Board Game Arena
Re: Board Game Arena
Zapraszam wszystkich do dołączenia do grupy BGA Polska na Board game arena
https://boardgamearena.com/group?id=10228053
https://boardgamearena.com/group?id=10228053
z ciekawostek w zamkniętej alfie jest m.in:
- Azul
- Century (z okładki wnoszę, że cuda wschodu)
- Uczta dla Odyna
- Burgle Bros
- Tapestry
- Coin Age
- Terra Mystica
- Mercado de Lisboa
- The Isle of Cats
- The Crew Mission Deep Sea
- Imhotep
- Project Gaia
- Steam Rollers
Powiem tak, grubo się zapowiada o.O
- Azul
- Uczta dla Odyna
- Burgle Bros
- Tapestry
- Coin Age
- Terra Mystica
- Mercado de Lisboa
- The Isle of Cats
- Imhotep
- Project Gaia
- Steam Rollers
- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 16 times
Trzeba się zgłosić do testowania.
Ewentualnie można zostać zaproszonym do gry przez testera
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2023 times
- Been thanked: 2624 times
A o co chodzi z Terra Mistica? Przecież jest od lat dostępna.bobule pisze: ↑08 paź 2021, 21:53 z ciekawostek w zamkniętej alfie jest m.in:
- Azul
- Uczta dla Odyna
- Burgle Bros
- Tapestry
- Coin Age
- Terra Mystica
- Mercado de Lisboa
- The Isle of Cats
- Imhotep
- Project Gaia
- Steam Rollers
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
Mój błąd. Dodatek będzie dodanyPytonZCatanu pisze: ↑09 paź 2021, 07:07 A o co chodzi z Terra Mistica? Przecież jest od lat dostępna.

- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Tak, serwery padły. Napisali na swoim FB
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
Takie newsy:
https://boardgamearena.com/news?f=10&t= ... ber+1st%29
Mnie zmotywowało, żeby przejść na premium. Chciałem wrzucić w główny wątek z promocjami, ale w sumie to anty-promocja.
https://boardgamearena.com/news?f=10&t= ... ber+1st%29
Mnie zmotywowało, żeby przejść na premium. Chciałem wrzucić w główny wątek z promocjami, ale w sumie to anty-promocja.
Sorry, za post pod postem, ale teraz to inny temat.
Czy orientujecie się czy bga rozlicza się z wydawcami za umieszczenie implementacji ich gry w swoim serwisie? Nie chodzi mi o żadne moralizowanie, tylko jestem ciekawy, jak wygląda taki proces. Wydawnictwo się zgłasza do bga? Jeśli tak, to kto robi wersję cyfrową? Bga czy wydawca? Każda gra może wejść? I co, płacą tantiemy jakieś wydawcy? Czy wydawca podnosi jakiekolwiek koszty? Macie jakiś insight w tym temacie?
Czy orientujecie się czy bga rozlicza się z wydawcami za umieszczenie implementacji ich gry w swoim serwisie? Nie chodzi mi o żadne moralizowanie, tylko jestem ciekawy, jak wygląda taki proces. Wydawnictwo się zgłasza do bga? Jeśli tak, to kto robi wersję cyfrową? Bga czy wydawca? Każda gra może wejść? I co, płacą tantiemy jakieś wydawcy? Czy wydawca podnosi jakiekolwiek koszty? Macie jakiś insight w tym temacie?
-
- Has thanked: 328 times
- Been thanked: 329 times
W umieszczonym wyżej ogłoszeniu jest taki fragment:azazelmo pisze: ↑22 paź 2021, 13:58 Czy orientujecie się czy bga rozlicza się z wydawcami za umieszczenie implementacji ich gry w swoim serwisie? Nie chodzi mi o żadne moralizowanie, tylko jestem ciekawy, jak wygląda taki proces. Wydawnictwo się zgłasza do bga? Jeśli tak, to kto robi wersję cyfrową? Bga czy wydawca? Każda gra może wejść? I co, płacą tantiemy jakieś wydawcy? Czy wydawca podnosi jakiekolwiek koszty? Macie jakiś insight w tym temacie?
Szczegółów umów pewnie nie upublicznią ale przypuszczam że BGA zajmuje się wszystkim, wydawca co najwyżej akceptuje/dostarcza jakieś materiały.Przychody z subskrypcji Premium są dzielone z wydawcami gier, którzy mają gry Premium na BGA, a te tantiemy są zdecydowanie naszym głównym kosztem - jesteśmy bardzo dumni, że w ten sposób przyczyniamy się do ekonomii gier planszowych!
Sprzedam:
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
Isofarian Guard 669PLN,1% A Game of Strategic Chance (69zł), Weather Machine - metalowe zębatki, Chronicle X(115zł), Namiestnik(29zł), Flame & Fang(129zł),Vagrantsong(264zł), Video Game Champion(189zł)
W alfie jest jeszcze Great Western Trail, także miłośnicy kobył będą zadowoleni

Jakby ktoś chciał pograć, niech się do mnie odezwie

- PytonZCatanu
Spadłem z krzesła.
Dziś w wersji beta pojawiło się: EL GRANDE i BLOOD RAGE!

Dziś w wersji beta pojawiło się: EL GRANDE i BLOOD RAGE!

Re: Agricola (Uwe Rosenberg)
Pytanie a propos agricoli na BGA - niektóre małe usprawnienia mają wymóg "1 godz" - czy ktoś się orientuje, o co dokładnie w tym chodzi ?
Wtedy kiedy będzie na to gotowa. Niestety nie wiadomo, ale myślę, że to tylko kwestia czasu. Ja grałem na planszy z edycji poprzedniej i wszystko działało tak jak powinno. Nie wiem jak z nowszą edycją. Ale jak coś dam znać tutaj, jak gra będzie ogólnodostępna.
Ale fanów gier doktora, w alfie jest też Tygrys i Eufrat

- PytonZCatanu
To jeden z najpiękniejszych okresów na BGA - w ciągu kilku miesięcy pojawiły się 2 z 3 gier z mojego Top 3 !
- DarkSide
- Has thanked: 621 times
- Been thanked: 252 times
Jest Tygrys, jest i Eufrat, a jaka jest ta trzecia?PytonZCatanu pisze: ↑11 lut 2022, 07:18To jeden z najpiękniejszych okresów na BGA - w ciągu kilku miesięcy pojawiły się 2 z 3 gier z mojego Top 3 !

W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Sprzedam gry
Moje zniżki Planszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
- PytonZCatanu
Projekt Gaja, oczywiścieDarkSide pisze: ↑11 lut 2022, 07:56Jest Tygrys, jest i Eufrat, a jaka jest ta trzecia?PytonZCatanu pisze: ↑11 lut 2022, 07:18To jeden z najpiękniejszych okresów na BGA - w ciągu kilku miesięcy pojawiły się 2 z 3 gier z mojego Top 3 !
![]()
![]()
(Cała Topka mam w stopce)
Mam nadzieję, że dodadzą rozszerzenie Wisła i Odra!
- PytonZCatanu
Jeśli kiedyś dodadzą Dominant Species i gry Suchego to ja już mogę nie opuszczać BGA