ok na potrzeby testów przyję że kupiec jest wszędzie tam jdzie jednorożec.
wartośc przeciwników przyjmę wg. przelicznika
1 pkt łupu + 1 dodatkowy pkt łupu za każde 3 punkty (żetony) jakie należy zużyć na walkę z przeciwnikiem.
koszt talentu przyję na razie roboczo uśredniony = 4 pkt łupu
koszt przedmiotów/skarbów/artefaktów/wierzchowców przyjmę od 1 do 4
tito
CUDowne ikonki (antyfantastyczna przygoda)
Re: CUDowne ikonki (antyfantastyczna przygoda)
Możesz tak przyjąć.
Poniżej załączam robocze próbki elementów testowych, czyli przykład płytki planszy i karty. Wszystko w skali 1:1.
Małe wyjaśnienie, co do oznaczeń. Na płytce planszy mamy oprócz nazwy płytki, miejsce na karty, pole wewnętrzne i zewnętrzne oraz przypisane im ikony terenu i wymagane żetony cech. Na przykładowej karcie mamy: nazwę, miejsce na ilustrację, po lewo koszt pokonania w żetonach, po prawo dodatkowy koszt pokonania zależny od okoliczności, poniżej rodzaj karty i słowa kluczowe, instrukcja karty podzielona między obszar zewnętrzny (Z) i wewnętrzny (W). W prawym dolnym rogu mamy tzw. łup czyli wartość karty podczas wymiany.
Wszystko to w oparciu co do tej pory napisaliśmy. Jak macie kolejne uwagi, piszcie.
Poniżej załączam robocze próbki elementów testowych, czyli przykład płytki planszy i karty. Wszystko w skali 1:1.
Małe wyjaśnienie, co do oznaczeń. Na płytce planszy mamy oprócz nazwy płytki, miejsce na karty, pole wewnętrzne i zewnętrzne oraz przypisane im ikony terenu i wymagane żetony cech. Na przykładowej karcie mamy: nazwę, miejsce na ilustrację, po lewo koszt pokonania w żetonach, po prawo dodatkowy koszt pokonania zależny od okoliczności, poniżej rodzaj karty i słowa kluczowe, instrukcja karty podzielona między obszar zewnętrzny (Z) i wewnętrzny (W). W prawym dolnym rogu mamy tzw. łup czyli wartość karty podczas wymiany.
Wszystko to w oparciu co do tej pory napisaliśmy. Jak macie kolejne uwagi, piszcie.
- poooq
- Has thanked: 167 times
- Been thanked: 75 times
Ekstra, można pokusić się o eksperymentalny arkusz czystych kafelków i kart do własnoręcznego, manualnego uzupełnienia i testów: tak by w czasie wakacyjnych eskapad można było powypełniać puste elementy i od razu przetestować w praktyce.
Po co piać, gdy można grać?
Spoiler:
Hej, dawno się nie udzielałem, jak posuwają się prace?
Jestem nowy w świecie planszówkowym.
Moja przygoda zaczęła się od TMiMa a teraz mam:
-Osadnicy z Catanu
-Monopoly Świat
-Talisman Magia i Miecz
-Talisman Magia i Miecz Podziemia
Moja przygoda zaczęła się od TMiMa a teraz mam:
-Osadnicy z Catanu
-Monopoly Świat
-Talisman Magia i Miecz
-Talisman Magia i Miecz Podziemia