Ale Trzewik wielokrotnie już mówił, że żadnych bomb nie będzie bo wszystkie najlepsze tytuły ogłaszają na Portalconie.kasztan4321k pisze: ↑22 cze 2022, 21:40Chrostek84 pisze: ↑22 cze 2022, 18:31 Ale tu się nie ma co spodziewać mega hitów. Portal zawsze powtarza, że swoje największe tytuły ogłasza na Portalconie, a ogłoszenie w innych terminach są tylko po to aby nie przeładowAć Portalconu i żeby mniej znane gry nie utonęły w gąszczu innych ogłoszeń.
Bardziej bym powiedział, że Portal nie ogłasza wszystkiego na Portalcon by trzymać napięcie i by ludzie musieli przynajmniej raz na miesiąc wbić na stronę by zobaczyć czy nie wydają jakiejś bomby
Przeladowanie informacjami miałoby sens gdybysmu żyli w 1340 roku i nigdzie indziej by nie miało szansy znaleźć takiej informacji.
Portal Games - plany wydawnicze 2022
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 28 times
Re: Portal Games - plany wydawnicze 2022
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
- karmazynowy
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 464 times
Chyba masz rację, nie wiem czy to jutro ogłoszą aleChrostek84 pisze: ↑23 cze 2022, 09:13 Ale Trzewik wielokrotnie już mówił, że żadnych bomb nie będzie bo wszystkie najlepsze tytuły ogłaszają na Portalconie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2022, 15:16 przez karmazynowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
- Gromb
- Has thanked: 875 times
- Been thanked: 384 times
Właśnie dotarł do mnie dodatek do Last Aurora.
Miłośnicy pudełek będą zawiedzeni.
Zapowiedź :
vs. rzeczywistość
Ktoś przesadził z Photoshopem
Miłośnicy pudełek będą zawiedzeni.
Zapowiedź :
Spoiler:
Spoiler:
Ktoś przesadził z Photoshopem
The Corps Is Mother, the Corps Is Father
Ciekawe jak ta mata z tej zapowiedzi, bo jak wielkości Twojego pudełka to odlot
Może wszystkie dodatki wejdą do oryginalnego pudełka? Za takie cuda to niektórzy jeszcze dopłacają - inserty.
Może wszystkie dodatki wejdą do oryginalnego pudełka? Za takie cuda to niektórzy jeszcze dopłacają - inserty.
Nikt nie przesadził. A tym tekstem to przypominasz internetowego hejtera, pewnie Diunie też na bgg dawałeś niskie oceny.
Ta grafika kosztowała wiele tygodni pracy i wysiłku, zero szacunku do pracy osób w tym wydawnictwie....
Spoiler:
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
-
- Has thanked: 177 times
- Been thanked: 193 times
Czyli tan ostatni dodatek jest wielkości nieco większej od pudełka od zapałek? Lol
- Kwestor
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 90 times
Czy ja dobrze rozumiem, że niektorzy tu marudzą, że w pudełku dodatku jest za mało pustego miejsca?
To są dwie talie kart, w opisie stoi, że dwie talie kart, po co wielkie pudło? Plus caly nakład na jednej palecie i mniej problemów z transportem
To są dwie talie kart, w opisie stoi, że dwie talie kart, po co wielkie pudło? Plus caly nakład na jednej palecie i mniej problemów z transportem
-
- Has thanked: 177 times
- Been thanked: 193 times
Nie, wygląda na to, ze nikt nie marudzi że za mało pustego miejsca, przeciwnie, małe pudełko to zaleta. To co niektórzy obśmiewają to sposób prezentacji pudełka na zdjęciu reklamowym, który przeinacza rzeczywisty jego rozmiar, co poniekąd podświadomie sugeruje dużo więcej zawartości niż dwie talie kart.
- psia.kostka
- Has thanked: 528 times
- Been thanked: 1190 times
Pytasz, odpowiadam
Nikt nie marudzi. Smieszkujemy, ze na plakacie dodatek wyglada jakby mial 20x30cm (np rozmiar dodatkow do Kemeta, Set/Ta Seti).
Na szczescie jest chyba wyceniony w miare adekwatnie do tego czym jest.
Smaczek: dzis na live tv Trzewik pudelka nie pokazal do kamery
Szukam/Kupie: Doomtown: Reloaded, Xcom, Fanzin Sherwood #1;
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
#KolekcjonujeRabaty [DobraKarmaWraca][WarszawskiKolektyw][WawHub] ʕ•ᴥ•ʔ
Ale wydaje się, że już pokazywał, chyba wtedy jak ogłaszali przedsprzedaże tak więc nie ma się co czepiać. Oficjalnie cała ta paleta wyszła, ale kto tam wie...psia.kostka pisze: ↑24 cze 2022, 19:15Pytasz, odpowiadam
Nikt nie marudzi. Smieszkujemy, ze na plakacie dodatek wyglada jakby mial 20x30cm (np rozmiar dodatkow do Kemeta, Set/Ta Seti).
- Kwestor
- Has thanked: 186 times
- Been thanked: 90 times
Pokazywał, pamiętam, że nawet mówił, że fajne bo małe.Marbel pisze: ↑24 cze 2022, 23:33Ale wydaje się, że już pokazywał, chyba wtedy jak ogłaszali przedsprzedaże tak więc nie ma się co czepiać. Oficjalnie cała ta paleta wyszła, ale kto tam wie...psia.kostka pisze: ↑24 cze 2022, 19:15Pytasz, odpowiadam
Ja tam się wolę zdziwić, że pudło małe, niż odwrotnie, jak z GM2, które wyglądało na plakacie jak jakiś Uwe, a przyszło 3x większe
Hej,
A ja troszkę zmienię temat. Coś wiadomo o grze Jakub Wędrowycz: Dziki Samogon? Była zapowiedziana chyba na początku 2021, że ma być w 2021, jest II połowa 2022 i nadal o grze cicho. Ktoś coś wie?
A ja troszkę zmienię temat. Coś wiadomo o grze Jakub Wędrowycz: Dziki Samogon? Była zapowiedziana chyba na początku 2021, że ma być w 2021, jest II połowa 2022 i nadal o grze cicho. Ktoś coś wie?
- sydonia
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 401 times
- Kontakt:
Ok, dzięki wielkie. A natknął się ktoś na jakąś recenzję, albo cokolwiek? Sentyment do uniwersum mnie kusi, ale trochę się boję mechaniki.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Mówisz, masz:
https://sklep.portalgames.pl/jakub-wedr ... ki-samogon
Oprócz tego ruszyła też przedsprzedaż Bitoku, i dwa tytuły z serii Zombicide.
Źródło: FB Planszowych Newsów
Właśnie widziałam, dzięki. Jeszcze tylko muszę zaczekać na recenzje Chociaż info, że to koop już mnie zniechęca.
świetnie, że organizują event neuroshimowy we wrześniu dokładnie tego samego dnia co galakta swój konwent... mimo, że organizuje co miesiąc/dwa eliminacje w neuroshimę i kocham tę grę, to jednak wybiorę Galaktę - w Neuroshime jest dużo okazji pograć, a mistrzostwa polski w Grę o Tron pierwszy raz się trafiają...
Tylko wiesz, że we wrześniu przypada dzień Molocha i Portal potrafi coś w tym czasie robić z tej okazji? Na moje to Galakta o tym zapomniała (albo chciała zrobić konkurencję)shuji pisze: ↑04 lip 2022, 09:26 świetnie, że organizują event neuroshimowy we wrześniu dokładnie tego samego dnia co galakta swój konwent... mimo, że organizuje co miesiąc/dwa eliminacje w neuroshimę i kocham tę grę, to jednak wybiorę Galaktę - w Neuroshime jest dużo okazji pograć, a mistrzostwa polski w Grę o Tron pierwszy raz się trafiają...
Też coś mi się kojarzy, że akurat Portal pierwszy zapowiadał. Może ze strony Galakty jest to jakieś przeoczenie, a może po prostu nie muszą na to patrzeć bo jakby nie było oba wydawnictwa są dla siebie konkurencją. Nie wiem dlaczego wydawnictwa miałyby się tutaj jakoś dogadywać jak nawet recenzenci streamy robią w tym samym czasie
- paracelsus444
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 55 times
- BOLLO
- Has thanked: 1159 times
- Been thanked: 1816 times
- Kontakt:
Czy było już potwierdzone gdzieś czy to jednak moje domysły po filmiku na Planszówkach TV że Fabryka Robotów od Lacerdy będzie wydana w Portalu?