taki sam gapcio w tym sklepie?tsodo pisze: ↑14 cze 2023, 11:28Teraz pewnie nikt w to nie uwierzy, ale może to był błąd osoby „wprowadzającej” nowy produkt do sklepu.Wender pisze: ↑14 cze 2023, 11:24Już wróciła, tylko bez promocjikurdzio pisze: ↑14 cze 2023, 09:03 Sklep Aleplanszówki już wyłączył sprzedaż Thorgala (https://aleplanszowki.pl/przygodowe/165 ... ition.html), pewnie Portal coś zadziałał![]()
![]()
(Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Re: (Oficjalny) Portal Games - plany wydawnicze 2023
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Lepiej nie piszcie o takich rzeczach. Są ludzie gotowi na procesy sądowe w imię dobrego imienia firmy/osoby prawnej.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- Kwestor
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 90 times
Portal wypuścił grę do sklepów z niską marżą dla siebie, sklepy to ciachnęły poniżej KSa - ludzie marudzą, że zły Portal sprzedaje za tanio.
Portal zaktualizował swoją marżę i sklepom już się nie opłaca ciachnąć - ludzie marudzą, że zły Portal manipuluje rynkiem.
Nie dogodzisz.
Portal zaktualizował swoją marżę i sklepom już się nie opłaca ciachnąć - ludzie marudzą, że zły Portal manipuluje rynkiem.
Nie dogodzisz.
- Bart Henry
- Has thanked: 154 times
- Been thanked: 935 times
Człowiek A ma opinię A.Kwestor pisze: ↑15 cze 2023, 00:33 Portal wypuścił grę do sklepów z niską marżą dla siebie, sklepy to ciachnęły poniżej KSa - ludzie marudzą, że zły Portal sprzedaje za tanio.
Nie dogodzisz.
Człowiek B ma opinię B.
Kwestor: ludzie, czemu nie macie tej samej opinii?!
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1645 times
- Been thanked: 1827 times
Może wystarczyłoby od początku zapewnić niską cenę polskiej wersji na wspieraczce?
- Kwestor
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 90 times
Bardziej to, że jak się ludzie nastawili, że na coś się hejtuje, to jak ktoś coś zrobi źle, to się hejtuje i jak się potem poprawi, to też się hejtuje, że za późno albo nieodpowiednio albo w ogóle jak śmieli się źle zrobić i żadna poprawka im nie pomoże.
A to się zgadza, aczkolwiek z mojej (krótkiej) historii polskich wspieraczek to chyba jest taka uroda w naszym kraju, bo to już jest chyba 3cie wydawnictwo i 6ty projekt przy którym jest taka imba.Może wystarczyłoby od początku zapewnić niską cenę polskiej wersji na wspieraczce?
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1645 times
- Been thanked: 1827 times
Tutaj można Portalu bronić, że była to wspieraczka międzynarodowa i trudniej byłoby obniżyć cenę polskiej wersji.
Gorzej jak wydawnictwo organizuje dedykowaną zbiórkę na wersję PL jakiejś gry, a później można ją dostać taniej w sklepie.
Jak to są wyprzedaże ponad rok po premierze, to jeszcze może się to jakoś bronić - ale w innych przypadkach...
Ty tak na poważnie? No bo chyba widzisz i rozumiesz, że zestawiasz opinie dwóch różnych grup? Jednak bez mrugnięcia wrzucasz te grupy do jednego worka i rzucasz wyrok "no nie dogodzisz". Ba, nawet kusisz się na wycieczki personalne i przypinasz łatki "hejterzy będą hejtować, niech hejtują, nic im nie pomoże". Nie ma fizycznie możliwości generalizować ogółu opinii jako "ludzie" i oczekiwać że będzie spójnie. Jak masz ochotę na dyskusję to wskaż konkretną opinię i dyskutujmy z nią

Ja tam uważam, że to strzał w stopę, że portal obiecywał super warunki i nagle okazuje się, że bzdura, w sklepach tanioszka. Zakładam, że nikogo to nie zdziwiło specjalnie (wszak to portal), a i mnie samego bardziej bawi poruszenie niż rusza sama akcja. Niemniej, można to rozegrać na wiele sposobów i przy wielu będę stał bił brawa. Pomijając już oczywiste "a można było" to nadal można np. "słuchajcie, śmieszna sprawa, ten retail to w PL tanio wyjdzie, dorzucimy Wam coś do SG"

Teraz wybierz sobie kogoś z drugiej strony barykady (tych którzy uważają, że merytorycznie zasadne jest ciągnąć cenę w górę) i możemy dyskutować z jednym z nich. Zakładam, że Ci drudzy teraz czują słodki smak wygranej i spokojnie przybiją tutaj piąteczkę skutecznej akcji równania cen przez Portal

Aż z ciekawości zadzwoniłem do sklepu i zapytałem ile mają Thorgala. Jest kilkanaście sztuk, więc pewnie kupionych podczas kampanii (pewnie z lepszym rabatem bo była taka opcja).
- goldsun
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 208 times
Czekaj - już mają na stanie w sklepach?
Czy tylko mają zamówione?
Ci co wspierali, już dostali swoje egzemplarze?
--
Dołączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
Dołączam różne wyrazy i pozdrawiam
Goldsun
No chyba muszą wiedzieć ile kupili, żeby wiedzieć ile mogą sprzedaćgoldsun pisze: ↑15 cze 2023, 10:11Czekaj - już mają na stanie w sklepach?
Czy tylko mają zamówione?
Ci co wspierali, już dostali swoje egzemplarze?

- BOLLO
- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 1997 times
- Kontakt:
Ale kto kupił ten kupił...anulować chyba im nie będą?Wender pisze: ↑14 cze 2023, 11:24Już wróciła, tylko bez promocjikurdzio pisze: ↑14 cze 2023, 09:03 Sklep Aleplanszówki już wyłączył sprzedaż Thorgala (https://aleplanszowki.pl/przygodowe/165 ... ition.html), pewnie Portal coś zadziałał![]()
![]()
Zapowiedzi Portalu z Pyrkonu:
Marvel Zombies + Heroes Resistance
Wędrowcy z nad Południowego Tygrysu
Fantastic Factories + dodatek
Hegemony + 2 dodatki
I dodatki do:
Ark Nova
Mind Bug
Food Chain Magnate
Marvel Zombies + Heroes Resistance
Wędrowcy z nad Południowego Tygrysu
Fantastic Factories + dodatek
Hegemony + 2 dodatki
I dodatki do:
Ark Nova
Mind Bug
Food Chain Magnate
- ekwilibrystyczny
- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 35 times
W końcu ogłosili ten ketchup, coś wiadomo który kwartał?
-
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 95 times
Jeszcze nie mają oficjalnego potwierdzenia od wydawcy więc późne Q4 albo 2024ekwilibrystyczny pisze: ↑16 cze 2023, 14:39 W końcu ogłosili ten ketchup, coś wiadomo który kwartał?
- rand
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 137 times
Fajnie, że jednak Wayfarers of the South tigris wydadzą, już miałem w zeszłym miesiący zamawiać w wersji angielskiej
Ale mam inne zastrzeżenie, czemu od pół roku nikt nie dodał zapowiedzi Wojowników Midgardu? Wciąż brakuje tej pozycji na ich stronie, kiedyś na jakiś planszówkach tv się o to pytałem i sami byli zdzwinieni. Pare miesięcy później wciąż brak informacji. Potem będzie zdziwienie, że nikt nie wie o tytule. Skoro figuruje tylko jako wzmianaka w książeczce reklamowej do której ma dostęp pare osób z portalconu... Różne rzeczy się zdarzaja ale zapomnieć o tytule, który się wydaje?

Ale mam inne zastrzeżenie, czemu od pół roku nikt nie dodał zapowiedzi Wojowników Midgardu? Wciąż brakuje tej pozycji na ich stronie, kiedyś na jakiś planszówkach tv się o to pytałem i sami byli zdzwinieni. Pare miesięcy później wciąż brak informacji. Potem będzie zdziwienie, że nikt nie wie o tytule. Skoro figuruje tylko jako wzmianaka w książeczce reklamowej do której ma dostęp pare osób z portalconu... Różne rzeczy się zdarzaja ale zapomnieć o tytule, który się wydaje?
- Hardkor
- Has thanked: 1555 times
- Been thanked: 1129 times
- Kontakt:
Czyli bez większych zaskoczeń. Dla mnie spoko
Marvel i Hegemony dobre gry

Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- Ardel12
- Has thanked: 1369 times
- Been thanked: 2888 times
Elegancko, już zastanawiałem się nad angielską wersją Ketchupa za milion monet, a tu wystarczy poczekać pół roku może rok i będzie w przystępnej i co ważniejsze tej samej wersji językowej jak moja podstawka.
Reszta meh.
Reszta meh.
Przy Hegemony to dosyć ryzykowne przedsięwzięcie. Instrukcja jest dosyć obszerna, a karty nie są niezależne językowo.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- Ardel12
- Has thanked: 1369 times
- Been thanked: 2888 times
Karty mają małą ilość tekstu i przeważnie nie są to złożone zdania. Póki utrzymają jednolite nazewnictwo wszędzie to luz.
Tłumaczą Lacerdy i jakoś nie kojarzę błędów, więc powinno podołać

-
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 23 times
Co się dzieje z dodatkiem do podwodnych miast?? Coś mi się kołatało po głowie drugi kwartał, ale coś wogole nie słyszę by coś się działo w tym temacie.
Pewnie priorytet w cge spadł po tym jak woodcraft booom i o dodruki poprosił światAkwamarynowy pisze: ↑22 cze 2023, 17:50 Co się dzieje z dodatkiem do podwodnych miast?? Coś mi się kołatało po głowie drugi kwartał, ale coś wogole nie słyszę by coś się działo w tym temacie.