Pagan: Tajemnica Roanoke / Pagan: Fate of Roanoke (Kasper Kjær Christiansen, Kåre Storgaard)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- wrojka
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 274 times
Re: Pagan: Fate of Roanoke (Kasper Kjær Christiansen, Kåre Storgaard)
Może popełniłem myślozbrodnię, ale planowałem po prostu wszystko upchnąć do 4-5 deckboxów za 8zł sztuka?
Powinno pomieścić nawet przyszłe dodatki, a mata i tak będzie poza pudełkiem.
Powinno pomieścić nawet przyszłe dodatki, a mata i tak będzie poza pudełkiem.

Info z Redrewno. Ja się zastanawiam który będzie fajniejszy z HDFu czy sklejki, nie miałem jeszcze od nich nigdy insertu
Insert jest tu chyba po to, żeby zająć czymś portfel w oczekiwaniu na tę pierwszą partię, po której gra trafi na handel.
Jeśli ktoś zagrał, polubił i zamierza zbierać karty to poczciwy klaser lepiej się sprawdzi (na razie niepotrzebny), zwłaszcza, że nie wiadomo, ile tych kart będzie.
Ale jeśli ktoś chce ograniczać się pojemnością insertu, lecz mieć komfort wyciągania garstki żetonów ze sklejkowego pojemniczka, zamiast z foliowego woreczka, to jasne, można. Choć według mnie to gruby przerost formy.
Jeśli ktoś zagrał, polubił i zamierza zbierać karty to poczciwy klaser lepiej się sprawdzi (na razie niepotrzebny), zwłaszcza, że nie wiadomo, ile tych kart będzie.
Ale jeśli ktoś chce ograniczać się pojemnością insertu, lecz mieć komfort wyciągania garstki żetonów ze sklejkowego pojemniczka, zamiast z foliowego woreczka, to jasne, można. Choć według mnie to gruby przerost formy.
"Jak kto ma swój rozum, ten głupi nie jest [...] Głupie są te, co cudzy rozum mają."
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
No w ogole gry mozna trzymac wszystkie w woreczkach przeciez!
prosilbym o EOT, pojawila sie informacja o insertach i super, kazdy sam moze zdecydowac o ich zasadnosci i co kto potrzebuje
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 59 times
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3707 times
- Been thanked: 3889 times
przeciez mozesz dowolnie budowac talie
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- Deem
- Has thanked: 543 times
- Been thanked: 370 times
Sugerowałbym te, które nie odnoszą się do mechaniki Gloom.
Immanentnie abstrahując od transcendentalnych dywagacji, w kierunku pejoratywnych aczkolwiek konstruktywnych rekapitulacji, dochodzimy do konkluzji, że ewenement jest ewidentnym paradoksem.
- maciejos91
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 17 times
Lucky Ducky ruszają z wysyłką mat i znaczników- w paczkomatach spodziewajcie się po świętach :!
Always Whyduck
chodzi mi dokładnie o mechanikę mroku i karty się do niej odnoszące.
Na chwilę obecną tylko karty z BTP odnoszą się do gloom. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby konstruować decki jak się chce.
Dostał już ktoś mate od Kaczek?
Ponoć nie popisali się i zrobili babol z ikonką, a załatali go w taki sposób, że czuć i widać, że było łatane - per to co piszą ludzie na FB.
Ponoć nie popisali się i zrobili babol z ikonką, a załatali go w taki sposób, że czuć i widać, że było łatane - per to co piszą ludzie na FB.
- Dako
- Has thanked: 386 times
- Been thanked: 359 times
Nie mam/nie znam się/nadal w przygotowaniu do wysyłki ale się wypowiem

Na obrazkach na FB wygląda to bardzo słabo a co więcej (śmiech przez łzy klienta) to całe opóźnienie wygląda jakby należało zakupić tysiąc żelazek i zatrudniono tysiąc chińczyków aby poprawić czyli naprasować maty (tak wiem, że to tampodruk)

Spoiler:
-
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 25 times
Nie wiem gdzie zapytać - ale czy to jest jakoś doklejone?
może zejść? Sam czekam na matę, wygląd może jest do przeżycia (choć średni), ale nie wiem jak z wytrzymałością rozwiązania…

- yrq
- Has thanked: 377 times
- Been thanked: 445 times
Taka łatka do gry.
Niezbyt mi się podoba ale chyba i tak lepsze podejście niż Portalowy Robinson i "jest błąd i co z tego".
Niezbyt mi się podoba ale chyba i tak lepsze podejście niż Portalowy Robinson i "jest błąd i co z tego".
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
Myślicie, że przez to były te opóźnienia? xD jeśli tak to trochę słabo, że nic wcześniej nie powiedzieli.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Ok, odebrałem i eh... no wygląda to badziewnie. Chyba nawet wolałbym już matę z błędem niż coś takiego.
Ten poprawiony nadruk totalnie odstaje od oryginału, rzuca się w oczy i bardzo dokładnie go czuć pod palcem. To już mogli chociaż ten druk nanieść bezpośrednio na matę, a nie robić jakąś łatę.
Już nie wspominając, że mata przyszła praktycznie używana, bo w rozdartej folii i lekko brudna od spodu. No widać, że to poszło chałupniczą metodą do jakiejś drukarni obok na szybko i byle jak, byle było.
Ten poprawiony nadruk totalnie odstaje od oryginału, rzuca się w oczy i bardzo dokładnie go czuć pod palcem. To już mogli chociaż ten druk nanieść bezpośrednio na matę, a nie robić jakąś łatę.
Już nie wspominając, że mata przyszła praktycznie używana, bo w rozdartej folii i lekko brudna od spodu. No widać, że to poszło chałupniczą metodą do jakiejś drukarni obok na szybko i byle jak, byle było.
Brak kontaktu z klientem, a wystarczyło napisac czego problem dotyczy, a nie "nie z naszej winy" i nie wiadomo o co chodzi. Teraz pewnie wiele osób będzie robić zwroty, bo pewnie kolejny druk błędu mieć nie będzie, nie potrzebne koszta. A wystarczyło poinformować i ci, którzy by chcieli zrezygnować zrobiliby to przed wysyłką, a resztę mat i tak by sprzedali. Kod 25% na przyszłe zakupy to samo, mogli obniżyć obecne nawet o 10% i pewnie wiekszosc by byla zadowolona. Sam mam dylemat teraz zostawiać, odsyłać, odsprzedawać.
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
Zwłaszcza, że wina zapewne jest ich, bo to oni wysłali taki a nie inny plik do drukarni xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.