(Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Re: (Oficjalny) Lucky Duck Games 2024
Tak, z tego co zrozumiałem to Kaczki się trochę za wcześnie chlapły z tymi zapowiedziami, bo nawet na ich stronie nie mogę nic o tym znaleźć. No ale niby mają być w grudniu, więc wolę się upewnić i fundusze przygotować. 

- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3732 times
- Been thanked: 3932 times
Po prostu Wyrmgold ssie

Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1092 times
W Hen daleko na pewno. Jedziemy do Japonii planowo powinno być 2-3 dni przed konwentem na magazynie więc trochę na ostrzu
noża.rand pisze: ↑31 paź 2024, 17:50 Ja mam trzy pytanka:
- czy premiera Jedziemy do Japonii jest już ustalona na 31.11 czy to data umowna i dokładną datę premiery ogłosicie jak będziecie więcej wiedzieć?
- czy upgrade packów do Andromada Edge, będziecie mieli w podobnej ilości jak do Nieświadomego umysłu, czyli trzeba będzie szybko reagować?
- czy oprócz upgrade packów i dodatków do Andromeda's edge, będą dostępnę drewniane żetony/księżyce lub jakieś inne dodatki?(tacki etc)
Celujemy z premierą Jedziemy do Japonii na AleGramy, ale kontener dotrze do nas do słownie na chwilę przed imprezą. Tak więc wszystko możliwe. Niemniej przed świętami będzie na 100% w sklepach.
Andromeda - dodatków będzie limitowana ilość, więcej niż do Nieświadomego umysłu, ale warto się zainteresować wcześniej. Dostępny będzie upgrade pack i dodatki.
Na stonie wpisany jest Q4 2024
Jest dostępny na naszej stronie.
Planujemy dodruk w przyszłym roku (pewnie Q2), ale tu piłka po stronie oryginalnego wydawcy jest jeśli chodzi o termin.kudlacz135 pisze: ↑01 lis 2024, 11:52Czy dodatki pojawią się jeszcze do kupienia? A jeśli tak to mniej więcej kiedy?Lucky Duck Games pisze: ↑24 paź 2024, 14:38 Na naszej stronie ruszyła sprzedaż exclusiwów do Nieświadomego umysłu.
Nie nakręcamy absolutnie fomo, ale jeśli się zastanawiacie to lepiej szybko przemyśleć temat bo w 2,5h sprzedaliśmy ok 50% tego co zamówiliśmy.![]()
Sklepy nizbyt uwierzyły w ten tytuł, bo zamówienia do hurtu były niewielkie i wszystko od razu poszło.yaro_ pisze: ↑04 lis 2024, 10:55Po dwóch tygodniach dalej wygląda na to że żaden sklep jeszcze tych dodatków do War chesta nie ma. Kiedy ta premiera?Lucky Duck Games pisze: ↑23 paź 2024, 14:22 Są już dostępne, powinny w piątek trafić do hurtu, max początek tygodnia przyszłego. Wróciła też sama podstawka gry.
Były już domówienia, pewnie w tym tygodniu będą dostępne.
Pewnie pod koniec miesiąca, wraz z dodrukiem. A dostawa grudzień.
Chiński wytwórca musiał przedrukować wszystkie karty do nowych dodatków, bo kolory rewersów były wadliwe. Stąd opóźnienie.
- yaro_
- Has thanked: 78 times
- Been thanked: 132 times
Ja tego nie rozumiem, w 90% sklepów ciągle wisi informacja że tytuł dostępny po premierze, a nie że produkt wyprzedany. Jeszcze się nie spotkałem z taką sytuacją żeby sklep nie chciał rzekomo odpalić sprzedaży.Lucky Duck Games pisze: ↑05 lis 2024, 10:21 Sklepy nizbyt uwierzyły w ten tytuł, bo zamówienia do hurtu były niewielkie i wszystko od razu poszło.
- Neysmeey
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 78 times
Sklepy też nie oferują preorderu dla gry Destylaty, a premiera za niecale 2tyg. Czy gra trafi do dystrybucji po premierze?
Profil na: Boardgamegeek
- Bart Henry
- Has thanked: 155 times
- Been thanked: 948 times
- Neysmeey
- Has thanked: 139 times
- Been thanked: 78 times
Ohh crap!
Profil na: Boardgamegeek
- yrq
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 447 times
Dostałem odpowiedź od Dragoneye, że po weekendzie powinna do nich dotrzeć dostawa.yaro_ pisze: ↑06 lis 2024, 18:09Ja tego nie rozumiem, w 90% sklepów ciągle wisi informacja że tytuł dostępny po premierze, a nie że produkt wyprzedany. Jeszcze się nie spotkałem z taką sytuacją żeby sklep nie chciał rzekomo odpalić sprzedaży.Lucky Duck Games pisze: ↑05 lis 2024, 10:21 Sklepy nizbyt uwierzyły w ten tytuł, bo zamówienia do hurtu były niewielkie i wszystko od razu poszło.
@Lucky Duck Games macie informacje o polskiej wersji dodatku: Dune Bloodlines?
w internecie wysyp informacji o możliwości składania preorderu na wersję angielską, a nawet pojawił się już unboxing.
w internecie wysyp informacji o możliwości składania preorderu na wersję angielską, a nawet pojawił się już unboxing.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- vder
- Has thanked: 348 times
- Been thanked: 147 times
pocieszę cię, dodatek będzię 2 razy szybciej i poczekasz tylko poł roku... biorąc pod uwage fakt, że wydanie wersji angielskiej jest przewidziane na ca 31 stycznia

- itsthisguyagain
- Has thanked: 264 times
- Been thanked: 454 times
To akurat wina Dire Wolf. W przypadku Powstania że coś takiego będzie dali znać wydawnictwom, które lokalizują grę jakoś miesiąc przed rozpoczęciem druku (a drukuje jedna drukarnia w wielkim rzucie wielojęzykowym) i dla LDG albo jakiegokolwiek polskiego wydawnictwa to był niemożliwy termin i musieliśmy czekać na pierwszy dodruk.
- rand
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 139 times
Wracając ostatni raz do Andomeda's Edge. Upgrade pack będzie zawierał całe pudło czy tylko ulepszone surowce i figurki? Czy w jego skład wchodzą również wszystkie tacki dla graczy, na moduły etc?
- yrq
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 447 times
Tak wygląda to pudło w wersji angielskiej (także na ich stronie) i nie spodziewałbym się rozczłonkowania na części. Akurat na tackach, figurkach i wielkim pudle mi nie zależało, więc kupiłem bez tego dodatku deluxe.
Komponenty z obydwu gameplayowych dodatków mieszczą się w standardowym pudełku i to jest dla mnie priorytet

Żal trochę surowców premium i drewnianych księżyców, ale jakoś da się znieść ich brak

- rand
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 139 times
No właśnie słyszałem od nich, że upgrade nie ma być w kartonie, stad moje pytanie i obawy. O ile wolałbym pełne pudełko, to jednak aż tak mi nie zależy, natomiast na tackach bardzo. Zresztą nie do końca mogę sobie to wyobrazić, więc fajnie byłoby dostać więcej informacji na ten temat.yrq pisze: ↑18 lis 2024, 16:26Tak wygląda to pudło w wersji angielskiej (także na ich stronie) i nie spodziewałbym się rozczłonkowania na części. Akurat na tackach, figurkach i wielkim pudle mi nie zależało, więc kupiłem bez tego dodatku deluxe.
Komponenty z obydwu gameplayowych dodatków mieszczą się w standardowym pudełku i to jest dla mnie priorytet
Żal trochę surowców premium i drewnianych księżyców, ale jakoś da się znieść ich brak![]()
Natomiast druga sprawa to żetony księżycy, je chyba można bylo kupić drewniane podczas kampanii ale jako add-on, rozumiem w takim razie, że tego nie będzie można dokupić u kaczek?
Dla większości gier bezpośrednio na stronie kaczek da się przeważnie dostać wszystko co było premium w zbieraczkach, i w większości kampanii zastrzegają ze premium będzie tylko zbieraczka i bezpośrednio u nich.
- walkingdead
- Has thanked: 279 times
- Been thanked: 687 times
Z ciekawości, czy LDG kiedykolwiek wypowiedziało się w temacie Final Girl i wydania kolejnych sezonów?
♀
-
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 660 times
-
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 169 times
W lutym będą zapowiedzi, jeśli wtedy nie będzie to nie będzie. Zaprzeczenia nie było.walkingdead pisze: ↑23 lis 2024, 13:37 Z ciekawości, czy LDG kiedykolwiek wypowiedziało się w temacie Final Girl i wydania kolejnych sezonów?
- Lucky Duck Games
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 1092 times
Tak, od 27.11 do 2.12 - będzie sporo fajnych ofert.
Na szybko:
Jedziemy do Japonii, dwie wykreślane Kaskadie i Prasa w druku - premiera na WawaGra w ten weekend, w sklepach w przyszłym tygodniu.
Wielka draka, Divinus - wjeżdżają na magazyn na dniach i od razu wysyłamy do wspierających. Do sklepów trafią jak wszyscy spierający dostaną swoje egzemplarze. Czyli pewnie połowa grudnia.
- misiencjusz
- Has thanked: 193 times
- Been thanked: 116 times
A jak z dodatkami do Pagana? Przedsprzedaż ruszy jeszcze w listopadzie?