[Skawina] Spotkania planszówkowe

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Benedetto XVII
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Re: [Skawina] Spotkania planszówkowe

Post autor: Benedetto XVII »

Ja sprostuje ze bede tak fifty - fifty :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mr.big
Has thanked: 8 times

Post autor: mr.big »

A my dziękujemy za rozgrywkę w Cavernę z Jackiem. Gra bardzo dobra. Faktycznie przypomina do złudzenia Agricolę.
Ograłem cieniasów :wink:

Smutne jest tylko to że Jacek już niedługo na stałe planuje wyjazd na obczyznę....
Awatar użytkownika
Bea
Been thanked: 6 times

Post autor: Bea »

mr.big pisze:A my dziękujemy za rozgrywkę w Cavernę z Jackiem. Gra bardzo dobra. Faktycznie przypomina do złudzenia Agricolę.

Smutne jest tylko to że Jacek już niedługo na stałe planuje wyjazd na obczyznę....
Niby podobna ale jednak inna. A Netrunnera próbowaliście?
O wyjeździe Jacka nic nie wiemy. Szkoda. Może się jeszcze rozmyśli...
Awatar użytkownika
Reid666
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Post autor: Reid666 »

mr.big pisze:A my dziękujemy za rozgrywkę w Cavernę z Jackiem. Gra bardzo dobra. Faktycznie przypomina do złudzenia Agricolę.

Dotarłem do domu :)

Ja również dziękuję za rozgrywkę, grało się super. Niby taka prosta a jednak tyle kombinowania :) Myślę ze wkrótce wbije się do TOP10 BGG.
Wielkie dzięki dla Beatki za pożyczenie gry!

Eclipse + Caverna w najbliższą sobotę to byłaby mega uczta planszówkowa. Myślę że będę na 14 i nie przegapię włoszczyzny. Gdyby jeszcze dorzucić Grę o Tron jako przerywnik...

A co do Netrunnera to o Mr.Big obiecał dogłębnie zbadać egzemplarz który mu chwilowo pozostawiłem!

A co do wyjazdu to planuje również regularne wizyty w weekendy więc się nie cieszcie za bardzo :P
Awatar użytkownika
Reid666

Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowych Wesołych i jak najbardziej Planszówkowych Świąt Bożego Narodzenia dla Wszystkich Planszomaniaków ze Skawiny i okolic :) !

I oczywiście mnóstwa planszówkowo-karciankowych prezentów pod choinką :) !
Awatar użytkownika
Bea

Reid666 pisze:Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowych Wesołych i jak najbardziej Planszówkowych Świąt Bożego Narodzenia dla Wszystkich Planszomaniaków ze Skawiny i okolic :) !

I oczywiście mnóstwa planszówkowo-karciankowych prezentów pod choinką :) !
:lol: :mrgreen:
Mam nadzieję, że nam tym sposobem przybędzie kilka planszóweczek do wspólnego grania.

Marek i Monika, rozgryźliście już Ora et Labora? Chętnie bym w to kiedyś zagrała...
Awatar użytkownika
jarosz

Post autor: jarosz »

Na Ora et Labora przyjdzie jeszcze czas :) Na razie mamy ogromną listę gier, w którą chcemy zagrać po raz drugi, trzeci, itd :)
- jarosz -
Awatar użytkownika
Bea

arshenik! pisze: Ja proponuję eclipsa i cavernę + jakiś chwilerek w stylu agentów molocha.
Dzięki za kolejny wspaniały wieczór, choć troszkę się przeliczyliśmy z czasem, jak zwykle :mrgreen: Nie wiem czy ktoś kiedykolwiek grał w Eclipse dłużej niż my...
Eclipse mnie dziś bardzo zmęczył psychicznie, a Agenci wręcz zamordowali, ale było bosko!
A Obrazek było pyszne :D
Awatar użytkownika
Benedetto XVII
Has thanked: 2 times
Been thanked: 12 times

Post autor: Benedetto XVII »

Przepraszam że nie dotarłem w sobotę. Niestety zgubiłem permanentnie telefon i nie miałem mozliwosci dać znać :(
Może nastepnym razem sie uda ;)

Pozdrawiam i szczesliwego nowego roku :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bea

A ja, po przemyśleniu wszystkiego mogę stwierdzić, że jednak w tego Eclipsa jeszcze bym kiedyś (może) zagrała... Kurcze, już wiem co bym zmieniła!
Awatar użytkownika
Reid666

Bea pisze:A ja, po przemyśleniu wszystkiego mogę stwierdzić, że jednak w tego Eclipsa jeszcze bym kiedyś (może) zagrała... Kurcze, już wiem co bym zmieniła!
Bardzo mnie to cieszy ! Mam nadzieję że wkrótce uda się zorganizować kolejną partyjkę.

Wielkie podziękowania dla Krzyśka za Lasagne :), świetny wieczór! Szkoda tylko że nie udało się jeszcze Caverny wystartować :(
Awatar użytkownika
mr.big

Podziękować za planszowego Sylwestra !
Już dochodzę do siebie...

O 5 nad ranem spełniło się pierwsze marzenie Beaty w 2014 roku !!! - goście poszli do domu :lol:
Było dłuuuugo i męcząco, ale bardzo fajnie.
Awatar użytkownika
Bea

Ja też JUŻ doszłam do siebie :) Gdybym się zgodziła na jeszcze jedną planszówkę o 5 rano to pewnie nie byłoby to teraz takie łatwe ;)

Również dziękujemy wszystkim za miło spędzony czas, dawno się tak nie ubawiłam :lol:
No i chyba kolejna niewinna duszyczka przeciągnięta na ciemną planszówkową stronę...
Awatar użytkownika
jarosz

Witamy wszystkich w Nowym Roku Obrazek

Jako, że u nas w mieszkaniu mamy już stół i krzesła chcielibyśmy zaprosić na planszówki poniedziałek 06.01. To jest dzień wolny i jeżeli zbiorą się chętni, to możnaby zacząć około 14 i być może udałoby się dotrwać do Caverny :)
- jarosz -
Awatar użytkownika
Bea

jarosz pisze:Witamy wszystkich w Nowym Roku Obrazek

Jako, że u nas w mieszkaniu mamy już stół i krzesła chcielibyśmy zaprosić na planszówki poniedziałek 06.01. To jest dzień wolny i jeżeli zbiorą się chętni, to możnaby zacząć około 14 i być może udałoby się dotrwać do Caverny :)
My się wstępnie piszemy i zabierzemy Cavernę :) Mam nadzieję, że się wyrobimy na 14.00, choć przyznam, że 15.00 jest bardziej realna. Najwyżej zagracie jakiegoś fillerka wcześniej :)
Usunięte

Post autor: Usunięte »

Ile osób planujecie i w co granie?

Ja z moją Agnieszką (byliśmy na planszówkowym sylwestrze u Bei i przetestowaliśmy jej potencjał, nadaje się na granie:) byśmy chętnie się pojawili; pytanie ile miejsca macie, gdyby jeszcze Bea z Łukaszem, Jacek, Ania z Krzyśkiem to można by zagrać w cavernę lub eclipse na 9 osób:D
Awatar użytkownika
mr.big

Ja dzisiaj zakupiłem Descenta. Jeśli jutro przyjdzie (mam nadzieję że tak) to najbliższe dni będziemy spędzać nad rozgryzaniem tej gry. Jeśli nie przyjdzie to jest szansa że się pojawimy. Pogadam jeszcze dzisiaj z Anią i dam znać.
Awatar użytkownika
Reid666

jarosz pisze:Witamy wszystkich w Nowym Roku Obrazek

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

Niestety sylwestrowe przyjemności przypłaciłem już niezbyt przyjemnym przeziębieniem :(.

Mam nadzieję że do poniedziałku się wyliżę i chętnie do was dołączę, jeśli znajdzie się wolne miejsce.
Awatar użytkownika
jarosz

Przypominam tylko, że u nas ciągle jest jeszcze trochę remontowo. W dziewięć osób być może jakoś się ściśniemy, ale może być ciężko. Ewentualnie jako alternatywa pozostaje drugi stolik, przy którym może usiąść druga mniejsza grupka :)
Nie wiem też w co chcielibyście zagrać - znacie nasze zasoby - więc prosimy o przyniesienie czegoś odpowiedniego. Na parapecie będzie zestaw różnych naszych nalewek do degustacji, więc proszę nie przyjeżdżać żadnymi pojazdami. Godzinę w takim razie zróbmy 15:00.
- jarosz -
Awatar użytkownika
Bea

jarosz pisze: Nie wiem też w co chcielibyście zagrać - znacie nasze zasoby - więc prosimy o przyniesienie czegoś odpowiedniego
Jeśli nas będzie aż 9 osób to nanaje się chyba tylko Eclipse, Cytadela, Agenci i Sabotażysta.
Jeśli 7 to może być Caverna. Chyba nic innego nie mamy...

mr.big pisze:Ja dzisiaj zakupiłem Descenta.
Będziecie z Kacprem malować figurki? :mrgreen:
Instrukcja ma 24 strony :twisted: już dziś możesz zacząć czytać :wink: .

http://galakta.pl/download/Descent_Wedr ... ja_www.pdf
Awatar użytkownika
mr.big

Źle się czuje w tłumie :wink:
Tak duża ilość osób ogranicza wybór gry, a i komfort grania w tyle osób spada.

My sobie odpuścimy w poniedziałek.
Bea pisze:Będziecie z Kacprem malować figurki? :mrgreen:
Możemy malować ale tylko podkładem :D
Obawiam się że moje zdolności manualne pozwalają jedynie na malowanie Zombie :wink:
Awatar użytkownika
jarosz

Zawsze jest drugi mniejszy stolik :) Deklaracje zbieramy do niedzieli.
- jarosz -
Awatar użytkownika
Bea

mr.big pisze:
Bea pisze:Będziecie z Kacprem malować figurki? :mrgreen:
Możemy malować ale tylko podkładem :D
Obawiam się że moje zdolności manualne pozwalają jedynie na malowanie Zombie :wink:
Ja mówię poważnie - pomalowane figurki są bardzo klimatyczne. pomyśl może, żeby zlecić malowanie komuś na forum, oczywiście jeśli gra wam spasuje.

A do mnie właśnie przyszło "W roku smoka" Felda. Zaraz zaczynam rozkminiać :mrgreen: Grał ktoś w to może? Jest na Board Game Arena.
Awatar użytkownika
mr.big

jarosz pisze:Ja mówię poważnie
Ja też :D
Zastanawiałem się nad zakupem zestawu farb i innych rzeczy potrzebnych do malowania figurek. Ja sam raczej bym się za to nie brał, ale liczę po cichu na Anię :D
Na początek trzeba wydać między 200 a 300 zł, może trochę mniej jeśli szukać ekonomiczniejszej opcji.

Patrzyłem na usługi malowania figurek. Ceny minimalne to około 15 zł /szt
Dla przykładu: malowanie figurek MM (18 szt.) to koszt 270 zł. Może trochę taniej przy dużej ilości figurek, ale to i tak wyjdzie w granicach 200 zł, czyli 2 x wartośc samej gry...
Trochę dużo.....

Zobaczę jak będzie w przypadku Descenta. Jeśli nam się spodoba to pewnie zdecyduję się na pomalowanie figurek.
Przy szarych figurkach gra strasznie dużo traci. Są takie bezpłciowe...
Już lepiej grać w grę bez figurek, a z kolorowymi drukowanymi "plakietkami" bohaterów, wsadzanymi w podstawkę (Legendy Krainy Andor).
Awatar użytkownika
mr.big

A jeszcze wrzucę coś do Skawińskiego tematu:

Zapisałem się na inne forum gdzie tworzone są komputerowe wersje gier planszowych. Może ktoś kojarzy platformę Zun-Tzu.
Zaprosił mnie tam jakiś koleś z forum który zaoferował naukę Mage Knight.
Wygląda to super. Termin pierwszej rozgrywki dla zielonych - środa 08 stycznia. Około 18.00

Ja nie lubię komputerowyxh wersji gier planszowych, ale chciałbym spróbowac zagrać w MK.

Wymogiem jest posiadanie słuchawek z mikrofonem i programu Skype.

Jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać co i jak.
Może ktoś już tak próbował ?
ODPOWIEDZ