Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach polskich i zagranicznych
Awatar użytkownika
psia.kostka
Has thanked: 563 times
Been thanked: 1300 times

Re: Portal Games - dyskusja o wydawnictwie

Post autor: psia.kostka »

Ale rozumiesz, ze przyklejanie Portalowi gęby "nowego kasztana NS 5e", skoro to jest produkt autorski Dark Rabbit, to jakbys w watku Czacha Games pilowal, ze Czaszki z Siedlec sie marnie sprzedaja? 8)

Nie mowiac juz, ze tego produktu jeszcze nie ma, ale juz jest kasztanem, za ktory mozna obwinic Portal :lol: smiechu kupa
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
toblakai
Has thanked: 403 times
Been thanked: 416 times

Post autor: toblakai »

psia.kostka pisze: 10 wrz 2024, 20:28 Ale rozumiesz, ze przyklejanie Portalowi gęby "nowego kasztana NS 5e", skoro to jest produkt autorski Dark Rabbit, to jakbys w watku Czacha Games pilowal, ze Czaszki z Siedlec sie marnie sprzedaja? 8)

Nie mowiac juz, ze tego produktu jeszcze nie ma, ale juz jest kasztanem, za ktory mozna obwinic Portal :lol: smiechu kupa
Magia Portalu - jak coś może być 'hitem Essen' już w wrześniu to może być też kasztanem jeszcze przed wydaniem.
Awatar użytkownika
psia.kostka

Nie, to jest wlasnie legendarny hejt i rzucanie kupą na oslep. Moze sie przyklei.
Benzyna zdrozala? Wina Trzewika!

Dark Rabbit robi wspieraczke z Neuroshima: Ostatnia Era 5e (D&D) -> kasztan Portalu
:roll:
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Awatar użytkownika
psia.kostka

Wyglada na to, ze Portal zagral niezly blef (i wygral :mrgreen: )

Zawartosc mego wora promek:
(uzylem listy juz tutaj wymienionej jako szablonu, ktory chcialem edytowac/skreslac ;))
Spoiler:
Poza worem mialem jeszcze 5 promosek od influencerow oraz gierke/wykreslanke od Maurycego, oparta na 4dwustronnych kaflach.

Czyli jest szansa, ze kazdy dostanie to samo :D (w tym mata! ojej, niemozliwe? :twisted: ale jak to?!)
(EDIT: a jednak za szybkie wnioski, bo na fb takie foto z papugami, Wedrowyczem i chyba Smartphone. A w komentarzach, ze wpadl Moloch, Orbital i 5hexow do NH... Niezla zmyla, no to czekam, co przyniesie przyszlosc ^^)

plusy identycznych worow:
- nikt nikomu nie zazdrosci
- nie ma rozkmin w kompletacji wora

plusy ogloszenia "kota w worku", niespodzianki-losowania:
- nie generuje setek pytan - "a co bedzie w worze"
- nie generuje kalkulowania - "czy warto, skoro to i to juz mam"
- nie generuje prosb - "wrzuccie mi to i tamto"

minusy:
- troche nuda :P
- gasi sens posiadania wielu worow... :roll: (oh well, too late :lol: )

~~
Wzor na macie do "51st state" (czyli baba z pałą w dłoni) jakos mnie nie porwal, kurcze no :|
myslalem, ze bedzie taki: https://sklep.portalgames.pl/51-st-ms-p ... ata-do-gry

Wyglada na to, ze te promki z wora niekoniecznie sa w sprzedazy w sklepiku... czesc nie byla sprzedawana osobno, tylko w zestawach z tego co pamietam.

~~
O, jeszcze wazne! Czesc promek jest dwujezyczna, wiec ma tez wartosc barterowa w szerokim swiecie :twisted:

Dopisek:
Dzieki Portal za rocznicowa zabawe, wór darmoszki i łechtanie niepewnosci zbieracza fantow -> zadzialalo 8)
Awatar użytkownika
Board Games Dev
Has thanked: 16 times
Been thanked: 39 times

Post autor: Board Games Dev »

Na ich filmiku tutaj widać że pakują inne promki: https://www.facebook.com/share/r/6xj8vcB621zRNwcX/
- inna mata do 51
- wypraska z Neuroshimy

Widać że mają rozłożone kartony i biorą z nich więc pewnie pakowali twoje promki w tym samym momencie co osobie która się chwaliła wyżej.

Osobiście bym się nie obraził na drewniane książki do ery innowacji ale szansę nikłe bo są drogie :roll: dziś dostaje paczkę to zaktualizuje post
Awatar użytkownika
Manietu
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post autor: Manietu »

A czy wiadomo, czy minidodatki będą dostępne osobno? Bo taki minidodatek do Decrypto i Bloodborne to chętnie bym przytulił...
Awatar użytkownika
Gromb
Has thanked: 936 times
Been thanked: 420 times

Post autor: Gromb »

Mam nadzieję tylko, że Ci co czekają na przedpremierowe zamówienia i dostaną paczki na końcu, nie dostaną ściepów ze sprzątania magazynu. Na Portalconie ludzie wpadają zawsze w pudła z promkami (a czasami są tam naprawdę skarby) i na początku przypomina to trochę poniższą scenę.
Spoiler:
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Awatar użytkownika
psia.kostka

Gromb pisze: 12 wrz 2024, 08:26 Ci co czekają na przedpremierowe zamówienia
kolejny argument, by nie czcic "cult of the new" :lol:

~~
Manietu pisze: 12 wrz 2024, 07:02 A czy wiadomo, czy minidodatki będą dostępne osobno? Bo taki minidodatek do Decrypto i Bloodborne to chętnie bym przytulił...
A zamowiles cos ponad 200ziko w weekend? ;) to moze otrzymasz :mrgreen:
Co do dostepnosci, to tak sobie mysle, ze czesc moze byc obwarowana przez producenta jako "not for sale". W sumie tym fajniejsza ta inicjatywa wora skarbow sie teraz wydaje 8) (edit: wczesniej linkowalem tu do zakladek w sklepiku, bo myslalem, ze tylko takie beda rozdawane. A np boosterek do Coatl, to nie ma wcale polskiego opisu. Taka miedzynarodowa zdobycz, z adresem wydawcy w Kanadzie)

Co do przytulania, pewnie pojawi sie jakis rynek zbytu, gdzie bedziesz mogl je pozyskac. Np szukajac w necie obrazka tej niebieskiej maty z 51.stanu, to znalazlem ja wlasnie na olx. Swiezy wypust ogloszeniowy :twisted: (nie moj!)

Kupczenie freebiesami zawsze w modzie :lol: ech...
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 279 times
Been thanked: 687 times

Post autor: walkingdead »

Ja sobie je zostawię na aukcje charytatywne (często wystawiam jakieś esktrasy z KS). :mrgreen:
Jakoś bardziej mi to moralnie pasuje, gdy takie auckcje mogą robić dobro :)
rogal
Has thanked: 43 times
Been thanked: 73 times

Post autor: rogal »

A ciekawe czy będzie ogłoszona lista zwyciężców tych gier od influenserów co miały być losowane powyżej 200zł czy dowie sie ten kto zajrzy do paczki a tam gra więcej ?
ja na swojego mystery boxa z promkami poczekam pewnie jeszcze z miesiąc i tez się troche boje ze będzie bieda.
samuraj1369
Has thanked: 557 times
Been thanked: 660 times

Post autor: samuraj1369 »

Na razie Portal dał ciała, bo na 28 zamówionych rzeczy, nie spakował 7!
Tak! Nie otrzymałem 1/4 zamówienia xD

A tutaj wszystkie promki z torby z łakociami dla zainteresownaych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PS. jakby ktoś chciał coś z tych promek oprócz 51. stanu, robinsona i zetonu do weather machine, to dajcie znać. Również chętnie przyjmę wszystkie promki do Neuroshimy hex i pozostałe do 51. stanu!
Awatar użytkownika
Board Games Dev
Has thanked: 16 times
Been thanked: 39 times

Post autor: Board Games Dev »

Moja promka jest 1:1 jak wyżej

Jakby ktoś je chciał to niech da znać, ja tylko sobie wziąłem te do Aeon's End

Jak ktoś ma promki
- Bór: Chowańce
- Książki z Ery Innowacji
- Cokolwiek z Neuroshimy
To chętnie się wymienię
azazelmo
Has thanked: 197 times
Been thanked: 384 times

Post autor: azazelmo »

A co jest z Neuroshimy?
DrMorphine
Has thanked: 1 time

Post autor: DrMorphine »

Pisali, że wydłuży się realizacja zamówień, ale nie sądziłem , że o tyle - z produktów dostępnych które zamówiłem w niedzielę nadal zamówienia wiszą jako opłacone. Ciekawe czy mi do końca tygodnia dadzą radę wysłać. Czy wszyscy już otrzymali swoje zamówienia ( nie mówię o pre-orderach , tylko o dostępnych grach? :roll:
ostry66
Has thanked: 6 times
Been thanked: 12 times

Post autor: ostry66 »

rogal pisze: 12 wrz 2024, 12:08 A ciekawe czy będzie ogłoszona lista zwyciężców tych gier od influenserów co miały być losowane powyżej 200zł czy dowie sie ten kto zajrzy do paczki a tam gra więcej ?
ja na swojego mystery boxa z promkami poczekam pewnie jeszcze z miesiąc i tez się troche boje ze będzie bieda.
Ogłoszenia nigdzie nie widziałem, może w piątek w Planszówkach TV, ale zajrzałem do paczki i się dowiedziałem ;)
Awatar użytkownika
walkingdead
Has thanked: 279 times
Been thanked: 687 times

Post autor: walkingdead »

DrMorphine pisze: 12 wrz 2024, 16:15 Pisali, że wydłuży się realizacja zamówień, ale nie sądziłem , że o tyle - z produktów dostępnych które zamówiłem w niedzielę nadal zamówienia wiszą jako opłacone. Ciekawe czy mi do końca tygodnia dadzą radę wysłać. Czy wszyscy już otrzymali swoje zamówienia ( nie mówię o pre-orderach , tylko o dostępnych grach? :roll:
Mi nadali dopiero wczoraj. Zamawiałam w sobotę.
Awatar użytkownika
psia.kostka

InpostPay rowniez w sklepiku Portalu 8)

Good good, teraz tylko staly strumien kodow potrzebny :mrgreen:
cirivanili

Post autor: cirivanili »

psia.kostka pisze: 19 paź 2024, 12:00 InpostPay rowniez w sklepiku Portalu 8)

Jest jakiś sekretny sposób dodawania koszyka w inpost pay z Portalem, czy po prostu nie działa obecnie? :)
Atk
Has thanked: 562 times
Been thanked: 350 times

Post autor: Atk »

cirivanili pisze: 21 paź 2024, 22:34

Jest jakiś sekretny sposób dodawania koszyka w inpost pay z Portalem, czy po prostu nie działa obecnie? :)
U mnie znikł całkowicie
osimaru
Has thanked: 109 times
Been thanked: 64 times

Post autor: osimaru »

Pewnie były testy na produkcji :lol:
Awatar użytkownika
BOLLO
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 2033 times
Kontakt:

Post autor: BOLLO »

Już listopadowy jest z tego co widzę obniżający o -25%
Awatar użytkownika
psia.kostka

Odniose sie ponownie do tematu, skoro juz 2 razy zostalem wywolany ;)

- Guzik InpostPay byl zaraz obok, wiec "byl, ale sie zmyl". Cos tam pewnie usprawniaja. Ale to, co testowo wrzucilem w koszyk i wyeksportowalem do appki inpost, to dalej mam. Jednak nie finalizowalem.

- Wspomniane kody, to licze na strumien kodow Inpost (szczegolnie, ze z wielu poprzednich nie moglem skorzystac przez rozniaste bledy - pewnie upgrade appki pomogl :P ). Co do samego agregatora w postaci apki, to jest mi to obojetne, ale przytulic 20/25/30zl raz na czas, to zawsze milo. Niestety jest to sprzegniete z nr telefonu, a tych obecnie nie mam za wiele (kody amazon mozna exploitowac duzo wygodniej :twisted: )

Sam sklepik Portalu, to jednak dosc specyficzne miejsce. Marza wydawcy sprawia, ze wpada sie tam glownie na czasowe promki i bonusy preorderowe. Dlatego inpost pay w portalu, traktuje bardziej jako potwierdzenie, ze kazdy chce uszczknac z tej "mody na kody" :mrgreen: AlePlanszowki, bedac jednym z tanszych sklepow w kraju, jest zdecydowanie wygodniejszym miejscem do utylizacji kodzikow inpostu.

Co do "kodow z krowami", to sa fajne, ale jednak mocno ograniczony asortyment. Ja juz nie bardzo mam co kupowac w ten sposob ;)
Awatar użytkownika
sortirus
Has thanked: 40 times
Been thanked: 98 times

Post autor: sortirus »

Ostatnio udzielałem się w tematach krytykujących wydawnictwa, m.in. Portal. Negatywne tematy bardziej elektryzują i zachęcają do dyskusji, a pozytywne akcenty są rzadko publikowane, a przynajmniej tak u mnie to wygląda. Często przez to kształtuje się negatywne podejście do firmy, więc postanowiłem to u siebie zmienić i zacząć też publikować pozytywne akcenty, więc...

Kupiłem z drugiej ręki Robinsona CE, zafoliowanego, po zakupie trafił na półkę i leżał na niej przez kilka dobrych miesięcy. Jak już się do niego dobrałem to jak zawsze - przeliczyłem komponenty, niestety brakowało 2 czy 3 znaczników postaci. Napisałem do Portalu od niechcenia, o ile nie miałem wcześniej styczności z reklamacją w Portalu o tyle miałem w innych wydawnictwach i albo nie mieli na stanie albo coś nie podlegało reklamacji (jak np. pudełko), więc z racji, że kupiłem z drugiej ręki, nie miałem żadnych paragonów, minęło sporo czasu - nie spodziewałem się, że reklamacja będzie rozpatrzona pozywnie.

Bardzo miło się zaskoczyłem i po kilku dniach w paczkomacie czekał na mnie cały zestaw wszystkich znaczników z gry podstawowej. Bez żadnych pytań, bez ciągnięcia tematu, wystarczyło przedstawienie tematu i wysłanie zdjęcia znaczników które miałem w formularzu reklamacyjnym. Może mam już nisko postawioną poprzeczkę, ale dla mnie to wzorowe podejście do klienta.
Moja kolekcja
Moje projekty insertów (i nie tylko) do planszówek:
Printables Thingiverse
Pomnik
Has thanked: 419 times
Been thanked: 296 times

Post autor: Pomnik »

A to tak, na Portal psioczę regularnie ale pod względem wsparcia reklamacyjnego topka. Nawet ostatnio korzystałem - odkryłem brak znaczników w kupionym ponad rok temu Aeons End Nowy Początek i brak robinsonowej promki z jubileuszu. Obie rzeczy dosłane, za wysyłkę znaczników do AE musiałem zapłacić ale mam już kompletny egzemplarz :D
Odwrotnie mam z Galaktą - bardzo lubię, ale na 7 problemów z ich grami to pomoc udało się uzyskać tylko raz xD
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
ODPOWIEDZ