Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Don Simon pisze:Ustalenia sobotnie przenioslem tutaj
Wciąż się z tym podziałem nie zgadzam i mam 101 powodów. Prośba: Zakładając jakiekolwiek nowe wątki związane z AGRESOREM prosiłbym o pewną, rozpoznawalną formę
[Warszawa] AGRESOR temat
Jest opcja polacz watki - wiec jeszcze nie wszystko stracone. Rozumiem Trutu twoje argumenty - w koncu dzieki temu mamy lokal w Politechnice - ale z drugiej strony taki podzial jest bardziej czytelny dla graczy. Mysle jednak ze miedzy jednym watkiem a watkami weekendowymi 2 watki - jeden na piatek drugi na sobote-niedziele to niezly kompromis.
Jesli sie utrzyma, w tym watku warto dodac w nazwie Piątek
"Jesteś inżynierem - wszystko co mówisz jest nienormalne". Moja lista gierMój blog
Lepiej zaliczać się do niektórych, niż do wszystkich
Będę się starał być jak najwcześniej, czyli okolice 16:30 - 17. Szymon to na Brassa jesteśmy umówieni, poza tym będzie jackowe Crokinole to możemy w wolnym czasie sprowadzić do parteru kilku młodych gniewnych Poza tym z chęcią spróbuję Rails of Europe i prosiłbym kogoś (jax?) o przyniesienie Beowulf: The Movie Boardgame. Sam wezmę coś lekkiego, pewnie Thurn and Taxis - All Roads Lead to Rome i That's Life z dodatkami.
Don Simon a czy mógłbyś przynieść (a może nawet zagrać??) Cubę???
Bardzo chętnie bym spróbował, Draco też, a myśle że jeszcze ktoś chętny by się znalazł na pewno.
Pamiętam że w którejś Planszostacji broniłeś jej zawzięcie i muszę przyznać że przekonałeś mnie na tyle że chciałbym zagrać
Pancho pisze: i prosiłbym kogoś (jax?) o przyniesienie Beowulf: The Movie Boardgame.
Ja juz sprzedalem. Scigaj Lim-Dula.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
-- "We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Trutu pisze:
Wciąż się z tym podziałem nie zgadzam i mam 101 powodów. Prośba: Zakładając jakiekolwiek nowe wątki związane z AGRESOREM prosiłbym o pewną, rozpoznawalną formę
[Warszawa] AGRESOR temat
Twoich argumentow nie rozumiem - proponuje rozmowe na miejscu.
Nazwa mi sie strasznie nie podoba i jej nigdzie nie uzywam. Na szczescie juz ktos nazwe watku poprawil zgodnie z Twoim zyczeniem.
Pancho pisze:Będę się starał być jak najwcześniej, czyli okolice 16:30 - 17. Szymon to na Brassa jesteśmy umówieni, poza tym będzie jackowe Crokinole to możemy w wolnym czasie sprowadzić do parteru kilku młodych gniewnych
Swietnie. To jeszcze potwierdze godzine swojego przyjscia. Na Crokinole (a kto je teraz ma - myslalem, ze Ty) zawsze jestem chetny. I widze, ze juz mamy ustalony nasz team . Czyzby byl juz czas, by ustalic czas rozgrywania druzynowych mistrzostw Warszawy?
Filippos pisze:Don Simon a czy mógłbyś przynieść (a może nawet zagrać??) Cubę???
Moge przyniesc - nie ma problemu. Co do zagrania to juz zalezy jak sie ulozy spotkanie...
Pozdrawiam
Szymon
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
Don Simon pisze:
Twoich argumentow nie rozumiem - proponuje rozmowe na miejscu.
Nazwa mi sie strasznie nie podoba i jej nigdzie nie uzywam.
Ale ta nawa funkcjonuje na samej PW juz od lat. To chyba wystarczajacy argument?
nie. poza trutu nie mamy zadnych emocjonalnych ani nieemocjonalnych zwiazkow z jakims klubem ktory kiedys gdzies byl. nazwa zostala narzucona odgronie, i od razu spotkala sie z zignorowana krytyka. nie jest to w zadnym sensie 'nasza' nazwa, zeby moc uwazac ze 'nalezy' jej uzywac bo taka jako klub sobie wybralismy. nie rozumiem czemu uwazasz ze musimy jej uzywac tylko dlatego ze uzywali jej jacys ludzie 10 lat temu z ktorych znamy jedna osobe? (zauwaz ze nie bulgotalem dotad na to ze ktos jej uzywa, dopiero bulgotac zaczynam jak sie okazuje ze nie wolno jej nie lubic)
ja nie ukrywam ze jak ktos mnie pyta gdzie gramy to jesli tylko moge/mam czas to unikam dania linku do tego watku wlasnie ze wzgledu na nazwe ktora sie bije po oczach nowego zanim sie doczyta o co wogole chodzi... jesli moge wole wytlumaczyc samemu gdzie i jak...
(a dogadywanie sie na 3 rozne dni w tym samym momencie w jednym watku... juz mowilem co mysle o przyjaznosci takiego mechanizmu pod katem dogadywania sie, a nie tylko pogadania)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2008, 14:50 przez bazik, łącznie zmieniany 1 raz.
ragozd pisze:
Ale ta nawa funkcjonuje na samej PW juz od lat. To chyba wystarczajacy argument?
Nie.
Reszte napisal Bazik.
Pozdrawiam
Szymon
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
Klos pisze:Don Simon, przypominam o przyniesieniu ZombieTown i Power Grida :D
Ja mam tylko Wysokie Napiecie. Jesli nikt inny sie nie zadeklaruje to postaram sie wziac - ale te gre to ma prawie kazdy i bym sie nie obrazil, gdyby ktos mnie wyreczyl .
ZombieTown moge przyniesc, ale nie wiem czy bede zasady pamietal, bo czytalem je tylko raz 2 miesiace temu, a nie gralem nigdy.
Przyniose na pewno gre Cuba.
Ale w takim razie daruje sobie Brass...
Pozdrawiam
Szymon
bazik pisze:czy ktos moze bylby sklonny pozyczyc mi na tydzien miasta i rycerze z catanu? albo jakies polskie gry z 2007?
ew. czy ktos ma ochote zagrac w piatek w cos z tego co powyzej?
(od razu z rozbrajajaca szczeroscia przyznam ze ja sam pewnych gier (aos/agricola) nie pozycze nikomu, a innych nie kazdemu)
skoro tak namawiasz do pozyczania od siebie gier, to przyniose na jutro Miasta i Rycerzy a wdzieczny bede za tygodniowe pozyczenie Cosmic Encounter (jesli jeszcze nie sprzedales)
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
-- "We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
bazik pisze:czy ktos moze bylby sklonny pozyczyc mi na tydzien miasta i rycerze z catanu? albo jakies polskie gry z 2007?
ew. czy ktos ma ochote zagrac w piatek w cos z tego co powyzej?
(od razu z rozbrajajaca szczeroscia przyznam ze ja sam pewnych gier (aos/agricola) nie pozycze nikomu, a innych nie kazdemu)
skoro tak namawiasz do pozyczania od siebie gier, to przyniose na jutro Miasta i Rycerzy a wdzieczny bede za tygodniowe pozyczenie Cosmic Encounter (jesli jeszcze nie sprzedales)
Valmont pisze:Najprawdopodobniej zjawię się jutro ok 18.30. Jeszcze nie wiem co wezmę ze sobą, ale nie będzie to więcej niż jedna pozycja. Tak mi Torres chodzi po głowie, bo dawno nie grałem. Jestem otwarty na wszelakie propozycje, oczywiście na jedne bardziej an drugie mniej
Chyba z tydzień temu rzuciłem prośbe o Torresa i nikt nie zareagował. Widać trzeba prosić konkretnie Swoją drogą, czy da się na geeku szukać posiadacza gry z konkretnego kraju. Bo w szukaniu kto ma daną grę nie interesują mnie kudzie z USA, czy innej Australii
Także Torres brzmi dobrze. W międzyczasie Crokinole, yeah. Cin wypadało by się zmierzyć w przekładanego od dawna Brawla
Don Simon pisze:
Klos pisze:Don Simon, przypominam o przyniesieniu ZombieTown i Power Grida :D
Ja mam tylko Wysokie Napiecie. Jesli nikt inny sie nie zadeklaruje to postaram sie wziac - ale te gre to ma prawie kazdy i bym sie nie obrazil, gdyby ktos mnie wyreczyl .
Mówisz i masz Sam też bym chętnie zagrał, ale po Torresie, no chyba, że zaczniemy od 16 (ja będę).
Don Simon pisze:
Ale w takim razie daruje sobie Brass...
No co Ty, Szymon, nie bądź Monopoly i przede wszystkim przynieś Brassa.
No Brass to chyba bedzie przynajmniej jeden (Pancho?)...
Pozdrawiam
Szymon