(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- walkingdead
- Has thanked: 261 times
- Been thanked: 659 times
- yosz
- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
Re: WWA- GRUPA TARCHOMIN :)
Podrzucę link do wątku na BGG, gdzie jakiś Duńczyk pyta się gdzie można pograć w Warszawie
Może go jakoś przygarniecie
http://www.boardgamegeek.com/article/19537247#19537247

ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
- awawa
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 38 times
a więc po kolei:
wczorajsze Imperial Assault po raz kolejny dowiodło, że i Jedi d.pa gdy troopersów kupa - bohaterka sidequestu Diala została zmasakrowana, choć cała partia rozstrzygnęła się po myśli rebelii w ostatnim rozpaczliwym ataku snajpera na Darth Vadera. Ciężki quest na tym etapie a nagroda za misję 'shu yens lightsaber'...wydaje mi się, że ta broń jest ostro niedopakowana, albo ktoś zapomniał włożyć do niej baterie (2 szanse z 12 na surge, ktorego jeszcze obrońca może zdjąć). Podziękowania dla Ludwi$'ia za organizacje i emocjonującą walkę :)
Podsumowując planowane rozgrywki w które jestem po części zaangażowany:
- przyszły wtorek kontynuacja IA (team II lub III - chyba zależy od tego, który się uda zebrać ;) )
- przyszła środa finał Pathfinder. Później robimy chyba pauzę zanim zabierzemy się za Skull & Shackles? W międzyczasie można wziąć nowy tytuł albo co tydzień coś innego na 1 partię. I będzie można dołączyć. A może reaktywacja Shadows Over Brimstone? Albo nowości Galakty?
- nadal aktualny nabór do Edge of Empire ( http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... =4&t=36595 )
@walkingdead pewnie chodzi Ci o granie w weekend? W sobotę nie mogę ale jeśli w niedziele zbierze się kilka osób z grupy to chętnie zorganizuję prywatę :)
wczorajsze Imperial Assault po raz kolejny dowiodło, że i Jedi d.pa gdy troopersów kupa - bohaterka sidequestu Diala została zmasakrowana, choć cała partia rozstrzygnęła się po myśli rebelii w ostatnim rozpaczliwym ataku snajpera na Darth Vadera. Ciężki quest na tym etapie a nagroda za misję 'shu yens lightsaber'...wydaje mi się, że ta broń jest ostro niedopakowana, albo ktoś zapomniał włożyć do niej baterie (2 szanse z 12 na surge, ktorego jeszcze obrońca może zdjąć). Podziękowania dla Ludwi$'ia za organizacje i emocjonującą walkę :)
Podsumowując planowane rozgrywki w które jestem po części zaangażowany:
- przyszły wtorek kontynuacja IA (team II lub III - chyba zależy od tego, który się uda zebrać ;) )
- przyszła środa finał Pathfinder. Później robimy chyba pauzę zanim zabierzemy się za Skull & Shackles? W międzyczasie można wziąć nowy tytuł albo co tydzień coś innego na 1 partię. I będzie można dołączyć. A może reaktywacja Shadows Over Brimstone? Albo nowości Galakty?
- nadal aktualny nabór do Edge of Empire ( http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... =4&t=36595 )
@walkingdead pewnie chodzi Ci o granie w weekend? W sobotę nie mogę ale jeśli w niedziele zbierze się kilka osób z grupy to chętnie zorganizuję prywatę :)
Hej,
A jak dobrze pójdzie to w lipcu zwolni się też "wtorek z Imperial Assault" u wszystkich grup (choć pewnie pod koniec lipca wyjdzie już dodatek z 6 misjami;]).
Pozdro,
Ludwi$
Ja osobiście proponuję po zakończeniu pierwszego boxa zrobić dłuższą przerwę, tak do nie wiem... listopada np. by wreszcie środa się zwolniła na rozkminę Forbidden Stars (bo stawiam, że ktoś z nas kupi tą grę;]) lub innych gier.awawa pisze:przyszła środa finał Pathfinder. Później robimy chyba pauzę zanim zabierzemy się za Skull & Shackles?
A jak dobrze pójdzie to w lipcu zwolni się też "wtorek z Imperial Assault" u wszystkich grup (choć pewnie pod koniec lipca wyjdzie już dodatek z 6 misjami;]).
Pozdro,
Ludwi$
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
W Skull & Shackles fajnie by się grało gdy upał za oknemLudwi$ pisze:Hej,
awawa pisze:przyszła środa finał Pathfinder. Później robimy chyba pauzę zanim zabierzemy się za Skull & Shackles?
Ja osobiście proponuję po zakończeniu pierwszego boxa zrobić dłuższą przerwę, tak do nie wiem... listopada np. by wreszcie środa się zwolniła na rozkminę Forbidden Stars (bo stawiam, że ktoś z nas kupi tą grę;]) lub innych gier.

- Wintermute
Mi idea srodowych spotkan odpowiada. Jakos wpisalo sie to w moj kalendarz. Ale od Pathfindera chetnie odpoczne. To niezly tytul na dlugie jesienne wieczory.
A Forbidden Stars - ja sie pisze
Spojrzalem tez na tego dungeon crawlera - Under City z Privateera i jak wyjdzie to sie chyba skusze. Bedzie mozna pocisnac.
A Forbidden Stars - ja sie pisze

Spojrzalem tez na tego dungeon crawlera - Under City z Privateera i jak wyjdzie to sie chyba skusze. Bedzie mozna pocisnac.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Rocy7
Forbiden Stars rowniez jestem chetny.
Under City to coop obawiam sie, ze nie obejda syndromu lidera a ciagłe granie pod czyjes dyktando jakos mnie nuzy. Choc Level 7 Omega mi sie podobal a to ta sama firma.
Under City to coop obawiam sie, ze nie obejda syndromu lidera a ciagłe granie pod czyjes dyktando jakos mnie nuzy. Choc Level 7 Omega mi sie podobal a to ta sama firma.
- Rocy7
Ogolnie licze ze pod koniec wakacji beda chetni na Rycerzy Pustkowii (premiera sierpien).
Ja chyba muszę odpocząć od taśmociągów. Forbidden Stars zapowiada się nieźle. Chętnie dołączę jak będą miejsca. Sam czekam na Steampunk Rally. Kto wie może dojedzie w wakacje?
Na forbidden stars myślę że wygospodaruje 2 dni w tygodniu jeżeli będzie więcej chętnych niż miejsc
tym bardziej że lista fajnych nowości długa i trzeba się spieszyć z ogrywaniem
.

Hej,
Pozdro,
Ludwi$
Tak, 23.06 ma grać Team II. Ja również mogę.balif pisze:Czy 23.06 team II gra w IA ? Ja mogę.
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
- Rocy7
Obawiam się ze najbliższy wtorek u mnie odpada, spróbuje jutro się zadeklarować.
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 46 times
Hej,
Pozdro,
Ludwi$
Jeżeli się team II nie zbierze to Team Piehoo (team III) idzie w ruch:). Ale czekamy na potwierdzenie od Rocy7'ego i sirwei'a. Od czwartku do soboty będę niedostępny. W sumie to chyba Trzeba będzie zorganizować jakieś imieniny Piotrko Pawłowe hmm?;).awawa pisze:Piehoo, Ludwi$ - a czwartek? albo wtorek jeśli II team się jednak nie zbierze.
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 46 times
Tak, dajmy sobie po planszówce. Żony nie ogarną się że to tylko pretekst i ukrywamy koszty. 

Wypadało byLudwi$ pisze: W sumie to chyba Trzeba będzie zorganizować jakieś imieniny Piotrko Pawłowe hmm?;).

+1Piehoo pisze:Tak, dajmy sobie po planszówce. Żony nie ogarną się że to tylko pretekst i ukrywamy koszty.
- Rocy7
Hej,
Ok, czyli jutro (23.06) w IA gra Team II (balif)
Miejsce: Paradox Cafe
Czas: 18.45
Pozdro,
Ludwi$
Ok, czyli jutro (23.06) w IA gra Team II (balif)
Miejsce: Paradox Cafe
Czas: 18.45
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
Hej,
Pytanie do Team'u II IA w sprawie dzisiejszego spotkania. Ponieważ robimy dzisiaj side questa, a zapewne przybędę trochę wcześniej, żeby wszystko przygotować, to (jeżeli jest taka możliwość) ustalmy może, którą misję dzisiaj przeg... wygracie:).
Więc tak:
1. Luxury Cruise - Nagroda: obniżenie kosztu "zabierania na misję" sojuszników.
2. Target of Opportunity - Nagroda: karta sojusznika Rebel Sabouters (oczywiście podstawowa).
I dodatkowo mam propozycję. Jeżeli wybrana zostanie misja Target of Opportunity, to proponuję zastąpić ja misją z dodatku "Rebels Saboteurs"
Nagroda ta sama, a zadań z dodatków jeszcze nawet nie tknąłem.
Ale decyzje pozostawiam wam.
Pozdro,
Ludwi$
Pytanie do Team'u II IA w sprawie dzisiejszego spotkania. Ponieważ robimy dzisiaj side questa, a zapewne przybędę trochę wcześniej, żeby wszystko przygotować, to (jeżeli jest taka możliwość) ustalmy może, którą misję dzisiaj przeg... wygracie:).
Więc tak:
1. Luxury Cruise - Nagroda: obniżenie kosztu "zabierania na misję" sojuszników.
2. Target of Opportunity - Nagroda: karta sojusznika Rebel Sabouters (oczywiście podstawowa).
I dodatkowo mam propozycję. Jeżeli wybrana zostanie misja Target of Opportunity, to proponuję zastąpić ja misją z dodatku "Rebels Saboteurs"
Nagroda ta sama, a zadań z dodatków jeszcze nawet nie tknąłem.
Ale decyzje pozostawiam wam.
Pozdro,
Ludwi$
Moje gry
Moje gry
Ostatnio nie dostaliśmy obniżenia kosztu rekrutacji ? Jak dostaniemy kolejny to chyba już będziemy za darmo rekrutowaćLudwi$ pisze: 1. Luxury Cruise - Nagroda: obniżenie kosztu "zabierania na misję" sojuszników.