Z tego co się orientuję na razie wyszło 6 drugich talii frakcji (dla 2 zestawów startowych - Phoenix Elves, Tundra Orcs, Cave Goblins, Guild Dwarves, oraz Vanguards i Fallen Kingdom). W następnej kolejności wyjdą Jungle Elves i Cloaks.mulek18 pisze:dzięki za odpowiedzi
Czy do wszystkich frakcji, które już wyszły po polsku istnieją drugie talie frakcji?
Summoner Wars (Colby Dauch)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 585 times
Re: Summoner Wars
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 99 times
- Kontakt:
Mam nietypowane pytanie. Dlaczego dodatki do Summoner Wars ( do innych gier też) mają takie beznadziejne pudełka z dziurą do zawieszenia u góry? Chyba do zawieszenia. Zupełnie to niepraktyczne, nie mówiąc o tym, że te pudełka fatalnie sie otwiera. Zawsze przy otwarciu pudełko od razu sie rozdziera. Czy nie lepiej byłoby wydawać dodatki w normalnych pudełkach? Tego czegoś u góry spokojnie mogłoby nie być.
- Bea
- Been thanked: 6 times
Pewnie dlatego:mulek18 pisze:Mam nietypowane pytanie. Dlaczego dodatki do Summoner Wars ( do innych gier też) mają takie beznadziejne pudełka z dziurą do zawieszenia u góry? Chyba do zawieszenia. Zupełnie to niepraktyczne, nie mówiąc o tym, że te pudełka fatalnie sie otwiera. Zawsze przy otwarciu pudełko od razu sie rozdziera. Czy nie lepiej byłoby wydawać dodatki w normalnych pudełkach? Tego czegoś u góry spokojnie mogłoby nie być.
- mniejszy koszt takiego pudełka
- ładniej się prezentują w sklepie, bo można je wywiesić na specjalnym wieszaku
- to jest dodatek, więc i tak po rozpakowaniu przetrzymujesz zawartość w pudełku od podstawki razem z resztą kart
- mckil
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 57 times
Żeby wieszać je na specjalnych regałach sklepowych. Tak jak koszulki na karty itp.
-
- Kontakt:
No jeśli faktycznie zakładają, że każdy otworzy pudełko i je wyrzuci to ma to jakiś sens, choć ja akurat tak nie robię, bo gdzie niby mam te dodatki wkładać? Do podstawki zmieści się max dwie, a frakcji jest dużo, dużo więcej. No chyba, że pudełko Master Seta ma dużo powietrza do wykorzystania.
- pan_satyros
- Has thanked: 686 times
- Been thanked: 522 times
- Kontakt:
Nie mów mi, ze nie wpadłeś na to by otwierać je od dołu?mulek18 pisze:nie mówiąc o tym, że te pudełka fatalnie sie otwiera. Zawsze przy otwarciu pudełko od razu sie rozdziera.

Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
Hehe, dokładnie! Otwierajcie pudełka od dołu! 
ps. polskie pudełka i tak są o niebo lepsze od angielskich, które rozdzierają się i od dołu i od góry i generalnie są z cienkiego, beznadziejnego papieru. Do tego stopnia, że jak już raz karty wyjmiesz, to możesz mieć problem z włożeniem ich z powrotem

ps. polskie pudełka i tak są o niebo lepsze od angielskich, które rozdzierają się i od dołu i od góry i generalnie są z cienkiego, beznadziejnego papieru. Do tego stopnia, że jak już raz karty wyjmiesz, to możesz mieć problem z włożeniem ich z powrotem

- pan_satyros
- Kontakt:
Zgadza się!Krwawisz pisze:Hehe, dokładnie! Otwierajcie pudełka od dołu!
Do PL pudełek standardowa frakcja (bez kart typu lodowe mury) mieści się nawet w koszulkach Mayday Chimera.
Tutaj dla rodzimego wydania wielki plus.
Angielskiego pudełka jeszcze mi się nie udało nie rozwalić. Wszystko trzymam w master secie. 

- mckil
Pytanie czy w koszulkach? I jeżeli w koszulkach to czy w Maydayach czy innych?pingus pisze:Angielskiego pudełka jeszcze mi się nie udało nie rozwalić. Wszystko trzymam w master secie.
W koszulkach, w innych, nie wiem jakich ale nie pasują doskonale, ale dla mnie starcza. 

-
- Kontakt:
Bez pudełek. 11 frakcji, 6 z master seta, 2 z podstawki małej i jeszcze do tego 3 dodatkowe frakcje i jeden reinforcment. Jest miejsce na więcej.mulek18 pisze:A ile frakcji w tym Master Secie trzymasz? Rozumiem, że bez pudełek z dodatków?

- mckil
Re: Odp: Summoner Wars
To inaczej. Grube te koszulki? Bo wspominane tu Maydaye są cieniutke a na przykład używane przeze mnie Ultra-Pro zwiększają grubość tali dwukrotnie i już nie da rady włożyć tali do pudełek z dodatków.pingus pisze:W koszulkach, w innych, nie wiem jakich ale nie pasują doskonale, ale dla mnie starcza.
Putanie więc brzmi czy pudełko od Master Seta mieści takie "grubasy"(przyznaje się bez bicia że pudła od MS nie widziałem).
Chude koszulki, ale miejsca jest jeszcze dużo, tylko pudełko zaczyna się robić ciężkawe. 
Wielkość pudła MS to prawie idealnie wielkość pudełka TTR:Europa. Ponieważ poza kartami, planszą, garścią kostek i kilkoma znacznikami nic więcej nie ma, to tych kart może wejść tam naprawdę multum. Wszystkie talie pewnie nie, ale naprawdę sporo.

Wielkość pudła MS to prawie idealnie wielkość pudełka TTR:Europa. Ponieważ poza kartami, planszą, garścią kostek i kilkoma znacznikami nic więcej nie ma, to tych kart może wejść tam naprawdę multum. Wszystkie talie pewnie nie, ale naprawdę sporo.
Nie wiem, czemu tak psioczycie na oprawę graficzną - moim zdaniem jest wybitnie klimatyczna, jednostki wyglądają jak za mgłą innowymiarowego, surrealistycznego pola bitwy, dla mnie są perfekcyjne 

To. Zmienia. Wszystko.3. TARCZA NADZIEI
Treść karty powinna brzmieć:
"Zamiast zagrywać tę kartę w twojej Fazie Wydarzeń, możesz zagrać ją, kiedy Podstawowa
Jednostka Plugastwa, która nie ma na sobie Mutacji, miałaby otrzymać 1 lub więcej Znaczników
Obrażeń. Anuluj wszystkie Znaczniki, które wybrana Jednostka miała otrzymać.”
- FactoryOfIdeas
Zgadza się. Niestety tak się złożyło - nie do końca wiem, jak to możliwe - że, wśród wszystkich frakcji, akurat talię Plugastwa trapią tego rodzaju, poważne błędy w tekście na kartach. Mogę jedynie ponownie przeprosić. Jak już wspomniałem gdzieś wyżej, przy najbliższym dodruku wydrukujemy poprawione wersje kart z błędami, które będzie można wymienić w sklepach czy u nas na konwentach.
Pozdrawiam i - mimo wszystko- życze wielu sukcesów w rozgrywkach Plugastwem
Tomek
Pozdrawiam i - mimo wszystko- życze wielu sukcesów w rozgrywkach Plugastwem
Tomek
Summoner Wars:
Esensja.pl - 100% Świat Gier Planszowych #25 - 10/10
ZnadPlanszy - 10/10 Board Times - 5/5
Games Fanatic - 8/10 Polter - 8/10
....
Esensja.pl - 100% Świat Gier Planszowych #25 - 10/10
ZnadPlanszy - 10/10 Board Times - 5/5
Games Fanatic - 8/10 Polter - 8/10
....
- pan_satyros
- Kontakt:
Podpisuję się - Plugastwo ma arcyciekawą mechanikę Mutacji i warto przeboleć chwilowe niedogodności.
PS. Do wieczora na moim blogu pojawi się artykulik o najnowszych taliach dla Elfów Feniksa i Tundrowych Orków.
Z góry zapraszam.
PS. Do wieczora na moim blogu pojawi się artykulik o najnowszych taliach dla Elfów Feniksa i Tundrowych Orków.
Z góry zapraszam.
- pan_satyros
- Kontakt:
mam od paru dni elfy feniksa vs tundrowe orki gralem dopiero 2 gry wydaje mi sie ze orki sa troche lepsze , od elfow mistrz ma malo zycia. Ciezko sobie przewage zrobic aby zmiazdzyc przeciwnika rowna gra jest wmiare.
Karta zamrozenie chodzi o wszystkie jednostki ? takze czepionow i mistrza?
tak samo z karta posilkow
Jeszcze jedno pytanie jezeli mur dam na przy granicy to moge przywolywac jednostki po stronie przeciwnika na tej 1 kratce?
Jeszcze jedno pytanie jezeli mur dam na przy granicy to moge przywolywac jednostki po stronie przeciwnika na tej 1 kratce?
-
- Kontakt:
możeszNeoko pisze:mam od paru dni elfy feniksa vs tundrowe orki gralem dopiero 2 gry wydaje mi sie ze orki sa troche lepsze , od elfow mistrz ma malo zycia. Ciezko sobie przewage zrobic aby zmiazdzyc przeciwnika rowna gra jest wmiare.
- kaszkiet
- Has thanked: 317 times
- Been thanked: 585 times
Tak i tak.Neoko pisze: Karta zamrozenie chodzi o wszystkie jednostki ? takze czepionow i mistrza?
Pokombinuj Elfami. Na dzień dzisiejszy to ja nie wiem jak je pokonać OrkamiNeoko pisze:mam od paru dni elfy feniksa vs tundrowe orki gralem dopiero 2 gry wydaje mi sie ze orki sa troche lepsze , od elfow mistrz ma malo zycia. Ciezko sobie przewage zrobic aby zmiazdzyc przeciwnika rowna gra jest wmiare.

- meshuggah717