Voidfall (Nigel Buckle, David Turczi)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Voidfall (Nigel Buckle, David Turczi)
Na bgg sugerują, że z Revenantem nie będzie dodruku VF, ale szykuje się dodatek do VF i tam ma być repring galactic boxa wraz z dodatkiem.
Ciekawe co zaproponuje portal. Jak myślicie warto czekać na GB ?
Ciekawe co zaproponuje portal. Jak myślicie warto czekać na GB ?
Portal chyba będzie miał retail z metalowym pudłem u siebie w sklepie
Z metalowym czym?
Jedyne, co jest metalowe do VF, to znaczniki gildii i instalacji.
- Yooreck
- Has thanked: 156 times
- Been thanked: 214 times
- karmazynowy
- Has thanked: 221 times
- Been thanked: 503 times
Jutro w Portalowych planszowkach TV temat o grach 4X wiec obstawiam start przedsprzedaży Voidfalla. Premiera zatem gdzieś za miesiąc.
Na półce | Na stole | Na sprzedaż (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
Z portalem jest ten problem, że nawet jak mają coś fajnego w zestawie to trzeba jeszcze na to zdążyć. Ostatnio jak chciałem kupić zestaw diuny to się skończyły zanim wróciłem z pracy. Zobaczymy, jak będzie fajny zestaw i uda się go kupić to pewnie wezmę, jak nie, to kupię na reprincie w kampanii KS z dodatkiem.
Jak by ktos szukal, to na Amazon pokazał się mindclash'owy pakiet 'Miniature pack' - 75usd + przesylka do pl 17usd (w tym momencie jest dostepne 18 sztuk). Warstwowe planszetki też są.
moze cos zle uslyszalem albo zapoamietalem, ale zdaje mi się, ze na ktoryms PTV padl text "voidfall bedziemy mieli z najdrozsza dostepna promka czyli metalowy box"
ale teraz googlam to w tym KS byly tylko metalowe tokeny, wiec moze cos zle uslyszalem/zapamietalem
I w planszówkę pograsz, i formę zrobisz.
To dopiero user-oriented KSy.

To chyba nie tak źleSCD wynosi 549,95 zł, ale kupując w przedsprzedaży w sklepie wydawcy zapłacicie 499,95 zł.
A dla wszystkich ceniących prezencję gry na stole, wydawnictwo przygotowało ofertę zestawu, w którym znajduje się Voidfall (gra) + Voidfall miniature pack. Cena zestawu to 699,95!
Usługa druku 3D: viewtopic.php?t=84416
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Leinadus
Wg. mnie dobra cena. Nie wiem po ile będzie można kupić wersję PL ale ta ANG stoi na Mepel po 489 zł. Ja nie mogłem się powstrzymać i kupiłem choć gra mnie przeraża złożonością. Ale może nie będzie tak źle.Leinadus pisze: ↑27 wrz 2024, 14:55To chyba nie tak źleSCD wynosi 549,95 zł, ale kupując w przedsprzedaży w sklepie wydawcy zapłacicie 499,95 zł.
A dla wszystkich ceniących prezencję gry na stole, wydawnictwo przygotowało ofertę zestawu, w którym znajduje się Voidfall (gra) + Voidfall miniature pack. Cena zestawu to 699,95!
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
za 340+ juz sa na 3 trollach za znizkami pelnymi
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2024, 15:16 przez _leigam_, łącznie zmieniany 2 razy.
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Hegemony +2 dodatki + insert UV Carnegie + dodatek Trickerion Too Many Bones PL i inne
NA SPRZEDAŻ Hegemony +2 dodatki + insert UV Carnegie + dodatek Trickerion Too Many Bones PL i inne
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1300 times
Moje rozkminki rynkowe:
SCD 550
Portal preorder 500 (425 max rabat)
3trolle preorder 347 (max rabat , 63% SCD)
Gra+figuresy 700 (595 max rabat)
wartosc figuresow: 595-347 = 250pln
(wg GP - 75eur w sklepie Mindclash, jesli jest)
~~
PS u mnie rabat nieczynny
SCD 550
Portal preorder 500 (425 max rabat)
3trolle preorder 347 (max rabat , 63% SCD)
Gra+figuresy 700 (595 max rabat)
wartosc figuresow: 595-347 = 250pln
(wg GP - 75eur w sklepie Mindclash, jesli jest)
~~
PS u mnie rabat nieczynny
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Nilis
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 506 times
Gra dekady już blisko! Akurat na zimowe noce jak znalazł 

Osobiście często bardziej wolę pograć z ludźmi w planszówki, niż słuchać, co wydaje im się, że mają do powiedzenia. feniks_ciapek
Jeżeli nie masz rabatów w sklepie portalu to figurki kosztują prawie 2 razy tyle co gra w normalnym sklepie, więc stanowczo szału nie ma.
- psia.kostka
- Has thanked: 563 times
- Been thanked: 1300 times
Dla mnie, to nawet majac max rabat, doloczyc min 250pln za miniaturki, do gry za 350pln to i tak jest "podwojenie ceny"figurki kosztują prawie 2 razy tyle co gra w normalnym sklepie
Szczegolnie, ze gola gra wydaje sie byc bogata w zawartosc, a figuresy gejmpleja nie dodaja...
PS
bralem Ere innowacji u wydawcy za 300pln z ksiazkami-drewienkami. Potem gra latala za 199pln w 3trolle, a same ksiazki po 60pln (przed rabatem

PS2
mialem juz wyliczone na kartce kwoty:
65% scd - 357pln
70% scd - 385pln
jako potencjalne ceny do wyrwania w sklepach, mile zaskoczenie ze strony 3t (63% scd), ale trzeba sie spieszyc, bo lubia wylaczyc -5% preorderowego rabatu, gdy jest b dobra sprzedaz (mimo ze maja towar i wciaz preorder)
Edit:
No... minela godzina, ale moje rabaty sa wciaz nieczynne, wiec prosze nie pisac w tej sprawie.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Ogółem jeśli nawet ktoś weźmie najtaniej w jakimś sklepie czyli koło 350zl
I kiedyś postanowi dołoży figurki to musi je zamówić za kolejne 350zl (75$+17$ przesyłka)
Więc wyjdzie mu tyle co portal teraz w zestawie tyle że będzie trzeba zamawiać od oryginalnego wydawcy, chyba że gdzieś będą jakieś sztuki na Amazon (za tą samą cenę).
Na moje nie jest to zła cena, do tego jeśli dołożymy rabat w portalu to już w ogóle.
-
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 213 times
I będzie miał szanse pograć sobie na spokojnie w grę i stwierdzić czy mu się podoba w ogóle, czy będzie w to na tyle grał, że te figurki w ogóle mają dla niego sens. A może przeleży mu jedno pudło mniej zawalone kurzemAtk pisze: ↑27 wrz 2024, 18:12
Ogółem jeśli nawet ktoś weźmie najtaniej w jakimś sklepie czyli koło 350zl
I kiedyś postanowi dołoży figurki to musi je zamówić za kolejne 350zl (75$+17$ przesyłka)
Więc wyjdzie mu tyle co portal teraz w zestawie tyle że będzie trzeba zamawiać od oryginalnego wydawcy, chyba że gdzieś będą jakieś sztuki na Amazon (za tą samą cenę).

Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D Niezwiązany z branżą.