Zamki Burgundii / Die Burgen von Burgund (Stefan Feld)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- bardopondo
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 252 times
Re: Die Burgen von Burgund / Zamki Burgundii [S. Feld]
czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
Nie.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Nie.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
- ChlastBatem
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 28 times
Ani trochę. Przyglądając się jak działają budynki to nie da się tego przełożyć, w sposób logiczny, na ogródek.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
- bardopondo
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 252 times
Serio?ChlastBatem pisze:Ani trochę. Przyglądając się jak działają budynki to nie da się tego przełożyć, w sposób logiczny, na ogródek.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
Budując kościół dostajesz kopalnie, zamek albo coś żółtego (?).
Taki sam sens miałoby otrzymanie fiołka, margaretki albo stokrotki jak zasadzisz tulipana....
Tak w ogóle to luz, lubię tę grę... Jak będę kiedyś w domu starców i wzrok mi będzie na to pozwalał to zapewne zrobie furore wyciągając ją na stół

-
- Has thanked: 578 times
- Been thanked: 1375 times
Wziąłeś najgorszy przykład, a wszystkie pozostałe mają spory sens. Poza tym, można to interpretować jako wtyki księdza w kręgach władzybardopondo pisze:Serio?ChlastBatem pisze:Ani trochę. Przyglądając się jak działają budynki to nie da się tego przełożyć, w sposób logiczny, na ogródek.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?
Taki sam sens miałoby otrzymanie fiołka, margaretki albo stokrotki jak zasadzisz tulipana....
Tak w ogóle to luz, lubię tę grę... Jak będę kiedyś w domu starców i wzrok mi będzie na to pozwalał to zapewne zrobie furore wyciągając ją na stół

- warlock
- Has thanked: 1224 times
- Been thanked: 2376 times
Jak w życiuBudując kościół dostajesz kopalnie, zamek albo coś żółtego

- rwieczor84
Przecież to jak u nas! Jak masz kościół to masz władzę i pieniądze jak również starasz się kontrolować naukębardopondo pisze:Serio?ChlastBatem pisze:Ani trochę. Przyglądając się jak działają budynki to nie da się tego przełożyć, w sposób logiczny, na ogródek.bardopondo pisze:czy też macie poczucie że ta gra miała by więcej tematycznego sensu gdyby traktowała o sadzeniu/przesadzaniu kwiatków na grządce?

Btw macie też tak że w oryginalnej wyprasce mieszają sie wszystkie kafelki? Ja kupiłem organizer 29x20 i teraz mam wszystko zawsze idealnie poukładane:)
- tomuch
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 206 times
Nie wiem, nie zaglądałem do środka od jakichś trzech lat...rwieczor84 pisze:Btw macie też tak że w oryginalnej wyprasce mieszają sie wszystkie kafelki?

kolekcja
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
rabaty: Planszostrefa 11%, Planszomania 7%, 3trolle 7%, Rebel 5%, Cdp 5%, Aleplanszowki 5%, Mepel 5%
- Dr. Nikczemniuk
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 318 times
Taka sama wypraska jest w Puerto Rico, a więc nie jest skrojona konkretnie pod daną grę, jest bo jest i tyle, właściwie to pełni rolę wypełniacza. 

Kto nie widzi ciemności, nie będzie szukał światła.
- mat_eyo
- Has thanked: 944 times
- Been thanked: 1480 times
- Kontakt:
Ja nie byłem w stanie sensownie spakować żetonów do wypraski, część i tak musiała być w woreczkach. Dlatego wypraska wyleciała z pudełka, a gra została przepakowana w NOR12. Niestety tutaj również nie jestem do końca przekonany, będę chciał to jeszcze raz przepakować, tym razem w organizer z wyjmowanymi pojemnikami.
-
- Has thanked: 253 times
- Been thanked: 308 times
Czy wiadomo mniej więcej na kiedy Rebel planuje wydanie Zamków w tym roku?
na półkach (S) errata do 1861/67 (K) 1817/USA
- seki
- Moderator
- Has thanked: 1236 times
- Been thanked: 1456 times
- Dr. Nikczemniuk
Jak patrzę na cenę i zawartość/jakość chociażby Tzolkina to myślę sobię że cena Zamków to powinno być max 100zł.
Ja osobiście wychaczyłem Zamki w zeszłym roku w cenie Great Western Trail, czyli coś koło 130zł.
Ja osobiście wychaczyłem Zamki w zeszłym roku w cenie Great Western Trail, czyli coś koło 130zł.
- KubaP
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 479 times
Grałem w Zamki 39 razy. Więcej partii mam tylko w Tajniaków, Splendor i Zimną Wojnę.Dr. Nikczemniuk pisze:Jak patrzę na cenę i zawartość/jakość chociażby Tzolkina to myślę sobię że cena Zamków to powinno być max 100zł.
Zakładając, że kosztowały mnie 150 PLN, to za każdą partię zapłaciłem niecałe 4 złote. Ile kosztowały Cię Twoje partie Tzolkina albo Great Western Trail?
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Sebs
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
Czy Rebel gdzies potwierdzil ze nowa wersja zamkow nie bedzie zmieniona graficznie? Zastanawiam sie czy jest sens wymienic obecna wersje na wersje PL.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
lubię używać tego argumentu jak ktoś się łapie za głowę gdy dowiaduje się ile kosztowały CrokinoleKubaP pisze: Grałem w Zamki 39 razy.
Zakładając, że kosztowały mnie 150 PLN, to za każdą partię zapłaciłem niecałe 4 złote. Ile kosztowały Cię Twoje partie Tzolkina albo Great Western Trail?

- zakwas
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 14 times
Mnie Tzolk'in kosztował jakieś 3,40, a Zamki około 5,20. Czyli co, jednak za drogie?KubaP pisze:Grałem w Zamki 39 razy. Więcej partii mam tylko w Tajniaków, Splendor i Zimną Wojnę.Dr. Nikczemniuk pisze:Jak patrzę na cenę i zawartość/jakość chociażby Tzolkina to myślę sobię że cena Zamków to powinno być max 100zł.

PS: Po pół roku GWT już tylko 10 złotych partia.
- Dr. Nikczemniuk
Aha, czyli jak bym zapłacił 1000zł i rozegrał 1000 partii to by to było i tak ok bo za jedną partię wyszłoby 1zł?KubaP pisze:Grałem w Zamki 39 razy. Więcej partii mam tylko w Tajniaków, Splendor i Zimną Wojnę.Dr. Nikczemniuk pisze:Jak patrzę na cenę i zawartość/jakość chociażby Tzolkina to myślę sobię że cena Zamków to powinno być max 100zł.
- KubaP
TakDr. Nikczemniuk pisze:Aha, czyli jak bym zapłacił 1000zł i rozegrał 1000 partii to by to było i tak ok bo za jedną partię wyszłoby 1zł?KubaP pisze:Grałem w Zamki 39 razy. Więcej partii mam tylko w Tajniaków, Splendor i Zimną Wojnę.Dr. Nikczemniuk pisze:Jak patrzę na cenę i zawartość/jakość chociażby Tzolkina to myślę sobię że cena Zamków to powinno być max 100zł.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- Furan
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 248 times
Największym problemem zamków nie są grafiki, czy jakość komponentów, tylko dobór kolorów. Nastrojowy, a i owszem. Tylko diablo trudny do rozszyfrowania przez daltonistów.
jakiCHś - w tym słowie jest CH! || lepiej nie używa'ć apostrof'ów w ogóle, niż używa'ć ich w nadmiar'ze!
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
(S) Great Plains, Moon River, Im Schatten des Kaisers, Arkana Magii, Chartae, Jedzie pociąg z daleka, Paco Sako
- KubaP
Brzmi bardziej jak problem daltonistow niz ZamkowFuran pisze:Największym problemem zamków nie są grafiki, czy jakość komponentów, tylko dobór kolorów. Nastrojowy, a i owszem. Tylko diablo trudny do rozszyfrowania przez daltonistów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk