Paladyni Zachodniego Królestwa - insert.
Problemem z tym insertem było to, że samo pudełko jest bardzo małe, i po włożeniu elementów w woreczkach nieraz wieko nie chciało się zamykać i trzeba było jakoś te elementy upychać. Tym bardziej włożenie tych elementów w kąty proste insertu mogło powodować jeszcze większe problemy, co widać na przykładnie insertu od Folded Space - wieko wystaje dość mocno.
Znalazłem jeden fajny insert, ale wydrukowany na drukarce 3D. Problemem zatem była grubość ścianek, a dokładniej to dna. Użycie pianki spowodowałoby, że byłby za wysoki. Ale na szczęście jakiś czas temu ktoś napisał, tu albo na forum, że jako dno używa czasami brystolu zamiast pianki. No i to właśnie było to! zamiast pianki dałem czarny blok techniczny, bałem się, że będzie się wyginać, ale super wszystko trzyma. Wiadomo, nie jest tak sztywne jak pianka, ale bardzo fajnie się sprawdziło
Kilka uwag - zależało mi na osobnych tackach dla każdego gracza więc w tym insercie raczeni nie zmieszczą się karty w koszulkach (ale o ile ja dużo koszulkuję, tak uważam, że tu nie są potrzebne, bo karty i tak leżą na stole). Dodatkowo, jak zauważyliście, meeple nie mieszczą się w swoich przegródkach i musiałem kilka sztuk z każdego koloru ewakuować do innej przegródki

Dokupiłem te dodatkowe karty mieszczan i najeźdźców, i wchodzą idealnie na równo do przegródki.
Materiały użyte - płyta piankowo-kartonowa 3mm, czarny blok techniczny, klej magic.
Wrzucam również zdjęcie z wymiarami.
Wzorowałem się na tym:
https://www.etsy.com/listing/745208323/ ... DLHbMUAcAE