Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy
- detrytusek
- Has thanked: 530 times
- Been thanked: 1242 times
Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy
A ja już drugą część odpuściłem tak mnie irytował jeden z Panów (nie, nie mówię o Gambicie
) , który nie ogarnia nawet w co gra.

"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Comancheria, D-day dice
Wątek sprzedażowy
Wątek sprzedażowy
- anitroche
- Has thanked: 898 times
- Been thanked: 897 times
- Kontakt:
Dzięki za miłe słowo, nagrywało się z chłopakami bardzo fajnie, chociaż wzieli mnie z zaskoczenia, bo umówiliśmy się tylko na rozgrywkę, a tu się okazuje, że też nagrywali i mnie wciągnęli bez żadnego przygotowaniaarturmarek pisze: ↑13 lip 2022, 09:08 Podoba mi się jak Trójmiejska ekipa się ostatnio zgrała.
Recenzje Kaczmara z Pandą: jakby trochę usystematyzowali materiały to by był ideał. Szczególnie Kaczmar wprowadza chaos. Recenzja Imperium w trójkę była natomiast super, angażujcie koleżankę jak najczęściej.

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
- arturmarek
- Has thanked: 303 times
- Been thanked: 842 times
W sumie jak ich zaczynałem słuchać to też mi trochę "zgrzytali", ale trzeba chłopakom oddać, że mają ciekawe materiały. Oczywiście Marek jest przybyszem z odległej planety, ale jak się już to zaakceptuje to jest dobrzedetrytusek pisze: ↑13 lip 2022, 14:11 A ja już drugą część odpuściłem tak mnie irytował jeden z Panów (nie, nie mówię o Gambicie) , który nie ogarnia nawet w co gra.

Widziałem chłopaków z KPiB po raz pierwszy w tym Gambitowym materiale i zdziwiłem się, że Marek jest młodszym bratem Trzewiczka, wreszcie rozumiem te docinki...

-
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 48 times
A mi się podobała całą czwórka, z zastrzeżeniem że, właśnie czasem żarty Gambita mogły wyglądać na lekko niegrzeczne:) (chłopaki się znają więc żartom w ich gronie można więcej wybaczyć).detrytusek pisze: ↑13 lip 2022, 14:11 A ja już drugą część odpuściłem tak mnie irytował jeden z Panów (nie, nie mówię o Gambicie) , który nie ogarnia nawet w co gra.
- Gambit
- Has thanked: 562 times
- Been thanked: 2170 times
- Kontakt:
Miałem zielone światło od chłopaków.Bohr pisze: ↑14 lip 2022, 08:13A mi się podobała całą czwórka, z zastrzeżeniem że, właśnie czasem żarty Gambita mogły wyglądać na lekko niegrzeczne:) (chłopaki się znają więc żartom w ich gronie można więcej wybaczyć).detrytusek pisze: ↑13 lip 2022, 14:11 A ja już drugą część odpuściłem tak mnie irytował jeden z Panów (nie, nie mówię o Gambicie) , który nie ogarnia nawet w co gra.
- Shodan
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 487 times
Od razu zastrzegę, że bardzo lubię występy Gambita solo, subskrybuję kanał, w kilku przypadkach jego opinie miały wpływ na moje decyzje zakupowe, itd., to jednak ta topka z chłopakami z KPiB dla mnie nie bardzo. Zdecydowanie przeciągnięta, a Gambit jest jej najsłabszym ogniwem: momentami popada w quasi mentorski ton, sadzi straszne suchary. Drugą część zacząłem już przewijać, żeby tylko zobaczyć jakie tytuły wpadły na listę. Jako samotny wilk ma swój styl i rytm i lubię go posłuchać, tak w grupie już niekoniecznie. Zapewne się z chłopakami lubicie, ale dla mnie zabrakło tej ekranowej chemii. Dla mnie lekki zakalec.
-
- Has thanked: 184 times
- Been thanked: 312 times
Shodan pisze: ↑14 lip 2022, 09:43 Od razu zastrzegę, że bardzo lubię występy Gambita solo, subskrybuję kanał, w kilku przypadkach jego opinie miały wpływ na moje decyzje zakupowe, itd., to jednak ta topka z chłopakami z KPiB dla mnie nie bardzo. Zdecydowanie przeciągnięta, a Gambit jest jej najsłabszym ogniwem: momentami popada w quasi mentorski ton, sadzi straszne suchary. Drugą część zacząłem już przewijać, żeby tylko zobaczyć jakie tytuły wpadły na listę. Jako samotny wilk ma swój styl i rytm i lubię go posłuchać, tak w grupie już niekoniecznie. Zapewne się z chłopakami lubicie, ale dla mnie zabrakło tej ekranowej chemii. Dla mnie lekki zakalec.

Mi się podoba atmosfera, szczególnie ten mentorski ton. Nikt nie wchodzi w słowo Tomkowi albo gdy zaczyna się śmiać, reszta przyłącza się do aktywności.
Chyba cała czwórka posiada odpowiednie cechy do pracy w korporacjach

Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- Shodan
Może taki był scenariusz, ale do mnie nie trafiło

Szczególnie popracowałbym nad zestawem rzucanych grepsów

- Gambit
- Kontakt:
Zapytałem, kiedy mieli wybierać czy zamknąć ich w suchej, czy podmokłej piwnicy

Ale czemu od razu odpowiedzialność zbiorowa ?
Jak rozumiem, sucha piwnica to nagroda ? Tam trzymasz część kolekcji gier ?
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- konradstpn
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 332 times
A mnie podoba się to połączenie 500 + z 14 emeryturą. Co prawda ludzie z różnych światów, ale są iskry i emocje. Ileż razy można słuchać o tych samych grach w topkach Kaczmar&Panda
Gram, więc jestem.
- Gambit
- Kontakt:
Czy w tym porównaniu jestem czternastą emeryturą?konradstpn pisze: ↑14 lip 2022, 14:19 A mnie podoba się to połączenie 500 + z 14 emeryturą. Co prawda ludzie z różnych światów, ale są iskry i emocje. Ileż razy można słuchać o tych samych grach w topkach Kaczmar&Panda
- detrytusek
- Has thanked: 530 times
- Been thanked: 1242 times
Uwaga z odpowiedzą bo pytanie jest podchwytliwe!
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Wątek sprzedażowy
Wątek sprzedażowy
- konradstpn
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 332 times
Przekleństwo skojarzeńGambit pisze: ↑14 lip 2022, 14:31Czy w tym porównaniu jestem czternastą emeryturą?konradstpn pisze: ↑14 lip 2022, 14:19 A mnie podoba się to połączenie 500 + z 14 emeryturą. Co prawda ludzie z różnych światów, ale są iskry i emocje. Ileż razy można słuchać o tych samych grach w topkach Kaczmar&Panda

Gram, więc jestem.
- BOLLO
- Has thanked: 1340 times
- Been thanked: 2052 times
- Kontakt:
Nie odczułem tego. Wręcz przeciwnie, chłopaki a było ich 3 próbowali zdominować Tomka ale on niczym samiec Alfa pokazał gdzie jest ich miejsce w szeregu i miał rację. Słuchało się wszystkiego bardzo dobrze, fajna różnorodność charakterów i nie miałbym nic przeciwko gdyby to była TOP 50 każdego z nich...taka seria mogła by się dla mnie ciągnąć i 3miesiace a co.

Pomijam już fakt że chłopaki przynajmniej znają część ogrywanych przez Gambiciora gier i mogą coś powiedzieć od siebie, co było dosyć żenujące w przypadku topki Argo i Tomka gdzie słowo "niegrałem" padało dosyć często.
- VivoBrezo
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 668 times
- Kontakt:
A Ania też u nas była, chociaż siedziała cichutko podczas nagrania. W ogóle przypomniałem sobie, że Anię poznaliśmy na Gramy, kilka lat temu i tłumaczyliśmy jej Brzdęka. Skubana wpadła do strefy jako pierwsza o 8 rano i z ekscytacją pytała się, czy jeszcze jest wolny egzemplarzarturmarek pisze: ↑13 lip 2022, 13:45
Skumałem z tego materiału, że koleżanka Ania prowadzi swój kanał. Ja sam nie grywam solo, więc raczej odpuszczę. W ogóle nie wiem czemu Ania przypomina mi koleżankę rudego z BoardGameCo. Też bardzo lubię jak się u niego pojawia i też nie pamiętam jej imienia.
A wracając do TOP50/25 Gambita i spółki, to mi bardzo smutno, że nie udało się wciągnąć czwartego pionka czy tam bastiona, Piotrka. To zdecydowanie mój ulubiony członek załogi KPiB, głównie dlatego, że mam podobne opinie do niego.

Niestety, Piotrek chce zachować pewną anonimowość z różnych przyczyn (chociaż my stawiamy na czerwoną notę Interpolu

Spoiler:

A tak serio to nic nie ustalaliśmy przed nagraniem. Doszliśmy do wniosku, że albo będzie chemia i od razu kliknie, albo nie i wyjdzie najgorsza topka w historii. Jak widać, zdania są podzielone

Jeżeli mowa o mnie, to na swoją obronę mogę tylko dodać, że ostatnio mało sypiam (córka trochę wywróciła moje życiedetrytusek pisze: ↑13 lip 2022, 14:11 A ja już drugą część odpuściłem tak mnie irytował jeden z Panów (nie, nie mówię o Gambicie) , który nie ogarnia nawet w co gra.

Spoiler:
Bardzo dziękujemy Tomkowi za możliwość pogadania o grach, a Wam za ciepłe przyjęcie i konstruktywną krytykę

~Przemek
Podcast: KPiB| Handlowiec: Hurt-Rebel
Kości, Piony i Bastiony Youtube
Kości, Piony i Bastiony Spotify
Kości, Piony i Bastiony Youtube
Kości, Piony i Bastiony Spotify
Dla mnie jak na razie bardzo fajne odcinki i dobrze się ogląda. Nie jest to tylko suche odczytywanie kolejnych pozycji na liście, ale można posłuchać opinii kilku osób i dowiedzieć się o grach, które nie są specjalnie popularne. Dodatkowo dla mnie jest fajna chemia w ekipie i doceniam, że chłopaki z Bastionów wyszli poza swoją strefę komfortu bo dla mnie wypadają oni bardzo dobrze i naturalnie 

- Bruno
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 1300 times
Zaraz, zaraz! A jak właściwie nazywa się kanał tego gościa, który dołączył do prezentacji Waszej topki

Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
- anitroche
- Kontakt:
Potwierdzam tak było, do nagrania chłopakom się nie pchałam, choć zapraszali, bo recenzowali grę, w którą nie grałam, więc to by było bez sensuVivoBrezo pisze: ↑16 lip 2022, 11:47
A Ania też u nas była, chociaż siedziała cichutko podczas nagrania. W ogóle przypomniałem sobie, że Anię poznaliśmy na Gramy, kilka lat temu i tłumaczyliśmy jej Brzdęka. Skubana wpadła do strefy jako pierwsza o 8 rano i z ekscytacją pytała się, czy jeszcze jest wolny egzemplarz![]()

To że się na targach Gramy jakieś 3 lata temu poznaliśmy też potwierdzam. Ech to były czasy... Można było spróbować zagrać przed zakupem gry (btw brzdęk po tej rozgrywce został zakupiony

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
- Grzdyll
- Has thanked: 92 times
- Been thanked: 393 times
- Kontakt:
No zawsze możesz najpierw pooglądać kanał takiego śmiesznego gościa, który uparcie powtarza że:
"JA opowiadam o grach planszowych abyście WY nie musieli kupować ich w ciemno"

- anitroche
- Kontakt:
Oglądam i patronuję - full service

- Ardel12
- Has thanked: 1419 times
- Been thanked: 2971 times
To dobrze pomaga odrzucić szrot, ale często te w górnych granicach w cale i tak nam nie muszą pasować. Choćby dla mnie Wielki Mur jest przeciętniakiem, a wg Gambita gra na 8. Zagrałem i nie siadło.
W ogóle jak kiedyś gust mój pokrywał się z Gambitem i od 8 w górę mogłem brać w ciemno i się giery sprawdzały. Tak od jakiegoś czasu mam spory rozjazd z jego ocenami i raczej jak do szrotów się zgadzam, tak te wysoko oceniane przeważnie do mnie już nie trafiają.
W zględem najnowszej topki Tomka, to w sumie dla mnie chemii brak, więc takie tam gadanie zwykłe o grach wychodzi. Nie mam momentów bym nagle uśmiechnął się pod wąsem i w sumie nie padają też ciekawe komentarze. Pierwsza część była sztywna i dopiero w drugiej się Panowie rozkręcili trochę. Obejrzę całość, ale raczej jako tło do czegoś innego, gdyż nie potrafię się na tyle wkręcić.
- Shodan
U Gambita wjechała recenzja Imperium Antyk/Legendy - mięsista, bezkompromisowa. Właśnie za takie materiały go subskrybuję i szanuję, a nie jakieś tam topki rozwleczone na 5 odcinków.
- Gizmoo
- Has thanked: 3182 times
- Been thanked: 3113 times
Ja mam spory rozjazd od czasu recenzji Gloomhaven.

Ale żarty, żartami, to kiedyś zdecydowanie częściej mój gust pokrywał się z Tomkowym. Ostatnio to częściej mam inne wrażenia po grze i to tak lądujące na przeciwległym końcu skali. (np. Dinosaur World uważam za kupę straszną, herezja to twierdzenie, że jest to lepsze od DI, a zjechane Mezo, uważam za grę wybitną) Co nie przeszkadza mi w oglądaniu Gambitowych recenzji. Lubię je bardzo i nadal "klikam" w każdy nowy materiał, aczkolwiek...
Na tej topce poległem. Nie byłem w stanie przez nią przebrnąć i wyłączyłem po 10 minutach. No sorry chłopaki, ale było totalnie sztywno, nieciekawie i bez polotu. Nie wymagam błyskotliwych żartów na poziomie Zee, ale żeby chociaż była jakaś energia w tym wszystkim.