rudej z Gambitem to chyba najlepsza tego typu karta w grze.

Jakieś pomysły jak tu tego Gambita wkomponować w 4 osobową drużynę? Zapomniałem jeszcze dodać, że buduję decki tylko na kartach z mutantami, nie używam kart ( poza jedną w Nightcrawlerze), które nie mają mutantów na ilustracjach.
aryss
Has thanked: 13 times
Been thanked: 22 times

Post autor: aryss »

Ogolnie sama rotacja jako tako mi nie przeszkadza ( czesto staram sie skladac talie sztucznie wrzucajac np ostatnie X paczek wylacznie jako dostepne karty na marvelcdb mimo pelnej kolekcji ) ale martwi mnie ze najpewniej bedzie duzo reprintow kart aspektowych. O ile przeciwincy/herosi to nie problem to tutaj juz boje sie ze w paczce np na 35-40 kart bede juz mial 25-30 z nich.

Jakby nie to ze to ffg i wiare w nich stracilem z dekade temu ze cos w kwestii lcg dzialaja prokonsumencko to bym wierzyl ze moze zrobia 2 wersje produktow, 1 dla nowych graczy w postaci jak obecnie a drugi dla posiadaczy calosci gdzie w formacie deluksow byliby tylko herosi, przeciwnicy i karty ktorych wczesniej nie bylo :D
Awatar użytkownika
Scamander
Has thanked: 292 times
Been thanked: 311 times

Post autor: Scamander »

aryss pisze: 11 lut 2025, 20:19 martwi mnie ze najpewniej bedzie duzo reprintow kart aspektowych. O ile przeciwincy/herosi to nie problem to tutaj juz boje sie ze w paczce np na 35-40 kart bede juz mial 25-30 z nich.
Dla nowych graczy reprinty kart które wymiotło ze sprzedaży to świetne info, dla weteranów serii (ja się wliczam) rzeczywiście może być to mocno zniechęcające.

Może działałoby to fajnie gdyby wrzucano je w takiej ilości jak do tej pory, ale karty rzeczywiście ciekawe/mocne/często używane a nie jak do tej pory, gdzie 70-80% reprintów to karty których nikt nie używa z nowymi grafikami...

Jedno jest pewne, przed projektantami stoją ważne decyzje do podjęcia. Zobaczymy jak sobie z tym poradzą w 2026.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

aryss pisze: 11 lut 2025, 20:19 Ogolnie sama rotacja jako tako mi nie przeszkadza ( czesto staram sie skladac talie sztucznie wrzucajac np ostatnie X paczek wylacznie jako dostepne karty na marvelcdb mimo pelnej kolekcji ) ale martwi mnie ze najpewniej bedzie duzo reprintow kart aspektowych. O ile przeciwincy/herosi to nie problem to tutaj juz boje sie ze w paczce np na 35-40 kart bede juz mial 25-30 z nich.

Jakby nie to ze to ffg i wiare w nich stracilem z dekade temu ze cos w kwestii lcg dzialaja prokonsumencko to bym wierzyl ze moze zrobia 2 wersje produktow, 1 dla nowych graczy w postaci jak obecnie a drugi dla posiadaczy calosci gdzie w formacie deluksow byliby tylko herosi, przeciwnicy i karty ktorych wczesniej nie bylo :D
Przecież robienie wielu wersji kłóciło by się zupełnie z tym dlaczego to wszystko robią. Jak będą to takie ilości to ludzie przestana kupować. Wydaje mi się, że jednak ilość reprintów będzie podobna do tego co już jest. Ta zmiana ma drastycznie zredukować ilość pudełek w obiegu i w mojej opinii pozwolić na wielokrotne korzystanie z A listerow. Za 2 lata skrobaliby po dnie garnka rozpoznawalnych herosów a tak będą mogli regularne wrócić do Kapitana, Strangea, Hulka, Wolverine, Spider-Mana robiąc warianty typu Amazing/Spectacular/Friendly Neighbourhood Spider-Man
Sprzedam:Ostatnia Wola+Utrata posady, Arnak, insert Folded Space dla Everdell, Marvel Zombies
Awatar użytkownika
Ayaram

Marvel jest trochę inaczej wydawany - gdzie są po prostu dodatki z kartami gracza i bawcie się.

W MC mamy w małych paczkach: bohatera z jego kartami bohaterskimi - 16 + 6 = ~22 karty, 25 kart od jego precona + 12 kart aspektowych (wymiennie z dodatkowym modular setem). Niech sobie odpuszczą te modular sety, dadzą zawsze nowych kart, w ramach Precona niech sobie darują wsadzanie Genius/Strength/Energy do każdego decku. Reprinty wykorzystają po prostu by stworzyć przy okazji dobry precon - może niech odpuszczą sobie zasadę jak przy magneto (wsadzenia reprintów koniecznie w 3 kopiach).

Niech na te małe pudełko będzie z 20 nowych kart aspektowych. Zupełnie nowy bohater + 20 nowych kart aspektowych to wystarczy, by w głowie mi uzasadnić te 6 dych za pakiet.
venomik
Has thanked: 319 times
Been thanked: 318 times

Post autor: venomik »

brazylianwisnia pisze: 12 lut 2025, 00:07 Za 2 lata skrobaliby po dnie garnka rozpoznawalnych herosów a tak będą mogli regularne wrócić do Kapitana, Strangea, Hulka, Wolverine, Spider-Mana robiąc warianty typu Amazing/Spectacular/Friendly Neighbourhood Spider-Man
A w ramach dotychczasowego modelu wydawniczego by nie mogli tego robić? To nie jest gra tak klimatem stojąca, że nagle problemem byłoby jakby po stole biegało dwóch Peterów Parkerów. Legendary Marvel sobie nic z tym nie robiło i drugi kanoniczny Wolverine pojawił się w drugim dodatku. A że wcześniej bylo dopiero 20 bohaterów to wiadomo, że nawet dużej ilosci tych najbardziej znanych brakowało.
szczudel

brazylianwisnia pisze: 11 lut 2025, 20:19 Za 2 lata skrobaliby po dnie garnka rozpoznawalnych herosów a tak będą mogli regularne wrócić do Kapitana, Strangea, Hulka, Wolverine, Spider-Mana robiąc warianty typu Amazing/Spectacular/Friendly Neighbourhood Spider-Man
Oni, nie licząc okresu Mutantów, to już od dawna skrobali po dnie tego garnka. Z drugiej strony, przecież nie będą co 2 lata wypuszczać nowego głównego składu Avengers, bo sami zarżną swoją grę.
Mutanci byli strzałem w dziesiątkę. Teraz mogą jeszcze zaszaleć z Fantastyczną Czwórką przez jeden cykl, ale szczerze mówiąc to już się wypstrykali z tego co mają najlepsze. Marką już nowych graczy nie ściągną - licencja się wyczerpuje.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

szczudel pisze: 12 lut 2025, 11:43
brazylianwisnia pisze: 11 lut 2025, 20:19 Za 2 lata skrobaliby po dnie garnka rozpoznawalnych herosów a tak będą mogli regularne wrócić do Kapitana, Strangea, Hulka, Wolverine, Spider-Mana robiąc warianty typu Amazing/Spectacular/Friendly Neighbourhood Spider-Man
Oni, nie licząc okresu Mutantów, to już od dawna skrobali po dnie tego garnka. Z drugiej strony, przecież nie będą co 2 lata wypuszczać nowego głównego składu Avengers, bo sami zarżną swoją grę.
Mutanci byli strzałem w dziesiątkę. Teraz mogą jeszcze zaszaleć z Fantastyczną Czwórką przez jeden cykl, ale szczerze mówiąc to już się wypstrykali z tego co mają najlepsze. Marką już nowych graczy nie ściągną - licencja się wyczerpuje.
Wciąż mają popularnych bohaterów do wzięcia:
F4, silver surfer, namor, moon knight, daredevil, punisher, ghost rider, blade, Black Bolt, Jessica Jones, Elektra, Shang Chi, Iron Fist, Luke cage, black cat, Spider-Man 2099, beast, professor X...ok 20 się znajdzie na 3-4 kolejne cykle.

@venomik
Oczywiscie, że mogli ale teraz łatwiej to uzasadnić. Dla Marvel Champions ten model jakos specjalnie się nie zmieniaj. To, że oficlanie nie będą drukować i będą robić warianty bohaterów/villainow a reszta właściwe bez zmian.
Awatar użytkownika
Ayaram

venomik pisze: 12 lut 2025, 11:37
A w ramach dotychczasowego modelu wydawniczego by nie mogli tego robić? To nie jest gra tak klimatem stojąca, że nagle problemem byłoby jakby po stole biegało dwóch Peterów Parkerów. Legendary Marvel sobie nic z tym nie robiło i drugi kanoniczny Wolverine pojawił się w drugim dodatku. A że wcześniej bylo dopiero 20 bohaterów to wiadomo, że nawet dużej ilosci tych najbardziej znanych brakowało.
[/quote]

Mogliby. Nawet zgodnie z zasadami, wystarczy że 2óch Peterów Parkerów nie jest w jednej grze. Co oczywiście gracze i tak mieliby gdzieś ;) Kto nigdy nie zagrał "nielegalnie" Nebula vs. Nebula niech 1wszy rzuci kamień ;)
brazylianwisnia pisze:Wciąż mają popularnych bohaterów do wzięcia:
F4, silver surfer, namor, moon knight, daredevil, punisher, ghost rider, blade, Black Bolt, Jessica Jones, Elektra, Shang Chi, Iron Fist, Luke cage, black cat, Spider-Man 2099, beast, professor X...ok 20 się znajdzie na 3-4 kolejne cykle.
Ja bym nie zabijał mema z daredevilem i wrzucił go jako ostatni pakiet ever tuż przed śmiercią gry :twisted:
Awatar użytkownika
Scamander

Odbijając od tematu, śmieszne wyszło z paczką Silk niedawno. Rebel wrzucił ją na sklep przed oficjalnym ogłoszeniem przez FFG (już zdjęta, choć wisi preorder w innych sklepach).
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
sliff
Has thanked: 366 times
Been thanked: 422 times

Post autor: sliff »

brazylianwisnia pisze:Wciąż mają popularnych bohaterów do wzięcia:
I Właśnie dla tego wydają po raz drugi czarna panterę ;)
Potencjał mają ogromny jednak szeroka publika troszczy się zaledwie o kilka top postaci, plus to co zostało nahypowane przez ostatni film Marvela - tylko te niestety szorują aktualnie po dnie. Komiks superbohaterski też leży.

Także jesteśmy trochę w sytuacji pod względem Ip gdzie starym już się trochę przejadło a nowi wolą Naruto albo one piece.

Pytanie jak duża jest grupa ludzi która zostanie dla samej gry, po tym jak znikają boxy wydaje się spora ale może też być tak że po prostu nakłady są bardzo małe.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2025, 14:52 przez sliff, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ayaram

Scamander pisze: 12 lut 2025, 14:34 Odbijając od tematu, śmieszne wyszło z paczką Silk niedawno. Rebel wrzucił ją na sklep przed oficjalnym ogłoszeniem przez FFG (już zdjęta, choć wisi preorder w innych sklepach).
Spoiler:
Ciii, przecież o niej nie wiadomo aż do jutra :wink:
szczudel

brazylianwisnia pisze: 12 lut 2025, 14:18 Wciąż mają popularnych bohaterów do wzięcia:
No i widzisz to nie jest takie proste jak to rysujesz. Z twojej listy to faktyczny hit mają:
-jeden cykl FF, gdzie 2 postacie sa w boxie a poza nim jeszcze 2 i może Silver Surfer (za życia na pewno Stan Lee by tak uważał).
-Daredevil (to z rozbiegu Elektra), Punisher, Ghost Rider
i tyle. Tu nawet nie masz prawdziwych hitów na pełny cykl 5 paczek.

Ja nie twierdzę, że oni nie mają postaci, które mogliby wrzucić. Twierdzę, że postaci-magnesów im brakuje. Naprawdę uważasz, że Maria Hill, Fury, Silk i Shuri to są postacie dla których ktoś w tą grę zainwestuje. Wątpię, że te paczki kupuja ludzie dla mechanik. Albo biora wszystko jak leci, albo biora ulubione postacie. Uważam również, że sytuacja w której 1 paczka w cyklu się sprzedaje swietnie a pozostałe fatalnie, nie utrzyma tej gry na powierzchni. Od Thora, nie miałem ochoty kupić żadnego zestawu (poza mutantami), nawet boxów a komiksów Marvela przeczytałem tysiące. Cykle 4 i 5 były żenujące (z wyjątkami). Na X-cyklach zarobili na mnie, ale chyba nie tylko na mnie, bo nie byłoby ich aż 3. FF kupię, ale jak dalej będą "gwiazdy" pokroju, Slik czy Shuri, to zniknie ta gra z mojego radaru. W sumie tak wolno gramy, że zanim skończe wszystkie x-scenariusze to akurat wyjdzie FF. Taka gra się nie utrzyma jeżeli nie będzie łatwego progu wejścia w nią i polowania na przypadkowych kupujących.

FFG powinno mysleć o tym, że każdy Box powinien byc starterem, np przy zakupie jakiegoś taniego zestawu ze znacznikami itp. A ci, po raz kolejny, będą zamydlac oczy rotacjami czy Core Setem z przed paru lat itp. Zrobią jeden dobry krok (zestaw 1 cyklu) a potem 2 w tył. Nie pierwsze LCG FFG do piachu pośle.
Awatar użytkownika
brazylianwisnia

@szczudel
Skoro gra może żyć na shuri, silk, valkyria itd to tym bardziej chyba pociagna ci co wymieniłem. Z jakiegoś powodu ludzie kupuja
-maja cykl F4
Kolejny cykl może być: Daredevil, Elektra, Luck Cage, Jessica Jones, Iron Fist, Shang Chi
Następny: Punisher, Ghost Rider, Blade, Moon Knight + 2 dokoptuja typu Elsa Bloodstone, man-thing albo Venom Eddie.
I później pewne będą kombinować w stylu wrzuca Hulka i Kapitana z nowymi postaciami itd. głównie to moim zdaniem muszą mieć pomysł na mechanike i fajne scenariusze.
Awatar użytkownika
Scamander

Ja się przyznam, że IP (Marvel) mnie kompletnie nie interesowało w momencie wchodzenia w ten system i w sumie dużo się w tym aspekcie nie zmieniło.

Także są tacy odmieńcy :lol: nie wiem ilu, ale są.
szczudel

Nie wiem czy mamy pewność, że "gra żyje na Shuri, Silk". Poprzednie 3 cykle wyskoczyły do najpopularniejszej grupy komiksów wewnątrz marvela, szczególnie w pokoleniu 30+ które pamięta czasy szczytu popularności mutantów i które jest raczej docelowa grupą graczy MC.

Zgadzam się, że mogą względnie 2 popularne cykle wyciągnąć, tak jak wymieniłeś (plus FF). Ale to jest max.

Zapomniałem jeszcze dodać, że dobrym pomysłem byłoby przedrukowywanie kart (np Genius, Strength itp) z innymi ilustracjami i to w samych paczkach. Wątpię, że koszty pojedyńćzej ilustracji są jakieś znaczące, a tak doszedłby element kolekcjonerski i to w sposób nie nachalny.

Czy mi cos umknęło i zapowiedzieli/spoilowali cykl FF? Kurde film będzie w tym roku, lepszego momentu na samodzielny BOX/Starter FF nie mogliby mieć.

@Scamander podpadasz więc pod kategorię ludzi co kupuja wszystko jak leci.
Awatar użytkownika
Ayaram

szczudel pisze: 12 lut 2025, 16:31
Czy mi cos umknęło i zapowiedzieli/spoilowali cykl FF? Kurde film będzie w tym roku, lepszego momentu na samodzielny BOX/Starter FF nie mogliby mieć.

w tych samych spoilerach co shuri i silk byli również:
Spoiler:
Muadib
Has thanked: 38 times
Been thanked: 16 times

Post autor: Muadib »

Hej,

Decyzje o rotacji staram sie odbierac pozytywnie.
FFG ma zla slawe dotyczaca systemu wydawania , a przede wszytskim jak koncza swoje serie.
Dlatego ta Informacja dla mnie oznacza bardziej :
Hej , gra sie sprzedaje ale zaczynamy miec problem z dodawaniem nowego kontentu i balansem , dlatego tez wprowadzamy system rotacyjny by moc dalej wydawac
I informacja o zmianach ..swiadczy ze mysla powaznie o przygodzie z Marvelem- przynajmniej ja staram sie tak to czytac.

Abstrachujac , jesli chodzi o kontent to ten mysle jest niemal nieskonczony...
Wlasciwie to sie zastanawiam dlaczego nie ma np. Hero packow Villains --czy spoleczenstwo nie jest gotowe na gre Zloczynca i powiedzmy doprowadzenie do uniecestwienia polowy wszechswiata jako Thanos:) , niepoprawnie politycznie?:)
szczudel

Muadib pisze: 13 lut 2025, 11:45 Wlasciwie to sie zastanawiam dlaczego nie ma np. Hero packow Villains --czy spoleczenstwo nie jest gotowe na gre Zloczynca i powiedzmy doprowadzenie do uniecestwienia polowy wszechswiata jako Thanos:) , niepoprawnie politycznie?:)
To to to!
Wydali np. nie tego Venoma który by naprawdę ludzi jarał. Były jakieś pojedyncze paczki że złolami ( Nabula, Magneto) ale to jest świetny pomysł. Największe nazwiska zostały im właśnie po stronie złoli.
ODPOWIEDZ