(Warszawa) Grupa Tarchomińska - czasem na emigracji (Targówek / Bemowo)
- Demoniszcza
Re: WWA- GRUPA ZMIKSOWANA ZEWSZĄD :)
Sirwei,
To z tym dodatkiem co ja go nie mam... można grać w Star Wars LCG w 6 osób ???
To z tym dodatkiem co ja go nie mam... można grać w Star Wars LCG w 6 osób ???
Tak mi się wydaje. Warto spróbować 
Rocy" bierz co chcesz". na każdy tytuł pewnie się ktoś znajdzie

Hej,
Hmm to jeżeli "bierz co chcesz",to ja bym się skusił na "Rymcerzy" Pustkowi (w 4 osoby). Dzisiaj miałem okazję zagrać razem z Piehoo w ten tytuł i muszę przyznać, że mimo kilku rzeczy, które mi wadziły jest całkiem spoko.
- walka a'la Forbidden Stars (przewagi), no i to inny gracz wybiera/"kontroluję" wydarzenia/potwory
- sporo postaci, które naprawdę się od siebie różnią,
- ma klimat, który czasem chyba jest przekombinowana mechanicznie (karty przeciwników np. Zabójcze Kiwi),
- dużo różnego rodzaju kart: wydarzeń, stworów itp
- misje,
- ciekawe eksploracje (+grafiki lokacji)
Co do minusów to wg mnie ta gra nie działa na 2 osoby (a przynajmniej pierwszy scenariusz, który rozegraliśmy). Starczyło mieć dobry dociąg misji personalnych (które ma się na ręce od początku gry) i dało by się szybko grę skończyć lub zapewnić mocną przewagę już na starcie. Dodatkowo gra ma tendencję do tzw. "zacinania" się tury. Siedząc w 1 lokacji i próbując zrobić/zrobić questa mając np. 4 kostki do testu, który wymaga wyniku 9 może się zdarzyć że się nie uda kilka razy pod rząd i starci się na tym turę lub kilka nie mając np. karty fartu albo odpowiedniego sprzętu. A czas w tej grze jest bardzo cenny (tak jak zresztą paliwo;]).
Tak czy siak zagrałbym jeszcze raz na więcej osób, inny scenariusz np. ten "Talizmanowy" z Królem czegoś tam (hummusu?;]), inną postacią (grałem gladiatorem).
Pozdro,
Ludwi$
Hmm to jeżeli "bierz co chcesz",to ja bym się skusił na "Rymcerzy" Pustkowi (w 4 osoby). Dzisiaj miałem okazję zagrać razem z Piehoo w ten tytuł i muszę przyznać, że mimo kilku rzeczy, które mi wadziły jest całkiem spoko.
- walka a'la Forbidden Stars (przewagi), no i to inny gracz wybiera/"kontroluję" wydarzenia/potwory
- sporo postaci, które naprawdę się od siebie różnią,
- ma klimat, który czasem chyba jest przekombinowana mechanicznie (karty przeciwników np. Zabójcze Kiwi),
- dużo różnego rodzaju kart: wydarzeń, stworów itp
- misje,
- ciekawe eksploracje (+grafiki lokacji)
Co do minusów to wg mnie ta gra nie działa na 2 osoby (a przynajmniej pierwszy scenariusz, który rozegraliśmy). Starczyło mieć dobry dociąg misji personalnych (które ma się na ręce od początku gry) i dało by się szybko grę skończyć lub zapewnić mocną przewagę już na starcie. Dodatkowo gra ma tendencję do tzw. "zacinania" się tury. Siedząc w 1 lokacji i próbując zrobić/zrobić questa mając np. 4 kostki do testu, który wymaga wyniku 9 może się zdarzyć że się nie uda kilka razy pod rząd i starci się na tym turę lub kilka nie mając np. karty fartu albo odpowiedniego sprzętu. A czas w tej grze jest bardzo cenny (tak jak zresztą paliwo;]).
Tak czy siak zagrałbym jeszcze raz na więcej osób, inny scenariusz np. ten "Talizmanowy" z Królem czegoś tam (hummusu?;]), inną postacią (grałem gladiatorem).
Pozdro,
Ludwi$
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2015, 23:39 przez Ludwi$, łącznie zmieniany 1 raz.
Nearly Almost Dead, but Not Quite
Moje gry
Moje gry
Poprawka. Jednak jest skomponowane na 4 graczy. Ale ja bym zrobił home rule żeby się dałosirwei pisze:Tak mi się wydaje. Warto spróbować

- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Da sie zalatwic daj tylko znac w ktora srode Ci pasuje. Tez chce dac grze kolejna szanse tym razem na spokojnie grajac w sposob przemyslany.Ludwi$ pisze:Hej,
Hmm to jeżeli "bierz co chcesz",to ja bym się skusił na "Rymcerzy" Pustkowi (w 4 osoby).
Pozdro,
Ludwi$
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2015, 23:25 przez Rocy7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Na to sie pisze;)sirwei pisze:W nawiązaniu do wczorajszej dyskusji w Padbarze wrzucam listę swoich gier 4 i więcej osobowych do ogrania na zmianę z taśmociągiem(Pathfinder)
Cadwallon City of thieves (4-8)
Descent 2 z dodatkiem Legowisko Jaszczura (do 5-6?)
Warcraft board game z dodatkami (do 6)
Mount Everest(do 5)
Osadnicy narodziny imperium (4)
Cywilizacja (4-5)
Piszcie swoje tytuły z odleżynami
Gramy co drugą środę o 18 w Padbarze.
Przygarniemy jeszcze dwie osoby do kompletu;)
Z moich tytulow z odlezynami przypominam o Clash o Cultures;)
Ja także.Ludwi$ pisze: Hmm to jeżeli "bierz co chcesz",to ja bym się skusił na "Rymcerzy" Pustkowi (w 4 osoby).
- Wintermute
To ja moze nie tytulowo, ale terminowo.
Z tego co ustalilismy - sroda 16.09 to jeszcze rozgrywka w pathfindera (chociaz wszystkow rekach hakriego).
Za to srody z graniem moglibysmy zainaugurowac w... sobote:) Czyli 19.09.
Pojawila sie propozycja Fortuna and Glory w sobotnie popoludnie w paradoksie.
Chetni na te chwile:
1) Wintermute
2-3) sirwei +1
4) awawa
5) Demoniszcza
6) Maxxx76
Jako, ze gra do osmiu osob to jeszcze kogos przygarniemy:)
Z tego co ustalilismy - sroda 16.09 to jeszcze rozgrywka w pathfindera (chociaz wszystkow rekach hakriego).
Za to srody z graniem moglibysmy zainaugurowac w... sobote:) Czyli 19.09.
Chetni na te chwile:
1) Wintermute
2-3) sirwei +1
4) awawa
5) Demoniszcza
6) Maxxx76
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2015, 10:25 przez Wintermute, łącznie zmieniany 4 razy.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
Tą sobotę czy następną:?Wintermute pisze:To ja moze nie tytulowo, ale terminowo.
Za to srody z graniem moglibysmy zainaugurowac w... sobote:)
Chetni na te chwile:
1) Wintermute
2-3) sirwei +1
4) awawa
- Wintermute
A cholera mialem napisac - nastepna 19.09. Ide wyedytowac.
Alien Frontiers, Descent 2ed, D&D: Drizzt, Doom, Dreadfleet, Fortune & Glory+Exp, Ghost Stories, High Command, LOTR LCG, Middle-Earth Quest, Sid Meier's Civilization, Space Hulk, Warhammer Quest ACG, War of the Ring + Exp, Warzone, X-Wing
- Demoniszcza
- Wintermute
Sam czy +1?Demoniszcza pisze:Uhm, to na następną się piszę
- Demoniszcza
- Wintermute
DopisanysMaxxx76 pisze:Mnie też zapisz na 19

- Wintermute
Update na te sobote - Fortune and Glory:
19.09. - godz. 15 Paradox.
Chetni na te chwile:
1) Wintermute
2-3) sirwei +1
4) awawa
5) Demoniszcza
6) Maxxx76 (?) - Obecnosc Maxxxa stanela pod znakiem zapytania.
19.09. - godz. 15 Paradox.
Chetni na te chwile:
1) Wintermute
2-3) sirwei +1
4) awawa
5) Demoniszcza
6) Maxxx76 (?) - Obecnosc Maxxxa stanela pod znakiem zapytania.
Jeśli znajdzie się miejsca dla 3 osób, to chętnie się przyłączymy do Fortune and Glory. Oczywiście jeśli moglibyście nam wytłumaczyć zasady, bo jeszcze w to nie graliśmy 

- Wintermute
Mozemy przygarnac dwie (ew. jedna w rezerwie za Maxxxa), bo gra na osiem osob a szesc juz mamy. Dla wiekszosci to bedzie pierwszy raz, wiec tlumaczenie zasad gratisbrecol pisze:Jeśli znajdzie się miejsca dla 3 osób, to chętnie się przyłączymy do Fortune and Glory. Oczywiście jeśli moglibyście nam wytłumaczyć zasady, bo jeszcze w to nie graliśmy

Ok, daj znać gdyby się zwolniło 3 miejsce, 2 miejsca to dla nas za mało 

- walkingdead
- Has thanked: 264 times
- Been thanked: 660 times
Ja od siebie mogę napisać, że F&G jest fenomenalną grą. I nie, nie piszę tak dlatego,że na jednym z naszych spotkać brutalnie ograłam ekipę
Więc kto może niech się łapie na spotkanie- warto!

♀
- Wintermute
To wbijaj na partyjke, tym razem wersja coop, wiec nasz nie ograszwalkingdead pisze:Ja od siebie mogę napisać, że F&G jest fenomenalną grą. I nie, nie piszę tak dlatego,że na jednym z naszych spotkać brutalnie ograłam ekipę![]()

- walkingdead
- Has thanked: 264 times
- Been thanked: 660 times
Dzięki za dzisiejszą grę. Chętnie powtórzymy w tym samym składzie lub z kimś dodatkowo obeznanym z zasadami
. Może team fight?

- Demoniszcza
sirwei pisze:Dzięki za dzisiejszą grę. Chętnie powtórzymy w tym samym składzie lub z kimś dodatkowo obeznanym z zasadami. Może team fight?
To team-fight jeszcze się w tej grze nie przekonałem

Ale spróbować wygrać zawsze i chętnie...