Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
No muszę przyznać, że zaczynam się tym tytułem coraz mocniej interesować. Na razie jednak nie oglądam żadnych filmów, żeby się nie hajpować. Wszystko co jest związane z tematyką Tolkiena, z automatu trafia u mnie na radar. Gdyby nie aplikacja, to już dawno bym się zajarał. Być może będzie to pierwsza gra hybrydowa w mojej kolekcji, ale tak jak pisałem wcześniej, poczekam do premiery.
RUNner pisze: ↑12 kwie 2019, 10:12No muszę przyznać, że zaczynam się tym tytułem coraz mocniej interesować. Na razie jednak nie oglądam żadnych filmów, żeby się nie hajpować. Wszystko co jest związane z tematyką Tolkiena, z automatu trafia u mnie na radar. Gdyby nie aplikacja, to już dawno bym się zajarał. Być może będzie to pierwsza gra hybrydowa w mojej kolekcji, ale tak jak pisałem wcześniej, poczekam do premiery.
Mała uwaga: Nakład gry wyczerpie się dzisiaj, jeszcze przed jej premierą. Sklepy już pytają o dodruk. Doradzamy nie zwlekać zbyt długo z ewentualnym zakupem, jeśli finalnie zapadnie taka decyzja.
RUNner pisze: ↑12 kwie 2019, 10:12No muszę przyznać, że zaczynam się tym tytułem coraz mocniej interesować. Na razie jednak nie oglądam żadnych filmów, żeby się nie hajpować. Wszystko co jest związane z tematyką Tolkiena, z automatu trafia u mnie na radar. Gdyby nie aplikacja, to już dawno bym się zajarał. Być może będzie to pierwsza gra hybrydowa w mojej kolekcji, ale tak jak pisałem wcześniej, poczekam do premiery.
Mała uwaga: Nakład gry wyczerpie się dzisiaj, jeszcze przed jej premierą. Sklepy już pytają o dodruk. Doradzamy nie zwlekać zbyt długo z ewentualnym zakupem, jeśli finalnie zapadnie taka decyzja.
No to teraz już można być pewnym, że wszystko zaraz zniknie. A tak swoją drogą zauważyliście i może zrobiliście mały research w kwestii problemu z wyginającymi się planszetkami w materiałach związanych z grą? To jest raczej kwestia egzemplarzy recenzenckich, czy powoli przeszukiwać pudełka po butach w poszukiwaniu żelu krzemionkowego?
REBEL.pl pisze: ↑12 kwie 2019, 12:11Mała uwaga: Nakład gry wyczerpie się dzisiaj, jeszcze przed jej premierą. Sklepy już pytają o dodruk. Doradzamy nie zwlekać zbyt długo z ewentualnym zakupem, jeśli finalnie zapadnie taka decyzja.
Ale zamowienia z odbiorem osobistym u Was i zaplata na miejscu nie sa jakos spychane na bok? Zlozone podczas pierwszego dnia mozliwosci zakupu. Tzn chodzi mi i tak o angielska wersje, ale troche mnie przestraszyliscie.
REBEL.pl pisze: ↑12 kwie 2019, 12:11Mała uwaga: Nakład gry wyczerpie się dzisiaj, jeszcze przed jej premierą. Sklepy już pytają o dodruk. Doradzamy nie zwlekać zbyt długo z ewentualnym zakupem, jeśli finalnie zapadnie taka decyzja.
Ale zamowienia z odbiorem osobistym u Was i zaplata na miejscu nie sa jakos spychane na bok? Zlozone podczas pierwszego dnia mozliwosci zakupu. Tzn chodzi mi i tak o angielska wersje, ale troche mnie przestraszyliscie.
Zamówienia już złożone są niezagrożone. Informacja o sprzedaży nakładu u wydawcy miała na celu poinformowanie osób, które jeszcze się zastanawiają, by uniknąć ewentualnych rozczarowań. Gra na pewno będzie jeszcze przez jakiś czas dostępna w sklepach, ale to nigdy nie wiadomo czy to będzie tydzień, miesiąc, czy może ledwie parę dni.
Dodruk nie został jeszcze zaplanowany, a nawet gdyby był dostępny to jego dostępność należałoby szacować na przełom III/IV kwartału tego roku.
Tak czułem, że nie doczekam się urodzinowej zniżki , a zabrakło 3 dni . No nic, chytry traci dwa razy... w oczekiwaniu na dodruk będę wylewać łzy nad planszą Wojny o Pierścień.
edit: literóweczka
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 20:05 przez Olgierdd, łącznie zmieniany 1 raz.
jakie to ma wymiary? To oficialna od ffg?
chyba sobia zaprojektuje własna....
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
sirafin pisze: ↑12 kwie 2019, 18:16
A to nie jest ta mata gracza, którą dawali do ograniczonej liczby preorderów zamawianych wyłącznie ze sklepu FFG i która natychmiast się wyprzedała?
Tak ta mała mata to gratis dla pre orderowcow u FFG, początkowo miała być też w Polsce. A ta duża to mata (prawie 1m x 1m) na stół sprzedawana osobno, można ją kupić w sklepie angielskim FFG.
Ciekawe czy ta duża mata będzie dostępna w pięknym kraju nad Wisłą Rebelu???
Swoją drogą mam pytanie. Czy apka pod winzgrozę będzie dostępna tylko ze Steama czy będzie ją można zassać gdzieś ze strony ffg/rebela? Pytam bo specjalnie reanimowałem starego netbooka MSI wind ale tam jest winxp a steam od stycznia przestał wspierać ten system. Mogę się co prawda ratować 5" telefonem albo spróbować wgrać win7 na netbooka w nadziei, że się nie zadławi ale może jest jakieś inne wyjście?
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
Tylko STEAM
A co do małych nat, fajne, ciekawe ile za cos podobnego policzyli by na playmaty - pewnie na bgg zaraz pojawia sie jakies autorskie wzory do druku
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2019, 21:14 przez Goldberg, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok, zaskoczyłem się pozytywnie. Ale.. 3 figurki tansze od jednej w IA, coś mi nie pasuje.. chociaż cieszę się mega, bo to oznacza że kolekcja będzie tego rosła dość szybko. Poza 3 postaciami, mamy 6 trinket cards + 3 titles. Ale bez misji dodatkowych, czyli bardziej niż pewne że rozwiną podstawową kampanię.
Wygląda na to, że wszystkie 3 figurki z paczuszki to będą elity, a to dobrze wróży jeśli chodzi o różnorodność wrogów.
No i faktycznie pula nagród też się powiększa