Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
jezeli drukuja w tej samej fabryce co PHG - to mysle, ze to wszystko sie teraz drukuje wraz z dodatkiem (ktory ma sie ukazac cos kolo sierpnia/wrzesnia- pewnie celowali w gencon).
Druk jest wspólny, to prawda, ale daty premiery jeszcze nie jesteśmy w stanie podać - jak tylko będziemy znali dokładną datę to się podzielimy. Pamiętajcie, że gry muszą jeszcze do nas dopłynąć. Myślę, że ostrożnie rzecz biorąc będzie to przełom października/listopada. Ale równie dobrze może być wcześniej, jak i później...
Witam. Dwa pytania, mam nadzieje, że ktoś będzie miły i odpowie.
1. Szukam przygodówki gdzie jest opcja gry na dwie osoby. Chodzi mi jednak o taką gdzie da się grać jedna postać - jeden gracz. Dla przykładu w zombicide da się grać w dwie osoby ale scenariusze przewidziane są na 4-6 postaci. Czy w myszach da się grać każdy po jednej postaci?
Parias pisze:
1. Szukam przygodówki gdzie jest opcja gry na dwie osoby. Chodzi mi jednak o taką gdzie da się grać jedna postać - jeden gracz. Dla przykładu w zombicide da się grać w dwie osoby ale scenariusze przewidziane są na 4-6 postaci. Czy w myszach da się grać każdy po jednej postaci?
Nie. Większość rozdziałów opowiada o 4 myszach lub więcej. Można grać po dwie myszy na twarz.
Parias pisze:
2. Ile scenariuszy w podstawce?
Książka ma 11 rozdziałów, ale trudno je nazywać scenariuszami. To rzeczywiście rozdziały, po kolei opowiadana historia, w pewnym sensie spójna, zamknięta całość. Kupa grania, i tak.
Nie grałem jeszcze, ale tematyka, pomysłowość, sposób wykoniana mnie totalnie urzekł. Te pomysły w stylu rapier stworzony z igły i "czapeczki" żołędzia po prostu miażdżą Mam świadomość kilku minusów o których ludzie często wspominają, ale osobiście obawiam się tylko niskiej regrywalności... tak czy siak jestem kupiony, szykuje się pierwsza duża gra do któej kupie wsio co wyjdzie czekam na PL!
Czy ktoś wie może jak to z polskim wydaniem "Mice and Mystics" , jakie przygotowuje Cube? Z tego co kojarzę, to pierwsze zapowiedzi wspominały coś o wrześniu 2014. Jednak nie mogę dotrzeć do żadnej oficjalnej informacji na ten temat.
Na ZnadPlanszy stoi, że listopad 2014, ale nie ma linku, skąd ta informacja.
"Wojna? Kataklizm? Po co? Diabły te przysłały Europie coś, co się nazywa: Mah-jong. Mah-jong jest to taka chińska gra, w którą umiał grać dobrze jeden stuletni mandaryn, ale się wreszcie powiesił" Kornel Makuszyński, "Wycinanki",1925
gra jest śliczna - ale mechanicznie to rzucanie kostkami - niekoniecznie wada, bo można pograć z młodszymi graczami ( i myślę, że właśnie do familijnego targetu gra jest skierowana)... więc be warned!