[Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscówa:)
Re: [Katowice]Czwartkowe wieczory planszówkowe(stała miejscó
Dobra lekko się wkurzyłem dlatego jeśli ktoś ma ostatecznie propozycje gier to niech przyjdzie w czwartek i wspólnie się to złoży a nie że ja robię i konsultuje a potem same wąty. Jak kogoś nie będzie w czwartek bądź w jakiś sposób nie przedstawi swojego zdania to am pecha bo w czwartek wieczorem przedstawię listę zarządowi klubu. KONIEC
- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Ale po co ten foch? 

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
-
Ok, na najbliższym spotkaniu ustalimy ostateczną listę gier do kupienia. Gregorius, do tego są jednak potrzebne 2 informacje: Jakim budżetem ostatecznie dysponujemy i jaki rabat przewidział dla nas Bard.
Jutro mogę otworzyć klub około 17.00 Jeśli ktoś z kluczami będzie wcześniej niech da znać. Przynoszę Merchant & Marauders dodatkowo, jak deklarowałem podczas naszego ostatniego spotkania, Brass dla naszych „nowych” członków”
Jeśli mam zabrać Boże Igrzysko - Pastor oraz Dungeon Lords - Zet proszę o potwierdzenie jutrzejszej obecności.
Jutro mogę otworzyć klub około 17.00 Jeśli ktoś z kluczami będzie wcześniej niech da znać. Przynoszę Merchant & Marauders dodatkowo, jak deklarowałem podczas naszego ostatniego spotkania, Brass dla naszych „nowych” członków”

Jeśli mam zabrać Boże Igrzysko - Pastor oraz Dungeon Lords - Zet proszę o potwierdzenie jutrzejszej obecności.
No to się jutro pokażę (pierwszy raz) na planszówkach i postaram się zjawiać możliwie często, dotąd czwartki miałem zajęte.
Chętnie coś zaproponuję w kwestii tytułów.
Są jakieś wolne miejsca przy stolikach?
Chętnie coś zaproponuję w kwestii tytułów.
Są jakieś wolne miejsca przy stolikach?
- Zet
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 199 times
Postaram się jutro być, ale póki co nie przynoś mi DL, bo nie będę miał kiedy przetestować w domu 
Dobrze, że bierzesz Merchants & Marauders, bo już miałem swoich pakować, a widzę, że nie muszę
Jak ktoś ma jakieś życzenia na jutro odnośnie moich gier, to pisać dzisiaj do ok 22.30.

Dobrze, że bierzesz Merchants & Marauders, bo już miałem swoich pakować, a widzę, że nie muszę

Jak ktoś ma jakieś życzenia na jutro odnośnie moich gier, to pisać dzisiaj do ok 22.30.
Ja powonieniem być już o 16 ale istnieje szansa że będę dopiero po 18
P.S. Mamy 800zł na chwile obecną ale istnieje szansa że jak przedstawimy listę to nam zwiększą limit.
P.S. Mamy 800zł na chwile obecną ale istnieje szansa że jak przedstawimy listę to nam zwiększą limit.
- Pastorkris
- Been thanked: 3 times
Więc tak, jutro prawie na pewno się zjawię. Dzięki linii 109 powinienem się zjawić tuż przed 17, także zapraszam (klucze mam jak coś).
Oskar, za Boże Igrzysko na razie podziękuję
Tak jak Zet obawiam się, że tylko by u mnie leżało.
Aba, chciałbym Ci wziąć 7 wonders. Będziesz?
A nowi niech się nie przejmują
Miejsca przy grach się tworzą na bieżąco, także pewnym jest, że w coś zagrasz.
Pozdrawiam
Oskar, za Boże Igrzysko na razie podziękuję

Aba, chciałbym Ci wziąć 7 wonders. Będziesz?
A nowi niech się nie przejmują

Pozdrawiam
Będę ok. 17.30. Jeżeli poczekacie na mnie, to chętnie w tych Merchantów bym zagrał (zakładając, że będzie wolne miejsce). Pozdro!
Greg - jak nie dasz znać to będę Cię jutro męczył bo dla mnie to duża różnica w planowaniu dnia.Gregorius pisze:Ja powonieniem być już o 16 ale istnieje szansa że będę dopiero po 18
Pastor - weź moje 7 Wonder i chętnie zagram jak wytłumaczysz

- Pastorkris
Luzik
Więc jeśli tak jak Aba: nie wiecie na którą być 17 jest pewną godziną.
Do zo!

Do zo!
Dziękuję za wspólną grę trzem wilkom morskim, którzy pływali ze mną po Karaibach w grze "Merchants & Marauders": Abie, Oskarowi i Zetowi. Dzięki wam przez chwilę poczułem się jak kapitan pirackiego okrętu. Gra kapitalna i polecam każdemu- szybka akcja, proste zasady, losowość OK (jak dla mnie), a do sukcesu dwie drogi- wpływowego kupca lub bezlitosnego pirata:) Arghhh!!!
Od razu piszę się za tydzień na BSG: Exodus. Na pokładzie melduję się ok. 17.30- jak zawsze...
Od razu piszę się za tydzień na BSG: Exodus. Na pokładzie melduję się ok. 17.30- jak zawsze...
- Pastorkris
Co do naszej partii SoE wygrał Przemek, ja miałem 15 punktów mniej, Cirrus 3 miejsce (10 punktów za mną). Dalej już nie pamiętam
Partia bardzo przyjemna. Mam nadzieję, że Xbor nie zrazi się kostkami, które wyraźnie płatały mu figla... 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Jak to 3 miejsce?! ZDRADA! Na pewno punkty źle policzyliście 

"Uwielbiam kiedy jazdy zwał
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
http://tubylem.blog.onet.pl/ - moje podróże małe i duże :)
- Pastorkris
Gdyby nie to, że byłeś pierwszym kandydatem do ścięcia (drugi to ze sporym zapasem Xbor) to może miałbyś szanse
Ale i tak dałeś ciała 

Na tego BS też sie piszę.
I pytanie do was czy ktoś chciałby nauczyć się grać w Starcraft'a bo jest taka możliwość a mnie przydałby się trening przed grą z bratem aby.
P.S. Mam nadzieje że tym razem nie zostanę zniszczony po 5 minutach gry
I pytanie do was czy ktoś chciałby nauczyć się grać w Starcraft'a bo jest taka możliwość a mnie przydałby się trening przed grą z bratem aby.
P.S. Mam nadzieje że tym razem nie zostanę zniszczony po 5 minutach gry

- Pastorkris
Ja na jedno i drugie jestem chętny
W Starcrafta już od dawna chciałem zagrać.

To ja proponuję przełożyć BSG, zresztą jak coś to możecie grać beze mnie, ja zaklepuje miejsce z Przemkiem i Lilą
.
Jak będę w ogóle
.

Jak będę w ogóle

Popieram wniosek Aby i też rezerwuje miejsce 

Ja również piszę się na BSG, tudzież inny ameritrash
Powinienem być ok. 17.20.

- Pastorkris
Ciup... Jak się rzucili na biednego Przemka (choć to raczej o Lilę chodzi
). A ja przyniosę KOLEJKĘ, o ile towaru nie zabraknie i nikt się przede mnie nie wepchnie 

- Zet
Jest jeszcze miejsce z Lilą i Przemkiem
?
Jeśli tak, to się piszę!

Jeśli tak, to się piszę!
-
W takim razie przełóżmy BSG na następne spotkanie. Podstawka + Pegasus + Exodus = mnóstwo zasad... Lepiej zagrać z dwoma osobami (Aba i ja) znającymi wszystkie zasady.
Mogę przynieść Runewars, Zet może dasz namówić się na rozgrywkę? Będzie to moja pierwsza gra wiec Twoja pomoc w ogarnięciu rozgrywki będzie bardzo mile widziana
Jeszcze mały komunikat dla osób, które w ostatni czwartek pojawiły się po raz pierwszy. Jeśli planujecie odwiedzać nas w czwartki najlepiej piszcie zawsze o której planujecie się zjawić, w ile osób i ewentualnie w co chcieli byście zagrać – w naszych wiadomościach są linki do naszych kolekcji na BGG, jeśli chcecie zagrać w konkretną grę po prostu napiszcie.
Mogę przynieść Runewars, Zet może dasz namówić się na rozgrywkę? Będzie to moja pierwsza gra wiec Twoja pomoc w ogarnięciu rozgrywki będzie bardzo mile widziana

Jeszcze mały komunikat dla osób, które w ostatni czwartek pojawiły się po raz pierwszy. Jeśli planujecie odwiedzać nas w czwartki najlepiej piszcie zawsze o której planujecie się zjawić, w ile osób i ewentualnie w co chcieli byście zagrać – w naszych wiadomościach są linki do naszych kolekcji na BGG, jeśli chcecie zagrać w konkretną grę po prostu napiszcie.
- Zet
Po ostatnich bojach na Morzu Karaibskim miałbym ochotę na coś bardziej euro
(ktoś może ma jakieś propozycje lub preferencje?)
Ale z przyjemnością służę radą i pomocą.

Ale z przyjemnością służę radą i pomocą.