IMHO glownie dlatego, ze rozgrywka jest dluga i jest efekt snieznej kuli - jak popelnisz ze 2 bledy to mozesz byc juz obserwatorem w tym pojedynku
Trickerion: Legends of Illusion (Richard Amann, Viktor Peter)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3717 times
- Been thanked: 3901 times
Re: Trickerion: Legends of Illusion (Richard Amann, Viktor Peter)
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
-
- Has thanked: 1035 times
- Been thanked: 661 times
Plus, jak nie ogarniesz sobie jakieś pomocy (apka, tabelki z bgg), to sporo czasu idzie na sprawdzanie jakie sztuczki są dla nas dostępne i planowanie dalszego rozwoju. Zgaduję, że dla wielu osób to też zwiększa wagę gry.
Teoretycznie na stronie Portalu jest wersja bez dodatków wyceniona na 850 zł, tutaj link: https://sklep.portalgames.pl/pl/p/Too-Many-Bones/4566sasquach pisze: ↑22 sty 2023, 15:40Tylko, że z najdroższą ceną to oni tam się odnieśli do ceny w sklepie portalu - 999,95zł, gdzie masz jeszcze dodatkowego Gearloka, matę i premium health tokens. A taki zestaw dodatków na stronie wydawcy to jakieś 350zł, czego nie ma na aleplanszowkach. Sam Gearlock na aleplanszówkach to cena 130zł.
Do tego Trickerion wyjdzie tylko w big boxie, więc nie będzie można kupić taniej samej podstawki i dokupić sobie potem podstawki. Jak obstawiam 750-800zł.
Co to w ogóle znaczy ? Jak Wy w to gracie ? Chyba wpierw wybieracie 36 1 lub 2 sztuki i do niej dążycie, a nie odwrotnie :p Bo chyba nie kupujecie na yolo byle czego i jakoś to będzie ?
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3717 times
- Been thanked: 3901 times
Moooze xD
A na serio - wiesz, zawsze ktos ci moze podebrac te jedna sztuczke, wiec musisz miec plan B, C i D - latwije to zrobic z cheat sheetem lub apka
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
-
Tak jak napisała Japańczyk. Ciężko grać jak zakładasz z góry tylko jedną ścieżkę i składasz się po tym jak Ci coś zabiorą.
Napisałem wybierasz 1-2 36tek, po to są akcje natychmiastowego kupna plus rynek przyszly żeby usuwać rzeczy potrzebne do Twoich sztuczek. Dla mnie to drzewko zbędne i odziera grę myślenia i planowania, ale jak komuś się przydaje to spoko.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
Czy gdzieś w sieci jest dostępne spolszczenie kart (assignments i moce magików)? Na BGG znalazłem tylko instrukcję i poradnik (które i tak pewnie znikną jako nieoficjalne, jak tylko Portal wypuści swoją edycję).
Dziś dyrektor Grzegorz w Planszowych Newsach mówił, że big box ma być znacząco tańszy niż Weather Machine - także miejmy nadzieję, że będzie to bliżej 500pln.
-
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 207 times
Stawiam na 500-600 ale jeśli nie przebije 600 to raczej kupie.
Jestem tak stary, że pamiętam internet do którego sie dzwoniło...
- kuchar
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 47 times
Dwa lata temu zamówiłem BigBoxa na stronie producenta i zapłaciłem 560 pln.
Zdziwię się jeżeli takie wydanie pojawi się w cenie poniżej 600 pln
...ale, trzymam kciuki 
Zdziwię się jeżeli takie wydanie pojawi się w cenie poniżej 600 pln

W sklepie Mindclasha tra wersja Tickeriona jest wyceniona na 165 bugsów. Wątpię, aby Portal wycenił grę poniżej tej kwoty. Obstawiam w Q4 cenę dużo powyżej 700 zł...
Mark
- sliff
- Has thanked: 368 times
- Been thanked: 422 times
Za niecałe 175EUR tę wersje można mieć za tydzień w domu, ze strony wydawcy. Preorder ze zniżkami sklepowymi powinien dać zniżki jakieś 15-25%. Nastawiałbym się na ~650zł.
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 10 times
Czy wiadomo dokładnie jaką wersję wyda Portal ?
Na BBG nie ma wersji BIG BOX o której mówi Portal. Jest Collectors Edition..czy to ta edycja czy jeszcze coś innego ?
Na BBG nie ma wersji BIG BOX o której mówi Portal. Jest Collectors Edition..czy to ta edycja czy jeszcze coś innego ?
Chyba oficjalnie nie było potwierdzenia (nie jestem pewien), ale wydaje mi się, że to będzie to:maciek-jagiel pisze: ↑26 sty 2023, 10:35 Czy wiadomo dokładnie jaką wersję wyda Portal ?
https://eu.mindclashwebshop.com/shop/tr ... ry=2#attr=
KSowej wersji nawet Mindclash nie sprzedaje - tzn. z dwustronną planszą, woreczkami i monetami. Monety można jednak dokupić oddzielnie.
EDIT: gramatyka
Ostatnio zmieniony 26 sty 2023, 11:00 przez Seykan, łącznie zmieniany 2 razy.
- sin
- Has thanked: 175 times
- Been thanked: 300 times
- Kontakt:
Oficjalnie pewnie dowiemy się bliżej premiery, ale w wątku wydawniczym mowa o edycji kolekcjonerskiej, więc być może będzie to wersja KS. A jeżeli jednak nie kolekcjonerska to pewnie ten zestaw, który wskazał maciek-jagiel.Seykan pisze: ↑26 sty 2023, 10:45Chyba oficjalnie nie było potwierdzenia (nie jestem pewnie), ale wydaje mi się, że to będzie to:maciek-jagiel pisze: ↑26 sty 2023, 10:35 Czy wiadomo dokładnie jaką wersję wyda Portal ?
https://eu.mindclashwebshop.com/shop/tr ... ry=2#attr=
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.
- anitroche
- Has thanked: 876 times
- Been thanked: 894 times
- Kontakt:
Z tego co pamiętam w ostatnim wywiadzie w Planszowych Newsach Grzegorz Polewka mówił, że to nie bedzie Collectors Edition. Nie bedzie KS bajerów tylko tak samo duże pudlo (chyba z organizerem game trayz, ale tego pewna nie jestem czy sobie nie dopowiedzialam tego w glowie
) i w środku gra podstawowa i wszystkie dodatki w wersji retail. Chociaż tak myślę że pewnie w przedsprzedaży Portal coś tam dorzuci extra od siebie, ale o tym nic nie wiadomo.

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 10 times
Ale rozumiem że wariantu solo który,z tego co się orientuję,opracował do gry David Turczi można się spodziewać w Portalowym wydaniu ?
- anitroche
- Has thanked: 876 times
- Been thanked: 894 times
- Kontakt:
z tego co wiem, to wariant jest w dodatku Dhalgaards Academy, więc tak - będzie w wersji Portalumaciek-jagiel pisze: ↑26 sty 2023, 11:00 Ale rozumiem że wariantu solo który,z tego co się orientuję,opracował do gry David Turczi można się spodziewać w Portalowym wydaniu ?

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Grzegorz mówił też w planszowych newsach że będą jeszcze negocjować zawartość i dlatego nie może w tej chwili jeszcze potwierdzić jaką wersję będą wydawać i czy coś z KS bajerów będzie czy nie.
- m0ty1
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 2 times
Ale KS exclusive w wersji kolekcjonerskiej to jedynie pudełko ze złoceniami i numerem + 3 materiałowe worki, reszta jest dostępna w sprzedaży
- Leviathan
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 1237 times
- Kontakt:
Dobrze pamiętasz. Tryb solo jest właśnie w Dahlgaard's Academyanitroche pisze: ↑26 sty 2023, 11:01z tego co wiem, to wariant jest w dodatku Dhalgaards Academy, więc tak - będzie w wersji Portalumaciek-jagiel pisze: ↑26 sty 2023, 11:00 Ale rozumiem że wariantu solo który,z tego co się orientuję,opracował do gry David Turczi można się spodziewać w Portalowym wydaniu ?![]()
-
Plansza w wersji KS ma z drugiej strony wersję nocą.