Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zapraszam do drugiego artykułu, gdzie analizujemy frakcje w grze Werwolf: Insurgency in Occupied Germany 1945-48. Tym razem przyjrzemy się Edelwiess - miłej lektury!
W poniższym materiale prezentuję zasady gry The Dark Summer na przykladzie kilku początkowych tur - zwłaszcza skupiając się na desancie. Mam nadzieję, że pomoże to graczom podjąc decyzje czy to gra dla nich. Miłego oglądania!
Kolejna bardzo ciekawa bitwa antyczna rozegrana przy użyciu Commands & Colors Ancients - Illerda (49r pne). Niesamowicie wyrównane starcie między silami Cezara i Pompejusza, z interesująca sytuacja taktyczną. Miłej lektury!
Na prośbę czytelników dziele się dzisiaj moim systemem na pomieszczenie ponad 2000 żetonów i licznych map do Pacific War. Mam nadzieje, że materiał będzie przydatny.
Mija koniec lipca a co za tym idzie - kolejna rocznica wybuchu Wielkiej Wojny. Ścieżki Chwały to idealny tytuł na tą okazję - a poniżej materiał z jednego z poprzednich posiedzeń z tą pozycją!
Enemy Action: Kharkov – First Impressions for a 2-player variant
Enemy Action: Kharkov to świetna gra solo, która jednocześnie ma bardzo dobry moduł dwuosobowy. Dzisiaj przedstawiam moje pierwsze wrażenia dokładnie z takiej rozgrywki. Miłej lektury!
How to play Imperial Struggle? Part 4 - Strategies
W kolejnym materiale stworzonym nt. Imperial Struggle skupiam się na pomysłach na strategie w tej grze. Mam nadzieję, ze zawarte informacje zainspirują Czytelników do podzielenia się swoimi pomysłami.
Mam dzisiaj przyjemność przedstawić kolejne informacje o grze Werwolf: Insurgency in Occupied Germany 1945-48. Dzisiaj skupiamy się na kolejnej frakcji: Sowietach, ich specjanych aksjach, startegiach, itp.
Jako fan gier o tematyce antycznej, zwłaszcza opierających się o starożytny Rzym, z zaciekawieniem zapoznałem się z "Murem Hadriana". Dzisiaj prezentuję komponenty plus podstawy mechaniki, raporty z rozgrywki nadejdą wkrótce!
Great Battles of History vs Commands & Colors – Battle of Callinicum (531 AD)
Dzisiaj zupełnie nowy rodzaj postu - gram jedną z bitew okresu Bizancjum używając dwóch świetnych systemów: Great Battles of History i Commands & Colors. Porównanie i wrażenie w poniższym artykule - miłej lektury!
Viking invasions of England as depicted by Commands & Colors Medieval
Gry z serii Commands & Colors nadają się bardzo dobrze do tworzenia fanowskich kampanii i scenariuszy. Jeden taki projekt - używający wersji Medieval i opisujący inwazję Wikingów na Anglię - przedstawiam poniżej. Zapraszam!
W poniższym materiale prezentuję drugą część omówienia zasad do C&C Samurai Battles. Tym razem skupiamy się na bardziej zaawansowanych przepisach. Zapraszam!
Zapraszam do czwartego artykułu o frakcja w Werwolf: Insurgency in Occupied Germany 1945-48. Dzisiaj skupiamy się na tytułowej organizacji, Werwolf. Miłej lektury!
New wargaming sets & anniversary sale on RailsOnBoards
Z dużą przyjemnością chciałbym poinformować, że zlokalizowana w Polsce RailsOnBoard właśnie obchodzi swoje pierwsze urodziny! W związku z tym są duże promocje plus nowe zestawy dla gier wojennych. Więcej szczegółów poniżej!
Dla wszystkich oczekujących na Lanzerath Ridge (do grona tego zalicza się również autor tych słów) krótkie przypomnienie o czym jest ten tytuł i jak się w niego gra. Zapraszam!
Czas aby zapoznać się z kolejna gra - tym razem KeyForge. Dzisiaj sprawdzamy co kryje się w dwóch rozszerzeniach, opowiadam trochę o mechanice gry i oczywiście, obiecuję więcej ciekawych materiałów!
W oczekiwaniu na przybycie "Great Battles of Julius Caesar" (już na dniach) dzielę się moja dotychczasową lista ulubionych gier w serii. Miłej lektury!
COIN Falling Sky – Explained!Z dużą przyjemnością zaczynam dzisiaj serię poradników do gry Falling Sky. Rozpoczynamy od omówienia ogólnej mechaniki gier COIN, komponentów, tła historycznego i interesujących szczegółów. W kolejnych epizodach skupimy się na poszczególnych frakcjach w tej grze.
Almoravid to druga gra w serii Levy & Campaign Volko Ruhnke. Mamy tu całą masę komponentów, więc odpowiednie rozwiązanie aby to wszystko posortować to konieczność. W poniższym materiał prezentuje moje rozwiązanie - zapraszam!
Kolejny pierwszy września i kolejna rocznica wybuchu drugiej wojny światowej. Tym razem spędzam ten czas grając w zachodnie tytuł związane z tą tematyką - warto zapoznać się ze spojrzeniem z zewnątrz na ten bardzo bolesny dla nas fragment historii. Miłej lektury!