Dzieki Sarna, ave.crux i CoLdy7

No właśnie na karcie dającej pierścień Yody jest napisane raz na rundę i dlatego pojawiły się wątpliwości.
Jesteś pewien? Z tego co kojarzę z instrukcji to jak gracz spasuje to już nic więcej nie może robić i drugi gracz robi swoje ruchy aż też spasuje.
Też mi się wydaje, że po spasowaniu już nie można dokładać liderów do blokowania misji jak i jakichkolwiek innych aktywności
co do 3 to nie, jeśli baza jest ujawniona to nie korzystasz z bonusu "Baza Rebelii" tylko i wyłącznie z tych które Cię popierają, bez znaczenia czy jest tam baza czy nie. Dopóki jest utajniona to masz extra bonus do produkcji, jak się ujawni to nie maszsandman_1410 pisze: ↑14 sie 2022, 12:57 Jestem po trzeciej partii (9 godzin grania do 4 rano:) - mam pytania:
1. Czy pole Bazy Rebelii posiadające wydrukowany znacznik poparcia Rebelii liczy się do wymagań niektórych kart (ilość układów popierających Rebelię)?
2. Czy układ, w którym znajduje się ujawniona baza Rebelii posiada znacznik poparcia Rebelii? (chodzi mi zarówno o układ odległy jak i zamieszkały).
3. Budowa z pola ujawnionej Bazy Rebelii - czy buduję i z pola układu i z pola Bazy Rebelii - z dwóch naraz ?
Nie masz racji. Jak najbardziej można z tego korzystać. Kompletna Księga Zasad s. 3, Baza Rebelii->Ujawnianie Bazy Rebelii: "Symbole zasobów z pola „Bazy Rebelii” nadal mogą być używane, kiedy baza jest odkryta, pod warunkiem, że w jej układzie nie znajduje się żadna jednostka imperialna oraz że dany układ nie popiera Imperium."podejrzany pisze: ↑14 sie 2022, 17:34co do 3 to nie, jeśli baza jest ujawniona to nie korzystasz z bonusu "Baza Rebelii" tylko i wyłącznie z tych które Cię popierają, bez znaczenia czy jest tam baza czy nie. Dopóki jest utajniona to masz extra bonus do produkcji, jak się ujawni to nie maszsandman_1410 pisze: ↑14 sie 2022, 12:57 Jestem po trzeciej partii (9 godzin grania do 4 rano:) - mam pytania:
1. Czy pole Bazy Rebelii posiadające wydrukowany znacznik poparcia Rebelii liczy się do wymagań niektórych kart (ilość układów popierających Rebelię)?
2. Czy układ, w którym znajduje się ujawniona baza Rebelii posiada znacznik poparcia Rebelii? (chodzi mi zarówno o układ odległy jak i zamieszkały).
3. Budowa z pola ujawnionej Bazy Rebelii - czy buduję i z pola układu i z pola Bazy Rebelii - z dwóch naraz ?
Jednostki naziemne jak najbardziej mogą być. Ani obecność jednostek naziemnych Imperium w systemie bazy nie kończy gry (pod warunkiem, że Rebelia ma w systemie co najmniej jeden statek), ani też pojawienie się tych jednostek w bazie nie musiało wiązać się z walką (bo istnieją karty, które pozwalają Imperium wrzucić jednostki naziemne prosto do innego systemu, bez udziału statków).Neoptolemos pisze: ↑15 sie 2022, 12:40 Dokładnie tak. Oczywiście zarówno z układu (o ile Cię popiera), jak i z bazy nie możesz nic zebrać, jeśli w danym układzie krążą statki Imperium (jednostek naziemnych być nie może, bo albo by wywołały bitwę z Rebeliantami, albo automatycznie zakończyły grę).
No dobra ale jak się pojawią z kart przecież jednostki naziemne w systemie który jest bazą to i tak musi ujawnić to Rebelia przecież, nawet gdyby tam nie miała jednostek naziemnych tylko same kosmiczne, tak jest w instrukcji przecieżPerf pisze: ↑17 sie 2022, 21:33
Jednostki naziemne jak najbardziej mogą być. Ani obecność jednostek naziemnych Imperium w systemie bazy nie kończy gry (pod warunkiem, że Rebelia ma w systemie co najmniej jeden statek), ani też pojawienie się tych jednostek w bazie nie musiało wiązać się z walką (bo istnieją karty, które pozwalają Imperium wrzucić jednostki naziemne prosto do innego systemu, bez udziału statków).
Nie są to może nagminne sytuacje, ale możliwe.
Chyba że nie zrozumiałem i miałeś kompletnie coś innego na myśli.![]()
Może posłużę się przykładem:podejrzany pisze: ↑18 sie 2022, 01:10No dobra ale jak się pojawią z kart przecież jednostki naziemne w systemie który jest bazą to i tak musi ujawnić to Rebelia przecież, nawet gdyby tam nie miała jednostek naziemnych tylko same kosmiczne, tak jest w instrukcji przecież
Neoptolemos pisze: ↑15 sie 2022, 12:40 Dokładnie tak. Oczywiście zarówno z układu (o ile Cię popiera), jak i z bazy nie możesz nic zebrać, jeśli w danym układzie krążą statki Imperium (jednostek naziemnych być nie może, bo albo by wywołały bitwę z Rebeliantami, albo automatycznie zakończyły grę).
Karta zostala zagrana, ty zagrales swoja. Obie spadaja.sandman_1410 pisze: ↑24 wrz 2022, 17:30 Karty taktyki z dodatku - jak jest: anuluj kartę taktyki przeciwnika - to leci ona na stos kart odrzuconych czy wraca na rękę?