[POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club
Re: [POZNAŃ] Spotkania planszówkowe w Alibi Club
Gratulacje
A jeszcze parę dni temu widziałem jak siedziała grzecznie w brzuchu 

Również gratuluję
. A tak przy okazji pytanie- czy jest może gdzieś w necie lista gier jakimi dysponują gramajdowicze, czy jakbym chciał to sprawdzić to muszę osoba po osobie na bgg?

- Harun
- Has thanked: 712 times
- Been thanked: 576 times
http://boardgamegeek.com/guild/collection/475?own=1Larry2903 pisze:Również gratuluję. A tak przy okazji pytanie- czy jest może gdzieś w necie lista gier jakimi dysponują gramajdowicze, czy jakbym chciał to sprawdzić to muszę osoba po osobie na bgg?
No prosze zaskoczylo mnie ze mozna 
Własnie sprawdzilem jak tylko ktos ma profil bgg i jest podlaczony do gramajdy i ma swoje gry na bgg wylistowane to bedzie to pokazane. Czyli jest to jakies 60-80% naszych gier.

Własnie sprawdzilem jak tylko ktos ma profil bgg i jest podlaczony do gramajdy i ma swoje gry na bgg wylistowane to bedzie to pokazane. Czyli jest to jakies 60-80% naszych gier.
'..You the mothers who sent their sons from far away countries, wipe away your tears. Your sons are now lying in our bosom and are in peace. Having lost their lives on this land they have become our sons as well.'
—Atatürk 1934
Kolekcja
—Atatürk 1934
Kolekcja
- Harun
Tak, nie wiem tylko, czy na gramajdzie jest to powszechnie znane i czy wszyscy aktualizują swoją kolekcję.
Wydaje mi się to bardzo fajnym narzędziem. np. choć bywam w Alibi raz na kwartał, zawsze będę wiedział do kogo się uśmiechnąć o dany tytuł.
Wydaje mi się to bardzo fajnym narzędziem. np. choć bywam w Alibi raz na kwartał, zawsze będę wiedział do kogo się uśmiechnąć o dany tytuł.
Moja częstotliwość wizyt w Alibii jest niestety ostatnio podobna, ale staram się aktualizować kolekcję na bieżącoHarun pisze:Tak, nie wiem tylko, czy na gramajdzie jest to powszechnie znane i czy wszyscy aktualizują swoją kolekcję.

- Harun
Do Ciebie to już szczególnie wiem o co się uśmiechnąć. Taka gra na "I"Pjaj pisze:Moja częstotliwość wizyt w Alibii jest niestety ostatnio podobna, ale staram się aktualizować kolekcję na bieżącoHarun pisze:Tak, nie wiem tylko, czy na gramajdzie jest to powszechnie znane i czy wszyscy aktualizują swoją kolekcję.

Moja Indonezja jest do Twojej dyspozycji - gorąco polecam 

- demnogonis
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Mimo, że Kinga zajmuje sporo czasu. Zawsze znajdzie się chwila na granie. I tak byłem dzisiaj po raz kolejny w Alibi. (A podobno krążą plotki, że nie opuściłem ani jednego spotkania).
Grałem wpierw w Bluff'a, było fajnie ale wygrałem ;p
Potem prawdziwa rzeźnia na kosmicznym kadłubie. Jako pierwsza postać zginął mój sierżant, a jako ostatnia mój marines. Więc nie jest źle. Klimat (mimo że było głośno) wypas i nie mogę się doczekać dogrywki. Ku chwale Imperatora!!!11
I na deser RftG, byłem drugi hehe i pokonałem Marka sesese
Grałem wpierw w Bluff'a, było fajnie ale wygrałem ;p
Potem prawdziwa rzeźnia na kosmicznym kadłubie. Jako pierwsza postać zginął mój sierżant, a jako ostatnia mój marines. Więc nie jest źle. Klimat (mimo że było głośno) wypas i nie mogę się doczekać dogrywki. Ku chwale Imperatora!!!11
I na deser RftG, byłem drugi hehe i pokonałem Marka sesese
w co możesz zagrać co tydzień w Poznaniu (każdy poniedziałek od 18.30; klub Alibi -Al.Niepodległości 8 (wejście od Taylora)):
- Michałku
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 36 times
- Kontakt:
Witam,
czy ktoś z Was grywa w Game Of Thrones karcianego w Poznaniu? Próbujemy tą karciankę nieco rozkręcić, bo na razie mało nas do grania, a jakby zebrało się większe grono, zawsze byłoby ciekawiej.
czy ktoś z Was grywa w Game Of Thrones karcianego w Poznaniu? Próbujemy tą karciankę nieco rozkręcić, bo na razie mało nas do grania, a jakby zebrało się większe grono, zawsze byłoby ciekawiej.
Ogólnopolskie Forum A Game Of Thrones
Napewno jedna osoba ma kopie. Ale granie w jedna i te sama gre caly czas jest nudne. 
Choc przyznam ze karcianka jest niezla. tak zeby zagrac raz na 2-3 miesiace w sam raz.

Choc przyznam ze karcianka jest niezla. tak zeby zagrac raz na 2-3 miesiace w sam raz.
'..You the mothers who sent their sons from far away countries, wipe away your tears. Your sons are now lying in our bosom and are in peace. Having lost their lives on this land they have become our sons as well.'
—Atatürk 1934
Kolekcja
—Atatürk 1934
Kolekcja
Posiadam, posiadam - nawet z kilkoma dodatkami
Niestety na czasie na granie ostatnio mi specjalnie nie zbywa, więc raczej się do kółka nie przyłączę
A gra bez wątpienia warta zainteresowania.

A gra bez wątpienia warta zainteresowania.
- Michałku
- Kontakt:
Gra jest naprawdę dobra i dlatego szukam większej ilości ludzi, z którymi można by pograć, bo na razie grono poznańskie jest dość skromne 

No to w czym problem. zapraszamy w poniedzialek do nas na partyjke. napewno ktos do gry sie znajdzie
—Atatürk 1934
Kolekcja
—Atatürk 1934
Kolekcja
W ramach (chwilowego) odpoczynku od WH:I, mam zamiar się w ów gierkę zaopatrzyć - także niedługo z miłą chęcią do was dołączęMichałku pisze:Gra jest naprawdę dobra i dlatego szukam większej ilości ludzi, z którymi można by pograć, bo na razie grono poznańskie jest dość skromne

Jassssne.... Jakoś do BSG masz chyba odmienne zdanieDJCrovley pisze:Ale granie w jedna i te sama gre caly czas jest nudne.![]()

Michałku jakoś nie widziałem aby ktoś grał w karcianego Game Of Thrones w Alibi. Jak przyniesiesz może ktoś się skusi, ale wątpię byś nagle zaraził innych mega optymizmem do tej gry, chociaż wiesz.... szanse zawsze są... ponoć trzeba wierzyć

- Michałku
- Kontakt:
W Alibi bywałem daaawno temu, także wiem jak działa
nawet z kimś stamtąd kiedyś grałem (nicka nie pamiętam), dlatego rzuciłem posta tutaj. Anyway, dzięki za odzew 
@Krwawisz jeśli zdecydujesz się i będziesz chciał pograć - daj znać na PM, mogę jakiś instruktarz przeprowadzić

@Krwawisz jeśli zdecydujesz się i będziesz chciał pograć - daj znać na PM, mogę jakiś instruktarz przeprowadzić

Kuba,
Mozna Cie prosic o przyniesienie tego dodatku do El Grande
gdzie laczy sie karty z inicjatywa/ludzikami z kartami akcji ?
Chetnie tez zagram partyjke na miejscu.
Mozna Cie prosic o przyniesienie tego dodatku do El Grande
gdzie laczy sie karty z inicjatywa/ludzikami z kartami akcji ?
Chetnie tez zagram partyjke na miejscu.
Wingmakers
Z okazji konferencji zdarza mi się raz w roku bywać w Poznaniu i oczywiście, korzystając z wolnych wieczorów, szukam okazji do pogrania w planszówki. Dotychczas korzystałem z gościnności Demnogonisa, ale on jest w tym roku zajęty (jeszcze raz gratulacje i życzenia zdrowia dla obu córek), więc pozwalam sobie zapytać tutaj. Czy ktoś nie miałby ochoty i czasu pograć w coś wieczorem we środę i/lub czwartek 20-21 X? (Niestety, w poniedziałek mnie jeszcze w Poznaniu nie będzie, bo wtedy problem byłby z głowy.) W razie potrzeby mogę coś przywieźć z mojej kolekcji - no dobrze, dobrze, wiem: "drzewa się do lasu nie wozi" - ale może ktoś ma ochotę na Stephenson's Rocket albo prototyp Alien Ascendancy...
Gdyby ktoś jednak miałby ochotę w coś zagrać we czwartek wieczorem, proszę o kontakt. Widzę, że Lilu Cafe deklaruje się jako przyjazne graczom, więc może tam? Jeśli chodzi o dobór gier, to odrzucają mnie tylko party game i przygodówki, na resztę jestem otwarty (preferencja w kierunku ciut cięższych euro, ale nie gardzę i logicznymi, i wojennymi, i karciankami, itd.). Mam przy sobie Blue Moon City i Mykerinosa (zajmują mało miejsca, a to dobre gry są).