Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
A ja Wam powiem, że o ile cieszy mnie, że będzie tego nowy druk tak do tych nowych mechanik\bajerów to podchodzę mega sceptycznie.
Ta gra w aktualnej wersji wywraca u mnie zwoje mózgowe nas lewą stronę. Gdybym miał jeszcze dodatkowe elementy do ogarnięcia to sam nie wiem czy to będzie in plus czy finalnie in minus.
Swoją wersję kupiłem za spoko pieniądze (200pln) także może uda się puścić za podobne bo nowa to na bank mieć muszę o ile będzie pewność, że zagram na starych zasadach a nowe elementy rozgrywki będą opcjonalne
inny_89 pisze: ↑11 paź 2024, 22:22
A ja Wam powiem, że o ile cieszy mnie, że będzie tego nowy druk tak do tych nowych mechanik\bajerów to podchodzę mega sceptycznie.
Ta gra w aktualnej wersji wywraca u mnie zwoje mózgowe nas lewą stronę. Gdybym miał jeszcze dodatkowe elementy do ogarnięcia to sam nie wiem czy to będzie in plus czy finalnie in minus.
Swoją wersję kupiłem za spoko pieniądze (200pln) także może uda się puścić za podobne bo nowa to na bank mieć muszę o ile będzie pewność, że zagram na starych zasadach a nowe elementy rozgrywki będą opcjonalne
tommyray pisze: ↑12 paź 2024, 07:31
Będą dwa tryby rozgrywki, klasyczny i nowy.
To w takim razie nie rozumiem tej zapowiedzi, że (uogólniając) "nie będzie możliwości update poprzedniego wydania do nowego, bo za dużo roboty". Jeśli w nowej wersji będzie również tryb stary, to na moje oko, musi być zaimplementowana w pewnym sensie właśnie konwersja, czyli co trzeba dodać/zmienić żeby zagrać w nową wersję, albo co odjąć, żeby zagrać w starą.
Czy do grania "po nowemu" potrzebna jest nowa mapa, z opisu wygląda, że nie?
Czyli minimum potrzebne są:
- dodatkowe figurki
- zmodyfikowana instrukcja
- czyniący i artefakty
Dobrze mi się wydaje?
goldsun pisze: ↑12 paź 2024, 10:06
Czy do grania "po nowemu" potrzebna jest nowa mapa, z opisu wygląda, że nie?
Ma być nowa dwustronna mapa, wiec jak rozumiem druga strona daje możliwość gry w inny sposob. Z innym ukladem znaczy. Wiec pakiet musiałby ją zawierać.
Zastanawiam się nad tym co jest napisane o Filarze synu oszczepnika. Czy będzie on nową przeszkadzajką, czy może będzie działać właśnie na tej drugiej stronie na Amitraju?
Lista gier na BGG
Rabaty: Aleplanszówki 3%, Portal 6%, Mepel 2%, 3Trolle 7%(tylko to już nic nie znaczy) - chcesz coś zamówić - napisz
Reku_ pisze: ↑12 paź 2024, 10:42
Zastanawiam się nad tym co jest napisane o Filarze synu oszczepnika. Czy będzie on nową przeszkadzajką, czy może będzie działać właśnie na tej drugiej stronie na Amitraju?
Może będzie działać na mapie Amitraju na podobnej zasadzie jak Vuko na "pierwotnej"?
azazelmo pisze: ↑11 paź 2024, 17:46
A to dranie! Dziady ostatnie!
…
Miałem już nic w tym roku nie kupować.
Nic się nie stało, kampania dopiero w przyszłym roku
Bez napinki. Kampania w 2025 roku (nie wiadomo dokładnie w którym kwartale). Znając tempo prac Redimp i czas realizacji (produkcj) i ich gier to gra będzie dostępna nie wcześniej niż w 2026 roku i to bardziej pod koniec 2026 roku
Mark
Mnie bardziej martwi to -> ''Z premierą gry długo oczekiwaliśmy na światowy debiut gry wideo w uniwersum Jacka Piekary. Większa świadomość tego świata rządzonego przez Inkwizytorów wśród społeczności graczy na rynkach zagranicznych ułatwi nam znacznie zrozumienie gry planszowej, której fabuła czerpie najważniejsze elementy z opowiadań Jacka Piekary."
Gra komputerowa, która okazała się być kilkunastomilionowym scamem i wyłudzeniem z publicznych pieniędzy. Twórcy założyli sprzedaż na poziomie 360000 kopii, a w grę w która na premierę grało chyba w peeku 193 osób, a gra kosztowała jakies 20 milionów złotych, obecnie gra zero, średnia z ostatnich 30 dni to 1. Pralnia brudnych pieniędzy, jeśli to ma miała być baza pod graczy zagranicznych, to raczej studio Redimp raczej się wywraca i żegnamy się z lobby. Oby zdążyli wydać kurnugi i PLO.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
gogovsky pisze: ↑12 paź 2024, 11:45
Mnie bardziej martwi to -> ''Z premierą gry długo oczekiwaliśmy na światowy debiut gry wideo w uniwersum Jacka Piekary. Większa świadomość tego świata rządzonego przez Inkwizytorów wśród społeczności graczy na rynkach zagranicznych ułatwi nam znacznie zrozumienie gry planszowej, której fabuła czerpie najważniejsze elementy z opowiadań Jacka Piekary."
Gra komputerowa, która okazała się być kilkunastomilionowym scamem i wyłudzeniem z publicznych pieniędzy. Twórcy założyli sprzedaż na poziomie 360000 kopii, a w grę w która na premierę grało chyba w peeku 193 osób, a gra kosztowała jakies 20 milionów złotych, obecnie gra zero, średnia z ostatnich 30 dni to 1. Pralnia brudnych pieniędzy, jeśli to ma miała być baza pod graczy zagranicznych, to raczej studio Redimp raczej się wywraca i żegnamy się z lobby. Oby zdążyli wydać kurnugi i PLO.
Też podchodzę do tych planów z dużą rezerwą. Mając w pamięci wspieranie Kur-nu-gi i to, że tę grę dowiózł autor a nie redimp plus ciągle zapowiedzi inkwizytora albo nowej wersji PLO to jeśli w ogóle to wypali to najwcześniej za parę lat
tomp pisze: ↑13 paź 2024, 18:08
wg mnie bezpieczniej będzie poczekać na wersję sklepową. zaciskam kciuki, że będzie.
Żadna z ostatnich gier RedImpu nie miała wersji sklepowej chyba, że na ich własnej stronie Ostatni taki tytuł to było Martians, wszystkie późniejsze były dostępne tylko w trakcie kampanii społecznościowej oraz w ich sklepie. Zresztą przy takim hypie, jaki jest w przypadku tego tytułu, to chyba nawet nie potrzebują innych sklepów.
tomp pisze: ↑13 paź 2024, 18:08
wg mnie bezpieczniej będzie poczekać na wersję sklepową. zaciskam kciuki, że będzie.
Żadna z ostatnich gier RedImpu nie miała wersji sklepowej chyba, że na ich własnej stronie Ostatni taki tytuł to było Martians, wszystkie późniejsze były dostępne tylko w trakcie kampanii społecznościowej oraz w ich sklepie. Zresztą przy takim hypie, jaki jest w przypadku tego tytułu, to chyba nawet nie potrzebują innych sklepów.