Nie no, chyba jakieś backupy YT posiada. Pozostaje kwestia weryfikacji własności konta.
Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy
- RUNner
- Has thanked: 656 times
- Been thanked: 1117 times
Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy
Pomalowane figurki na wymianę: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic ... 3#p1148253
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
Sprzedam: https://www.gry-planszowe.pl/viewtopic.php?t=64690
- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- arturmarek
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 839 times
A Ty nie jesteś też z Trójmiasta jak "Towarzystwo Pawła", może jakbyś 8-pack Namysłowa przyniósł to daliby się dosiąść.Gambit pisze: ↑24 cze 2021, 13:43 To jest element, którego zawsze Pawłowi zazdrościłem. Towarzystwo do nagrywania materiałów. 99% tego co można o planszówkach nagrać i wrzucić na YT o wiele lepiej wygląda jeśli obok siedzi i rozmawia z nami przynajmniej jeszcze jedna osoba. Samotna mordka nie ma takich możliwości.
A tak na poważnie to dokładnie o to mi chodzi, topki to show no i raczej niemożliwe jest to zrobić w pojedynkę, ta interakcja i komentarze są niezbędne. Teraz sobie też przypomniałem, że chłopaki z Gradania też robią różne topki, a ich uwielbiam słuchać, i u nich jest ten problem, że lubią to samo i rzadko mają okazje do skrytykowania swoich wyborów. Może jakby połaczyli, na potrzeby topek, siły z Wojennikiem, to by było jeszcze ciekawiej.
- Gambit
- Been thanked: 2146 times
- Kontakt:
Jestem i pewnie pozwoliliby się dosiąść. Ale nagrywanie takich topek razem działa trochę "wbrew interesowi" tego z nas, który byłby zaproszony. Jeśli ja bym poszedł do 30 kilogramów, to spora część mojej Top 50 byłaby już "sprzedana". Tak samo, gdybym zaprosił Pawła do swojej Top 50, to jego 30 kg byłoby jednym wielkim spoilerem. Choć nie znaczy to, że nie nagrywam nic razem z Pawłem. Nagrywamy jak najbardziej i nawet niedługo można się czegoś dziwnego od nas spodziewaćarturmarek pisze: ↑24 cze 2021, 14:35A Ty nie jesteś też z Trójmiasta jak "Towarzystwo Pawła", może jakbyś 8-pack Namysłowa przyniósł to daliby się dosiąść.Gambit pisze: ↑24 cze 2021, 13:43 To jest element, którego zawsze Pawłowi zazdrościłem. Towarzystwo do nagrywania materiałów. 99% tego co można o planszówkach nagrać i wrzucić na YT o wiele lepiej wygląda jeśli obok siedzi i rozmawia z nami przynajmniej jeszcze jedna osoba. Samotna mordka nie ma takich możliwości.

- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3042 times
- Been thanked: 2657 times
- Kontakt:
Rule 36?

Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
- Gambit
- Kontakt:
Tomek a czy o to chodzi aby sprzedawać swoją listę ?
Na youtube chodzi o show, zawsze mógłbyś przyjąć rolę zrzędliwego planszówkowego tetryka w opozycji do Pawła.
Na youtube chodzi o show, zawsze mógłbyś przyjąć rolę zrzędliwego planszówkowego tetryka w opozycji do Pawła.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3713 times
- Been thanked: 3897 times
Ale wiesz, że pewnie mało kto oglada oba kanały?
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Widzę tu potencjał na ankietę
- Gambit
- Kontakt:
Jeśli na YT chodzi o show, to ja nie nadaję się na YT. Dla mnie ważne jest bycie sobą, a nie show. A co do zrzędliwego tetryka w opozycji do Pawła, to "been there, done that"

A widzisz, ja mam zupełnie inne wrażenie. Że widownia Pawła i moja jest w sporej części taka sama.
- detrytusek
- Has thanked: 504 times
- Been thanked: 1199 times
Wrodzona złośliwość kazała mi tę wymianę zdań zrozumieć tylko i wyłącznie w poniższy sposób...
Japanczyk nie napisał, że nie macie wspólnej widowni tylko, że mało kto je ogląda

Spoiler:
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Wieczna Zima, Comancheria, Rats of Wistar, D-day dice
Wątek sprzedażowy
Do sprzedania: Wieczna Zima, Comancheria, Rats of Wistar, D-day dice
Wątek sprzedażowy
- Gambit
- Kontakt:
Bardzo doceniam szpilę.detrytusek pisze: ↑24 cze 2021, 21:30Wrodzona złośliwość kazała mi tę wymianę zdań zrozumieć tylko i wyłącznie w poniższy sposób...
Japanczyk nie napisał, że nie macie wspólnej widowni tylko, że mało kto je ogląda![]()

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3713 times
- Been thanked: 3897 times
Ale skad to wrażenie? Bo wydaje mi sie, ze nie jest niczym poparte poza wrazeniem

Macie 2k różnicy w subskrybentach, łączy was miejsce zamieszkania i to chyba tyle

Anegdotycznie powiem tak - ja GF nie ogladam, ciebie tak, pomimo całej mojej sympatii do Kaczmara, brak mi w jego materiałach charakteru
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- Bruno
- Has thanked: 1698 times
- Been thanked: 1294 times
... a nawet "turbo"-charakteru!

Spoiler:
I w sumie dobrze, że się różnicie! Dla każdego coś przegadanego!
Spoiler:
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
- arturmarek
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 839 times
Ja w zeszłym roku oglądałem top50 Gambita z Pandą i Arwo oraz 30kg u Geekfactora z Pandą i Radkiem i pewnie miałem spoilery co do listy pandy. Przede wszystkim kompletnie nie koduję kto co ma na którym miejscu. Nawet jakbym pamiętał, które gry pojawiały się u Pandy na pierwszej liście, to chętnie posłucham jak o nich rozmawia w innym gronie. Czy to dla kogoś ma znaczenie na którym miejscu jedna osoba ustawiłą akurat daną grę? Nawet w pierwszej (chronologicznie) dziesiątce listy 30kg dało się wyczuć, że panowie w większość z tych gier nie grali od bardzo dawna.
Przy okazji, czy któryś z recenzetów czytających tego posta używa (wspomaga się) przy tworzeniu listy tym narzędziem?
Przy okazji, czy któryś z recenzetów czytających tego posta używa (wspomaga się) przy tworzeniu listy tym narzędziem?
Czy ktoś odnotował, że na OnTable gościł jakiś kolo z IPN (klik)? Bo widzę, że chyba to, że jeden z najpopularniejszych kanałów trochę zaczyna mieszać się w politykę przeszło bez echa?

- psia.kostka
- Been thanked: 1284 times
IPN wydal w PL pewnie z tuzin gier planszowych wiec nie jest to jakas sensacja wg mnie. Gdy kolo z ZUSu zagosci u Gambita, no to bys mnie zaskoczyl 

Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Shodan
- Has thanked: 520 times
- Been thanked: 484 times
Chyba jesteś przewrażliwiony. IPN wydaje sporo planszówek o tematyce historycznej, a w swoim czasie taka Kolejka, to był prawdziwy bestseller. W samym materiale jest zero polityki, a zaproszony gość po prostu projektuje gry.
- Leser
- Has thanked: 631 times
- Been thanked: 1700 times
To nie jest "jakiś kolo", tylko Łukasz Pogoda, który zajmuje się projektowaniem gier (przed erą IPN wydał m.in. Basilicę) i od dawien dawna jest użytkownikiem tego forum. Gorsze od mieszania się w politykę jest tylko dopatrywanie się jej tam, gdzie jej ewidentnie nie ma.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- Leviathan
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 1237 times
- Kontakt:
Z góry przepraszam za dosadność, ale ten komentarz jest bez sensu. Nie dość, że w rozmowie nie ma żadnych politycznych wycieczek, to jeszcze wrzucanie działalności tej odnogi IPN do szeroko pojętej działalności politycznej, to albo nieporozumienie albo totalna ignorancja.
IPN wydaje gry od dłuższego czasu i to są tytuły patriotyczne oraz edukacyjne. Dopatrywanie się czegoś innego to przejaw skrzywionego postrzegania wszystkiego, co nosi jakikolwiek pierwiastek rządowy lub instytucjonalny.
- Leser
- Has thanked: 631 times
- Been thanked: 1700 times
Zakładam, że Asia nadając tytuł niestety nie przewidziała, że niektórzy zdolni są do baaaaardzo daleko idących skojarzeń.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
- konradstpn
- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 330 times
Ech... Do tej pory żyłem w błędzie sądząc, że IPN to nic innego jak Informator Planszówkowych Nowinek.
Gram, więc jestem.
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Przypominam, że regulamin forum zabrania "celowego wywoływania sporów". Offtop wycięty, na razie bez upomnień.
- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2000 times
- Kontakt: