newTween pisze: ↑17 lut 2021, 14:25Nie spodziewałem się, że świat Warhammer jest tak klimatyczny.
Znaczy... Nie spodziewałeś się, że klimat tego świata tak Ci podejdzie - każdy świat może być "klimatyczny", pytanie kto jest odbiorcą
newTween pisze: ↑17 lut 2021, 14:25Zastanawiam się tylko czy ta gra jest dzisiaj rzeczywiście tyle warta.
Ach, moje ulubione pytanie... "Znalazłem X za Y, czy to tyle warte?".
To zależy tylko i wyłącznie od tego co rozumiesz przez "wartość"...
Rynkowo? Pewnie jest, skoro ktoś za tyle sprzedaje, a Ty się zastanawiasz czy kupić.
Dla osoby fanatycznie kolekcjonującej gry Langa? Pewnie jest, jeśli chcesz mieć je wszystkie.
Inne płaszczyzny bycia wartym są bardzo subiektywne, a nie napisałeś o sobie za dużo, żebyśmy wiedzieli

newTween pisze: ↑17 lut 2021, 14:25Czy Chaos nie zestarzał się za bardzo?
Znowu - co konkretnie masz na myśli przez "starzenie się"?
Natomiast ogólnie:
- jest to średnia gra jeśli chcesz kompetetywnie usiąść do niej w mniej niż 4 osoby (bogowie są tak zaprojektowani, żeby się balansować najlepiej przy pełnym składzie)
- jest to bardzo słaba gra, jeśli szukasz deterministycznej walki i nie chcesz przesadnej losowości - jedna figurka rzucająca same szóstki może rozwalić milion innych figurek "bo im nie siadło, a jej tak, a na szóstkach przerzucasz"