[Szczecin]Spotkania z planszówkami - Grampliny

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
chmiel

Post autor: chmiel »

Napewno na następnym zlocie także się zjawimy i tym razem można w Magie i Miecz lub w Magiczny Miecz zagrac chociaż partyjke w shadows of cammelot musimy zagrac poprostu
:D
Awatar użytkownika
gural

Post autor: gural »

Taa, SoC wymiata. :)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Post autor: Halfling »

Ha, teraz kupiłem Wysokie Napięcie i musimy w to zagrac na kolejnych Gramplinach bo gierka jest świetna.

Pozdrawiam
Borys
Jak żeś mniejszy, musisz być cwańszy!
Awatar użytkownika
Paweł Puzio

Post autor: Paweł Puzio »

Jesli bede mogl sie zjawic na nastepnym Gramplinie, to wezme karcianke Wings of War, bardzo sympatyczna gra.
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

W takim razie czekam z niecierpliwością na następne Grampliny, gdyż chciałem sobie zakupić tą karciankę i teraz będzie okazja by sie przekonać czy warto.

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
Paweł Puzio

Ja tez od dawna nosilem sie z zamiarem, naszczescie pojechalem do Lubli9na i przekonalem sie ze gra trafila w moje gusta. Moze i ty kupisz po Gramplinie :-)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Przypominam, że już w najbliższą sobotę, odbędą się kolejne (i długo oczekiwane) Grampliny.

Zaczynamy o 15:00 w Long Bridge Pub przy ul. Monte Cassino 1 (przy Jagiellońskiej).

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
Paweł Puzio

Niesttey jestem zbyt styrany aby przyjść na dzisiejsze spotkanie ( praca wodka do 3 w nocy ). Ale Halfingu, jutro przyjade do szczecina na piwko wiec moze bys chcial sie podlaczyc i zagrac z nami w Wings of War.
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Podłączyć się do was? Gdzie i kiedy? Daj znać na GG, telefon () maila lub prv.

A teraz relacja z dzisiejszych Gramplinów.

Dzisiaj (tzn. 25 listopada) odbyły się kolejne Grampliny.

Zjawiło się coś około 11 do 14 osób. Od razu mogę powiedzieć, że było miło, spokojnie i bez żadnego wyrzucania. Krótko mówiąc: cool knajpka.

Zaczęliśmy od Wysokiego Napięcia. Zagraliśmy w 6 osób i muszę powiedzieć, że walka była zacięta do samego końca. Gwoli wspomnieć, że dwóch z graczy w krytycznym momencie wyciągnęło komórki i zaczęli liczyć swoje wydatki na kalkulatorze. Do tej gry kalkulator powinien być dołączany gratis. Wygrałem ja, ale to tylko dlatego, że lepiej znałem zasady i inne chytre sztuczki. Muszę przyznać, że Wysokie Napięcie na 6 graczy jest dużo cięższe, niż na 3 (pozdrowienia dla Ani i Radka Very Happy ).

Następnie zagraliśmy w Schadows over Camelot. Nie było źle, ale ja osobiście się nudziłem. Byłem prawie pewien, że wygramy i tak też się stało. Do tego na sam koniec mieliśmy 12 białych mieczy na stole. Zbyt łatwo nam poszło, trzeba było zagrać z zdrajcą.

Później jeden z graczy odpadł (z tej strony, zachęcam go do przyniesienia własnych gier na następne spotkanie planszówkowe). My wzięliśmy Jengę i zaczęła się katastrofa. Klocki walały się po stole, było parę momentów gdy wszyscy wstrzymywali oddech. Ogólnie gra była niezła.

Zaraz później, na stół powędrowała Cytadela. Zagraliśmy dwa razy. Raz przegrałem z kretesem, a drugi raz wygrałem. Minimalnie ale wygrałem Very Happy .
Errhile pisze:W między czasie druga grupa osób grała w inne planszówki. Na drugim stole w obrocie były gry następujące:

Osadnicy
Jungle Speed
Neuroshima Hex
Wilki i Owce
i ponownie Osadnicy (bardzo nam przypadli do gustu)
Grampliny skończyły się około 21:30. Czyli graliśmy około 6 godzin. Ogólnie muszę stwierdzić, że powoli ustala się grupa, o której mogę powiedzieć, że będzie raczej stale przychodzić na spotkania planszówkowe. Cieszę się i mam nadzieję, że kolejne Grampliny tylko potwierdzą moje przypuszczenia.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za przybycie i wspólne giercowanie.
Borys
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 09:22 przez Halfling, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Witam

Kolejne Grampliny odbędą się już za tydzień, 2 grudnia, o 10:00, na Szczecińskim Dniu Fantastyki.

Drugi SDF odbywa się w LO4, które to mieści się na Gumieńcach (skrzyżowanie ul. św. Kingi i Okulickiego). Cała impreza zaczyna sie o 9:30 i trwa do 19:00. W tych godzinach dla każdego uczestnika będzie otwarty Games Room, w którym znajdzie się ponad 30 tytułów gier.

Zapraszam wszystkich na oficjalna stronę SDFu

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
miras23
Has thanked: 49 times
Been thanked: 15 times

Post autor: miras23 »

ostatnio narzekalem na Games Room na Szczecińskim Dniu Fantastyki. tym razem byla widoczna poprawa i calkiem przyjemnie spedzilem tam czas. oczywiscie moglby byc jeszcze wiekszy wybor gier :) ale to pewnie nastepnym razem :)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Witam

Wybór gier był uzależniony od tego co sam wystawiłem z swoich zbiorów do kolekcji oraz tego co przysłał REBEL. Nie wiem czy wiesz ale na stole było 30 różnych tytułów, a samych gier około 35.

I nie wiem, czy jakikolwiek inny konwent miał taki duży Games Room (pół sali gimnastycznej tylko dla gier).

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
miras23

zauwaz, ze napisalem to z lekko zartobliwie
Awatar użytkownika
miras23

wiec zeby byla jasnosc, powtorze jeszcze raz.
bylo duzo lepiej niz ostatnio, pierwotnie mialem wpasc na 2-3 godziny, bylo na tyle przyjemnie, ze siedzialem prawie 6 godz. podobalo mi sie, jestem zadowolony i usatysfakcjonowany :):):)
teraz lepiej brzmi? :)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Spoko, spoko. Dobrze odebrałem Twoja wiadomość ale to ja zapomniałem wstawić uśmieszka do swojej i wyszło tak jakoś pretensjonalnie :D . Nic się nie stało, przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
miras23

wiedzialem, ze sie dogadamy :)
Awatar użytkownika
gural

Było zdecydowanie świetnie. Grałem od 12 do samego końca z przerwą półgodzinną, a i tak było mi mało. :)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

miras23 pisze:wiedzialem, ze sie dogadamy :)
Wiesz, przez jakiś czas siedziałem na Games Roomie i chciałbym wiedzieć jakie gry wypożyczałeś (i w ogóle, który to Miras), bo jakoś nie mogłem Cię wyniuchać.

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
miras23

hive, zaginione miasta, memoir (memuar :) ), osadnicy, cytadela
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Hmm... to już chyba mniej więcej kojarzę, który to Ty Miras (Memuar - to mi coś podpowiada).

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
gural

Miras, a nie masz ochoty na MiM/MM czasem pograć? Przydali by się nowi ludzie :)
Awatar użytkownika
Halfling
Kontakt:

Uwaga, uwaga!

Kolejne Grampliny odbędą się w najbliższą sobotę czyli 9 grudnia 2006 roku o godzinie 15:00 w Long Bridge Pub.

Pozdrawiam
Borys
Awatar użytkownika
miras23

gural pisze:Miras, a nie masz ochoty na MiM/MM czasem pograć? Przydali by się nowi ludzie :)
hmm, jakby to powiedziec. dla mnie czasy MM juz niestety minely :). swoj egzemplarz sprzedalem. z tej kategorii gier dziesiejsze wymogi dla mnie spelniaja: descent oraz runebound.
Awatar użytkownika
gural

Jednak wiele osób wraca po latach do tych klasyków. No ale wiadomo to kwestia gustu. Ja jakiś czas temu wróciłem do MM'a przy okazji zaopatrując się w cały komplet i nie żałuję, wiele godzin spędzonych przyjemnie.

A co do w/w tytułów jak i innych większych gier fantasy z dzisiejszych lat to w nic jeszcze nie grałem. :)
Awatar użytkownika
dasilwa
Been thanked: 1 time

Post autor: dasilwa »

gural pisze: A co do w/w tytułów jak i innych większych gier fantasy z dzisiejszych lat to w nic jeszcze nie grałem. :)
I pewnie dlatego nadal podoba Ci się MM :)
Pamiętaj jeśli zagrasz w jeden z tytułów które wymienił Miras to do MM juz nie wrócisz, chyba że jesteś wielkim fanem MM :wink:
ODPOWIEDZ