Posiadłość Szaleństwa / Mansions of Madness 2 ed (Nikki Valens)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- crsunik
- Been thanked: 2 times
- AkitaInu
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 38 times
Re: Mansions of Madness Second Edition
Crsunik ok 2,5h w 3 osoby. Za drugim razem podobnie ale w 4 osoby i wiecej przerw wiec czas sie napewno skrocil.
Jedah - nie wiem jak jest z dodaniem pierwszej edycji ale mimo pewnwj powtarzalnosci granie drugi raz w ten sam scenariusz bylo wielka frajda
bylo lepiej niz sie spodziewałem
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Jedah - nie wiem jak jest z dodaniem pierwszej edycji ale mimo pewnwj powtarzalnosci granie drugi raz w ten sam scenariusz bylo wielka frajda

Akitalnu, jakbys kiedys przejezdzal przez Wroclaw, to wpadnij do mnie prosze, bo... "wisisz" mi 340zl [emoji14]AkitaInu pisze:Crsunik ok 2,5h w 3 osoby. Za drugim razem podobnie ale w 4 osoby i wiecej przerw wiec czas sie napewno skrocil.
Jedah - nie wiem jak jest z dodaniem pierwszej edycji ale mimo pewnwj powtarzalnosci granie drugi raz w ten sam scenariusz bylo wielka frajdabylo lepiej niz sie spodziewałem
P.S. ze juz nie wspomne o Orleans i Railways of the World [emoji14]
O proszę! Wrocław... jaki zbieg okoliczności. Chyba się bezczelnie wproszę na partyjkę 

Wherever the Overseers go, common folk tremble, and brother accuses brother.
1.0.1 - Released
6 August - Fantasy Flight Games
-Fixed locking issue with Cycle of Eternity boss.
-Fixed locking issue with Innsmouth mob.
-Fixed crash bug in Shattered Bonds.
-Fixed message log issue displaying test results incorrectly.
-Fixed mislabeled tile in Cycle of Eternity.
-Various typos and message layout adjustments.
Please note: We have detected various issues with saved games. We recommend trying to play a scenario in a single session if possible.
- crsunik
Jeśli sądzicie, że wersja po spolonizowaniu nie będzie wolna od bugów to się mylicie 

Pytanie czy będzie polska wersja. Descent nadal się spolszczenia nie doczekał... Miejmy nadzieje, że w przypadku appki do posiadłość historia się nie powtórzy. W końcu to kluczowy element gry.
Ciekawe czy zaproszą kogoś znanego do czytania kwestii...
Może Fronczewski
Ciekawe czy zaproszą kogoś znanego do czytania kwestii...
Może Fronczewski

- crsunik
-
- Has thanked: 129 times
- Been thanked: 198 times
Albo komuś zlecą nagranie albo na miejscu w Krakowie kogoś znajdą.
Polska appka będzie o tyle bez bugow co angielska. Oni przez patch dodadzą polską wersję.
Polska appka będzie o tyle bez bugow co angielska. Oni przez patch dodadzą polską wersję.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 15 times
Będzie polska wersja z lektorem. To już potwierdzone przez samą Galaktę. Dodatkowo wieść niesie, że trwają rozmowy z FFG na temat polskiej lokalizacji dla aplikacji z Descenta.
- AkitaInu
Dokladnie, bedzie raczej polonizacja niz nowa apka.
Toudi, niestety nie jade w tamte strony w najblizszym czasie
Toudi, niestety nie jade w tamte strony w najblizszym czasie

- crsunik
Tak, ale ja znam developerów i wiem co się podczas polonizacji stać może, bo to wcale nie tylko wrzutka nowej ścieżki dźwiękowej i tekstów.
https://www.youtube.com/watch?v=CzQ8BwmYO7o
Pojawiła się materiał z prezentacji drugiej edycji Mansion of Madness.
Poza info odnośnie dodatków, o których już pisaliście (jednak nie fake), to wpadła dodatkowa ciekawostka. Dla posiadaczy dodatków do pierwszej edycji (Zakazana Alchemia i Zew Dziczy) oraz dla osób, które nabędą zapowiadane do 2ed dodatki, FFG szykuje dwa dodatkowe scenariusze całkowicie za darmo. Krótko. Masz dodatek (z pierwszej edycji lub z drugiej edycji) - otrzymujesz scenariusz free. Dwa dodatki = dwa scenariusze.
Pojawiła się materiał z prezentacji drugiej edycji Mansion of Madness.
Poza info odnośnie dodatków, o których już pisaliście (jednak nie fake), to wpadła dodatkowa ciekawostka. Dla posiadaczy dodatków do pierwszej edycji (Zakazana Alchemia i Zew Dziczy) oraz dla osób, które nabędą zapowiadane do 2ed dodatki, FFG szykuje dwa dodatkowe scenariusze całkowicie za darmo. Krótko. Masz dodatek (z pierwszej edycji lub z drugiej edycji) - otrzymujesz scenariusz free. Dwa dodatki = dwa scenariusze.
Jeden scenariusz wykorzystujący figurki i kafelki z podstawki pierwszej edycji i jeden scenariusz wykorzystujący figurki i kafelki z Zakazanej Alchemii i Zewu Dziczy. Innymi słowy dodatkowe scenariusze dla posiadaczy pierwszej edycji i dla osób, które zaopatrzą się w Upgrade Kits.
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 15 times
Pobawiłem się chwilę aplikacją, ale w taki sposób, aby pomijać intro do pierwszego scenariusza i przeklikać kolejne opisy. Za drugim razem aplikacja zaproponowała mi zupełnie inne rozłożenie mapy. Przypuszczam, że albo określiła ona nowy punkt startowy, albo zaproponowała zabawę przy ułożeniu całkowicie nowej mapy. Mój hype rośnie z każdą kolejną godziną 

- crsunik
Paczka przyjechała i... Mam dylemat. Jak to przechowywać by nie poniszczyć figurek? Żetony potworów wsuwacie w podstawki?
- AkitaInu
Tak, ja wsadziłem w podstawki i w miare delikatnie poukładałem w pudle.crsunik pisze:Paczka przyjechała i... Mam dylemat. Jak to przechowywać by nie poniszczyć figurek? Żetony potworów wsuwacie w podstawki?
Btw - gramy z Żoną drugi scenariusz, w połowe nam się apka zawiesiła i dupa, nie ma jak dokończyć :/ trzeba było przerwać
- crsunik
Brzmi jakby druga edycja była z porcelany
Figurki z pierwszej edycji posortowałem rozmiarami i popakowałem w kilka większych woreczków strunowych, mimo lat nic im nie jest. Jeśli figurki nie są pomalowane, to za bardzo nie ma co się im stać, o ile nie zaczniemy nimi wyjątkowo brutalnie motać po pudle. Żetony mogę wysunąć nawet z najmniejszych podstawek (w drugiej edycji spód żetonu jest zasłonięty?) i wyglądają praktycznie jak nowe.

- crsunik
No z wyjmowaniem żetonów wydajw mi się, że może być problem. O figurki pytam, bo mam pierdolca na punkcie swoich gier i nie chce by coś im się stało;)