skiba pisze: ↑27 lip 2018, 08:58
Geoburak pisze: ↑27 lip 2018, 08:22
hej. jakie są zasady dodatkowego kafelka labirynt?
Jeżeli się nie mylę to Labirynt jest skrzyżowaniem, które nie kończy dróg, które w to skrzyżowanie wpadają .Czyli innymi słowami - możesz mieć 4-nitkową drogę, która będzie się liczyła jako jedna droga.
Witam. Z tego co wiem, labirynt ma jeszcze inne zastosowanie. To znaczy jest traktowany jako skrzyżowanie, ale jak to labirynt, nie wiadomo, która droga jest czyja. Można przyłączać się z czterech stron, mimo że już ktoś stoi z innej strony labiryntu (można również na samym labiryncie postawić podwładnego). Po zamknięciu wszystkich stron labiryntu, droga jest podliczana w standardowy sposób, wygrywa ten kto ma większość i dostaje dodatkowo 2 punkty za każdego podwładnego stojącego na drogach połączonych z labiryntem, zarówno za swojego jak i innych graczy.
KozaK69 pisze: ↑31 sty 2019, 15:01
Barber-Surgeons ma jedną dużą (jak dla mnie) wadę - przy większej ilości kafelków łatwo przegapić kiedy jest dostępna wolna łaźnia, do której trzeba skierować meepla.
Tak poza tym jest ok, mechanizm, w którym trzeba uważać żeby nie zablokować sobie meepla, albo specjalnie zamknąć komuś obszar, tak żeby jego pionek został zablokowany dodaje grze kolorytu i (czasem negatywnej) interakcji.
Osobiście z minidodatków do nowej edycji polecam Klasztory Niemieckie, bo wyglądają naprawdę bardzo ładnie oraz Drzewka owocowe, które dodają fajną mechanikę kolekcji setów.
Mam pytanka.
Czy klasztory niemieckie, nie zdobywają zbyt dużo punktów na koniec gry? (Mam na myśli grę z dużą ilością dodatków, np. wszystkie duże i 15 mini dodatków, to jest jakieś 350 płytek)
Czy po ukończeniu drogi, miasta lub klasztoru, do łaźni za każdym razem wędruje wóz? Bez względu na to czy jest zabierany do rezerwy czy przejeżdża na inną drogę, miasto czy też klasztor? Podejrzewam, że za każdym razem wędruje do łaźni, ale sam już nie wiem co o tym myśleć. A gdy chcemy postawić zamek po ukończeniu małego miasta, podwładny powinien iść do łaźni zamiast na zamek? Z tymi mini dodatkami nie do końca jest wszystko jasne.. Zna ktoś odpowiedzi na te pytania?
Pozdrawiam..