Ja bym wpadł koło 17.30. Chętnie zagram w Lords of Waterdeep. Eclipse też nie dla mnie...Epyon pisze:No cóż, Eclipse mi nie przypadł do gustu, ale jak nie będzie chętnych na coś innego to też zagram. Wezmę Love Letter, Smash Up (nowość od AEG, taka uproszczona Slavika), Lords of Waterdeep i Libertalia.
[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
Wbrew obawom, po powyzszych postach, Eclipse wcale nie zawiódł moich oczekiwań. Całkiem sympatyczna, w miarę szybka gra, gdzie i pomyśleć można i dobrze się bawić w starciu z flotami przeciwnika, a i planowanie i rzewidywanie również się przydaje.
Po pierwszej rozgrywce wiem jakie błędy popełniłem wiec czekam na następną.
Po pierwszej rozgrywce wiem jakie błędy popełniłem wiec czekam na następną.
Uczelnia zmusiła mnie trochę do rewizji planów na sobotę.
Więc jaka będzie frekwencja w piątek? Mam Jaskinię, Race for the Galaxy i przedpremierowo Aztlana.
Btw. Chętnie przygarnę/odkupię jakieś woreczki strunowe w niezbyt dużych rozmiarach.

Btw. Chętnie przygarnę/odkupię jakieś woreczki strunowe w niezbyt dużych rozmiarach.
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Raczej wpadnę. Wezmę to co ostatnio.
Reklama on
Jak chcesz kupić tanio woreczki strunowe, to polecam sklep Wysocki w Tychach http://www.wysocki.com.pl/. Ja tam kupiłem jakiś czas temu i byłem bardzo zadowolony z ceny i z ilości.
Reklama off
Reklama on
Jak chcesz kupić tanio woreczki strunowe, to polecam sklep Wysocki w Tychach http://www.wysocki.com.pl/. Ja tam kupiłem jakiś czas temu i byłem bardzo zadowolony z ceny i z ilości.
Reklama off
Czy wszyscy gracze grający w Tychach to mieszkańcy Tychów? CZy ogólnie ze śląska? Daleko mają wszyscy do Siemianowic? Chcielibyśmy tam cyklicznie, co miesiąc, organizować "większe granie" i ostatnio było nas 20, więc jakby z całego śląska pospraszać, to byłoby super 

Nie wszyscy grający w Tychach są z Tychów, ale nie wszystkim do Siemianowic jest po drodze. 

Możę i nie po drodze, ale pytam, bo chcemy organizować cyklicznie co miesiąc "większą" zabawę na śląsku -zebrać jak najwięcej ludzisk ze Śląska i, w zależności od ilości, robić to przy piwko w lokalu tylko dla uczestników, albo w centrum kultury. Na razie kombinujemy próbnie, z małym wyprzedzeniem - 23/24 listopada.
imo co miesiąc to za często. już jest na śląsku "większa" impreza PIONEK co trzy miesiące (duży-ogólnopolski, mały-śląski, duży, mały). jest raz w roku w Bielsku, jest raz w roku w Chorzowie, jest i Chrzanów, Bytom. jest trochę tych imprez na śląsku. ale może kiedyś i do Was wpadnę. 

to lepiej rzadko, a porządnie? cóż... tak jakby to najpierw chcemy w ogóle spróbować jak to wypadnie i zrobićto trochę głośniejkolderek pisze:imo co miesiąc to za często.

Ja dziś przyniosę Lords of Waterdeep i może jeszcze Conflict of Heroes.
Kto jutro planuje się zjawić i z czym?
tradycyjnie jestem chętny na coś dłuższego i wymagającego pracy mózgowia.
tradycyjnie jestem chętny na coś dłuższego i wymagającego pracy mózgowia.
Wezmę na pewno Animal Farm - trochę sojuszy, negocjacji, ale czasowo w granicach 60-90 minut. Ale szczerze mówiąc to też bym zagrał w coś dłuższego i bardziej złożonego. 

-
Ktoś jutro planuje się zjawić w Avanti?
Opcjonalnie z czym wpadnie. Szukam weteranów Starcraft'a.
Będę z Exodus: Proxima Centauri - czyli wariacją 3X (bez eksploracji) na temat Twilight Imperium oraz najnowszym tytułem duetu Kiesling-Kramer, The Palaces of Carrara. Do tego może jakieś chwilery od Egmontu wezmę. 

-
Ja mogę wpaść z Chaos (in the Old World) i/lub Railways'em (of the World). Opcjonalnie Starcraft, jeżeli znajdą się chętni.
wybierałby się ktoś w sobotę do Siemianowic? Chcemy zrobić trochę większe spotkanie w klubie "Incognito" 

Ty żyjesz?!Bone Charmer pisze:Ktoś jutro planuje się zjawić w Avanti?

SC - zawsze chętny, ale jutro jestem już zmówiony na Exodus, a co do SC to jest kilka osób chcących poznać. Po za tym jakaś partyjka dodatkowo... hm... trzeba pomyśleć...
Też będę. Chętnie zagram w Exodus, jeżeli będzie jeszcze miejsce.
Ja i Karo na pewno będziemy. Wezmę jakieś nowości Essen, sporo ostatnio tego dostałem. 

Co dzisiaj w programie? Tak z dłuższych rzeczy: może Eclipse, albo Exodus - po zastanowieniu, chętnie dam tej grze jeszcze jedną szansę.
Jakieś inne propozycje?
Jakieś inne propozycje?