[Wrocław] Gramy na Gaju
Re: [Wrocław] Gramy na Gaju
gier ameritrashowych nie mam... więc jeśli chodzi o Chaos... i osoby na nie chętne to musimy poczekać na salane (możliwe, że będzie w przyszłym tygodniu)
nikt nie podał pewnej deklaracji: będę ja, może Jadzia (jeszcze nie wie jak z pracą) - jak będzie to może z kimś, no i Tomku ty jeśli jesteś chętny...
ale jeśli nie mamy ryzykować że rozgrywać będziemy dwuosobówki to warto by ktoś jeszcze wpadł... (z drugiej strony kilka czeka na odkrycie
virco: ciężka strategia, może być nawet wojenna (byle tylko "ciężkie" nie oznaczało długie), z tym że ja wojennych nie mam i w tym temacie nie pomogę
jeśli masz jakiś tytuł tak do 2h to... czemu nie
nikt nie podał pewnej deklaracji: będę ja, może Jadzia (jeszcze nie wie jak z pracą) - jak będzie to może z kimś, no i Tomku ty jeśli jesteś chętny...
ale jeśli nie mamy ryzykować że rozgrywać będziemy dwuosobówki to warto by ktoś jeszcze wpadł... (z drugiej strony kilka czeka na odkrycie

virco: ciężka strategia, może być nawet wojenna (byle tylko "ciężkie" nie oznaczało długie), z tym że ja wojennych nie mam i w tym temacie nie pomogę
jeśli masz jakiś tytuł tak do 2h to... czemu nie
Póki co nie ma jeszcze konkretnego terminu bo Tomek (salane) jest na wyjeździe. Jak wróci to coś się ustali konkretnego. Możliwe że na następny weekend się umówimy ale tak jak pisałem - jeszcze nic pewnego.piogar pisze:Czesc. Moznaby sie zalapac na gre w Mage Knight/Chaosa? Rozumiem, ze gracie w czwartki, tak?
Co do czwartkowego grania na Gaju to ja jeszcze jutro dam znać czy wpadnę, bo nie jestem pewien czy będę wolny.
Wstępnie się mogę zadeklarować. Chociaż ciekawe jak się wątek jutro rozwinie.
Nie miałem jeszcze okazji grać na Gaju w tak kameralnym gronie. Tak samo jak nie było mi dane jeszcze rozegrać czegoś z Jadzią więc mam podwójną motywację.
Co do cięższych tytułów zarówno wojenna taktyka jak i ekonomiczna strategia na pewno do gustu mi przypadną. Tym bardziej, iż ostatnio okazało się, że pieniądze się mnie trzymają.
Nie miałem jeszcze okazji grać na Gaju w tak kameralnym gronie. Tak samo jak nie było mi dane jeszcze rozegrać czegoś z Jadzią więc mam podwójną motywację.
Co do cięższych tytułów zarówno wojenna taktyka jak i ekonomiczna strategia na pewno do gustu mi przypadną. Tym bardziej, iż ostatnio okazało się, że pieniądze się mnie trzymają.
Witam, dość niedawno wprowadziłem się na gaj i szukam grupy do grania w RPG/planszówki
Czy jest możliwość przyłączenia się do najbliższego spotkania;) widziałem, że pojawił się chaos w starym świecie więc tym bardziej jestem chętny, chociaż w inne planszówki też chętnie zagram bądź jakieś zorganizuje.

wychodzi zatem, że będzie nas minimum 4 osoby, a może więcej - spotkanie zatem pewne - zapraszam więc na 18-stą
do Tomny: informacje poszły na priv
do Tomny: informacje poszły na priv
na 18 na pewno nie zdążę
niestety mam laborki do 20:35. Mogę z zajęć od razu przyjechać. Do której jest zaplanowane mniej więcej spotkanie?
Widzę że mieszkamy po przeciwnych stronach ulicy

gramy do około 24:00Tomny pisze:na 18 na pewno nie zdążęniestety mam laborki do 20:35. Mogę z zajęć od razu przyjechać. Do której jest zaplanowane mniej więcej spotkanie?
możesz wpaść później i załapać się na 2-gą/3-cią grę (podejdź i sprawdź na jakim etapie jesteśmy)
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 6 times
Ja prawodpodobnie pojawie sie z kolega (ale mozemy sie troche spoznic). Moge przyniesc Runewars'a, a wyprobowalbym chetnie cos z zestawu Zimna wojna, RftG, Mage Knight, Zamki Burgundii, CO2.
na wczorajszym spotkaniu było 5 osób, rozegraliśmy: Kingdom Builder (dzięki salane za zostawienie
, i trochę "staroci": Sankt Petersburg, Alchemist, Thurn&Taxis...
było też kolejne podejście do wytłumaczenia Tichu, ale z racji pojawienia się piątego Tichu musi poczekać (czy tylko ja to znam ?) - mam taką ochotę by móc krzyknąć "TICHU" a jeszcze większą na "DUŻE TICHU" więc jeśli ktoś zna i miałby ochotę (tak nawet poza regularnymi spotkaniami) to dajcie znać...

było też kolejne podejście do wytłumaczenia Tichu, ale z racji pojawienia się piątego Tichu musi poczekać (czy tylko ja to znam ?) - mam taką ochotę by móc krzyknąć "TICHU" a jeszcze większą na "DUŻE TICHU" więc jeśli ktoś zna i miałby ochotę (tak nawet poza regularnymi spotkaniami) to dajcie znać...

Ciekawy jestem rozgrywki w Kingdom Builder na pięć osób, nie było ciasno? Pewnie blokowanie miało więcej wpływu na rozrywkę, czyli pojawiła się interakcja negatywna.Mongea pisze:na wczorajszym spotkaniu było 5 osób, rozegraliśmy: Kingdom Builder (dzięki salane za zostawienie, i trochę "staroci": Sankt Petersburg, Alchemist, Thurn&Taxis...
graliśmy w 4-ry osoby, bo piąta doszła już po rozgrywce, ale i tak było trochę blokowaniasalane pisze: Ciekawy jestem rozgrywki w Kingdom Builder na pięć osób, nie było ciasno? Pewnie blokowanie miało więcej wpływu na rozrywkę, czyli pojawiła się interakcja negatywna.
kilka uwag:
- pierwsze rozgrywka w KB i odczucia ("co to ma być" - jakbym się cofnęła kilka(naście) lat wstecz w świecie gier planszowych)... ALE z każdą kolejną rozgrywką gra bardzo zyskuje...
- granie na 1-dną kartę wymaga planowania i to jest sedno rozgrywki (rozgrywanie na 2 karty znacznie grę spłaszcza)
- wczoraj pierwszy raz grałam na 2 nowe cele: maksimum w rzędzie (x2) i minimalny sektor (x3), (dodatkowo największe skupisko / 2), i jeśli tego mało to 2 nowe plansze otoczone wodą...
Pierwszy raz w trakcie gry okazało się, że nie jestem przez blokady w stanie zrealizować (choćby minimalnie) wszystkich 3 celów. Odpuściłam zupełnie jeden (0 pkt. na koniec) i okazało się to być skuteczną taktyką. Znacznie pomógł heks ze stateczkiem i można było przekraczać wodę...
gra zaczyna mi się poważnie podobać:
- kolosalne zalety: w 4 osoby z tłumaczeniem zasad zamknęliśmy się w godzinie

- każda rozgrywka inna
- gdy gracze zaczynają się rozkręcać (staje się widoczne jakie realizują cele) okazuje się że to już koniec gry

piątek czy czwartek tym razem ?
wstępnie mi oba raczej pasują, a jak wam ?
wstępnie mi oba raczej pasują, a jak wam ?
Wstępnie się zapowiadam na ten tydzień. Dzień dla mnie nie gra roli. Daleko nie mam. 

w czwartek jak i piątek mogę dopiero koło 21 przyjść. Na chaos jestem chętny jak najbardziej, zasady pamiętam w miarę. Ale z wielką chęcią poznam nowe tytuły 

Witajcie! Dla mnie czwartek i piatek są ok. Na Gaj zawsze się z chęcią przejadę. Tomek I w tym tygodniu jest dostępny, miał chyba coś ciekawego przynieść.
hej,
powinno sie udac zjawic
co powiecie na urban sprawl?
chetnie zagram tez w cos ameritrashowego na 2 stole
powinno sie udac zjawic

co powiecie na urban sprawl?
chetnie zagram tez w cos ameritrashowego na 2 stole

Click me for -> Virco BGG Collection
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
Click me for -> Virco Forum Topic Buy/Sale/Trade
Stałe rabaty : planszostrefa.pl 10% | zgrami.pl 10% | 3trolle.pl 5% | planszak.pl 5%
na wszelki wypadek wezmę chaos in the old world. Urban Sprawl jak będą chętni czemu nie