steady pisze:gra jest fajna, ok, ale nie chcę w nią już więcej grać- vide GoT.
O ile rozumiem wcześniejszą część wypowiedzi, to tego kawałka niezabardzo. W końcu zazwyczaj gramy w coś co nam się podoba. Mówiąc "fajne" ustosunkowujemy się do gry twierdząc, że warto w nią grać

Trochę sprzeczności tu wyczuwam, ale może jak zwykle się czepiam - bez urazy, ja już tak mam
steady pisze:Podobne wybory- jaką postać wybrać w Cytadeli, żeby zmaksymalizować zyski i uniknąć śmierci bądź okradzenia- tak samo w Fiście, tyle, że z licytacją. Ogólnie chodzi mi o to, że dają badzo podobną przyjemność z gry.
Jeżeli chodzi o ogólną przyjemność gry zgadzam się całkowicie i Fist i Cytadela są na tym samym poziomie. Jednak podobieńst można się już doszukiwać w każdej grze. Np. Europa Engulfed ma podobną kolorystyke mapy co Memoir'44

I ... ?
W każdej grze podejmuje się decyzje minimalizujące straty, a maksymalizujące nasze zyski. Jeżeli obierzemy to jako kryterium "podobieństwo", to wynik będzie taki, że wszystkie gry są podobne i zasadniczo robione "na jedno kopyto"
Znowu się czepiam ?

Okej już nic nie pisze
ŚGP można znaleźć w Empiku w rynku na półce pt "HOBBY". Wiem bo sam swój egzemplarz stamtąd wygrzebałem

3 numer podobnie z tym że już na bielanach. Mystery of the Abbey kiepskie recenzje ? Piotrze to gdzie Ty te recenzje czytałeś ? W Pani Domu

joke

Nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami na temat tej gry sam od bardzo dawna chce w nią zagrać, ale do kupna jakoś mi nie po drodze

O KF w porównaniu do C nie jestem w stanie nic powiedzieć bo w KF nie grałem niestety
Tak w ogóle co to ma znaczyć, że was nie będzie ?

NAGANA !
Pozdrawiam