Dlatego ciągle powtarzam "jeśli się ma dwa zestawy kart"

Dlatego ciągle powtarzam "jeśli się ma dwa zestawy kart"
Najwięcej lajków z tymi dodatkami ma to dla Korpo:rattkin pisze: ↑02 wrz 2020, 18:59 NetrunnerDB to Twoje najlepsze źrodło. Wybierz jakie packi posiadasz i decków z takimi szukaj w wyszukiwarce decków (https://netrunnerdb.com/en/decklists/search). "Równe" to zawsze problematyczne stwierdzenie w przypadku asymetrycznej gry karcianej, w której ogromną rolę pełni sam gracz, a w kontekście takiego szarpanego zestawu dodatków - jeszcze gorzej. Wybieraj i próbuj. Jedyny inny sposób to siąść do deckbuildingu z tymi dodatkami i coś wyprodukować - ale potrzeba do tego i doświadczenia i z conajmniej godzinkę czasu (pierwsze być może posiadam, drugiego na pewno nie, niestety). Zdaje się jednak, że robiłem niedawno coś podobnego - viewtopic.php?f=1&t=18293&start=3275#p1217046 - nie wiem jednak, czy z sukcesem, bo kolega ostatecznie nie wrócił z feedbackiem, choć się zarzekał![]()
Jestem totalnie zielony w A:N więc proszę o wyjaśnienie. Napisałeś wzory kart, nie karty. Oznacza to że część kart trzeba drukować kilkukrotnie? Czy są karty które będą wykorzystywane przez obu graczy?
No, nie do końca, ale wygląda na to, że już sobie ogarnąłeś.
Trochę niesprawiedliwie tak pisać, scena ANR żyje i ma się dobrze cały czas i nawet nie miała niczego co można by nazwać "restartem" - bardzo płynnie utrzymała się przy życiu po zamknięciu przez FFG. To po prostu kolejny produkt, który ją wspiera. Oczywiście, nadzieje są duże i z otwartymi ramionami witamy powracających i nowych graczy.
Z mojego doświadczenia, rzecz nie warta zachodu. Nie ma tyłów, trzeba dodatkowo przygotowywać pliki do druku (spady, itd.)... - polecam tylko jak ktoś ma bardzo dużo czasu i bardzo mu zależy, żeby oszczędzić każdy grosz. http://proxynexus.net/ trochę pomoże, ale tylko trochę i tylko do starych kart (produktów NISEI tam nie ma).
Nie. Karty wychodzą w kilku wersjach językowych, ale polskiej wśród nich nie ma (choć pewnie mogłaby być, gdyby ktoś się zgłosił i wykonał tę pracę). Pliki nie są edytowalne.
Nie wiadomo jak z żetonami, jakie bedą i czy w ogóle. I czy będą PnP. No i druk tychże to już trochę insza inszość. Tak więc no - nie do końca "wszystko".
Racja. Ja się do "sceny" nie zaliczam (ot, casualowe granie), więc i nie jestem specjalnie zorientowany, jak to żyje. Zresztą w 3mieście nie znam nikogo, kto by jeszcze grał.Trochę niesprawiedliwie tak pisać, scena ANR żyje i ma się dobrze cały czas i nawet nie miała niczego co można by nazwać "restartem" - bardzo płynnie utrzymała się przy życiu po zamknięciu przez FFG. To po prostu kolejny produkt, który ją wspiera. Oczywiście, nadzieje są duże.
W tamtym roku w 3mieście były hostowane Mistrzostwa Polski, wiec może musisz się lepiej rozejrzeć po prostu :). Z tego co wiem, Gdańsk działa prężnie i ma cykliczne spotkania.
To raczej nierealne, ale nigdy nie mów nigdy. Z drugiej strony, jestem zdania, że jak ktoś naprawdę chce, to sobie zdobędzie co trzeba. ANR przez swój temat, rodzaj gry i charakter gry zawsze będzie produktem niszowym, dla geeków.
Dlatego nie napisałem, że "nikt nie gra", tylko że "nie znam nikogo, kto by jeszcze grał" (a wcześniej znałem
Nie ma kart wspólnych dla korpa i runnera. Tak przynajmniej było w zamierzchłych czasach.
Jakoś tego nie widzę, Odi. Pójść w retail dla NISEI, to już za duży cel na plechach.
Zdaje się że Trójmiasto i Poznań to obecnie jedynie miejsca gdzie funkcjonuje jeszcze jakas w miare konkretna lokalna scena. Gramy regularnie w Graciarni co 2 tygodnie i mamy jakis 6-8 aktywnych graczy. Wprawdzie przez pandemie byla teraz dluzsza przerwa, ale powoli wracamy do spotkan. Umawiamy się na grupie na slacku. Jakbys chciał się spotkać (lub ktoś inny z
Wrocław też teraz wraca jakby co. Ja zatęskniłem za grą, wróciłem do gry, napisałem posty, okazało się że jeden nowy gracz jest, jednego kolegę bez kart nauczyliśmy grać, 2 wrocławskich weteranów też wróciło. Wczoraj na spotkaniu były 4 osoby, wychodzi że gramy regularnie co tydzień od kilku tygodni w kameralnym składzie.szutek pisze: ↑03 wrz 2020, 23:29Zdaje się że Trójmiasto i Poznań to obecnie jedynie miejsca gdzie funkcjonuje jeszcze jakas w miare konkretna lokalna scena. Gramy regularnie w Graciarni co 2 tygodnie i mamy jakis 6-8 aktywnych graczy. Wprawdzie przez pandemie byla teraz dluzsza przerwa, ale powoli wracamy do spotkan. Umawiamy się na grupie na slacku. Jakbys chciał się spotkać (lub ktoś inny z
Trójmiasta) to pisz na priv. Chętnie wprowadzimy w temat czy pożyczymy karty.
To jaka cena
Co Ty, musiałoby mnie bardzo przycisnąć, żeby pozbyć się tak dobrej gry (nawet, jeśli ostatnio grałem ponad trzy lata temu).
Ja w pewnym momencie sprzedałem całą kolekcję, ale cały czas porównywałem Netrunnera do innych gier i cały czas uważałem, że jest najlepszą karcianką w jaką grałem (a mam na koncie naprawdę wiele tytułów PvP i kooperacyjnych). Stwierdziłem, że jestem w takim miejscu w życiu, że stać mnie, żeby zbudować kolekcję od nowa i grać choćby casualowo. Jeden z wrocławskich graczy z dawnych czasów odsprzedał mi wszystko poza Kitara cycle i Reign and Reverie za 1000 zł