Poznań Ekipa do Descenta
- Curiosity
- Administrator
- Has thanked: 3062 times
- Been thanked: 2666 times
- Kontakt:
Re: Poznań Ekipa do Descenta
@rattkin: wstępnie - czwartek około 19:00 w restauracji 7 Street na Piekarach.
@Halmaris - Ciebie, zdaje się, nie będzie? Dobrze kojarzę, że masz wyjazd?
Google maps
@Halmaris - Ciebie, zdaje się, nie będzie? Dobrze kojarzę, że masz wyjazd?
Google maps
Jesteś tu od niedawna? Masz pytania co do funkcjonowania forum? Pisz.
Regulamin forum || Regulamin podforum handlowego
zapomnialem sie odezwac. chwilowo wyskoczyly mi inne sprawy i na razie raczej nie bede mial czasu na Descenta ale widze, ze jest zainteresowanie wiec zycze udanej kampanii 

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
@Fuser, ja myślałem, że zrezygnowałeś. W takim razie do zobaczenia przy stole za jakiś czas.
Na jutrzejsze spotkanie dobrze sobie zarezerwować jakieś 2,5 godziny, maksymalnie 3 (ale to już z tłumaczeniem włącznie).
Na jutrzejsze spotkanie dobrze sobie zarezerwować jakieś 2,5 godziny, maksymalnie 3 (ale to już z tłumaczeniem włącznie).
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 34 times
@Curiosity. Ja się oczywiście piszę, czas zarezerwowany 
BTW. Po wczorajszym BSG dziś zacząłem oglądać serial i wyczekuje z niecierpliwością kolejnej szansy dokopania ludziom jako ukryty Cylon

BTW. Po wczorajszym BSG dziś zacząłem oglądać serial i wyczekuje z niecierpliwością kolejnej szansy dokopania ludziom jako ukryty Cylon

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Było super 
Oczywiście, jak to w grach FFG, o wygranej przesądził JEDEN rzut kością. Splig miał jeszcze 4 punkty życia, dostał za 5 z przebiciem, więc musiałem wyturlać 2 na... brązowej kości (szansa 1:6). I co? UDAŁO SIĘ
Fotka ze spotkania
Dosłownie 3 godziny przed spotkaniem dotarł do mnie egzemplarz pierwszego dużego dodatku - Labirynt Zagłady.
Kto nie wie, niech spojrzy, jakie bogactwa skrywa
Dodam może od siebie, że Durik jest klasycznym przepakiem - mocny, szybki, dodatkowo przywołuje wilka, który gryzie niebieską i czerwoną kością oraz broni przyległe figurki dodatkową brązową... A w specjalnej zdolności przechodzi przez figurki wroga. Masakra
Dzięki chłopaki za fajne spotkanie! W takim gronie to już możemy śmiało rozkręcać kampanię, a teraz mamy już dwie do wyboru: podstawową i tę z Labiryntu Zagłady.

Oczywiście, jak to w grach FFG, o wygranej przesądził JEDEN rzut kością. Splig miał jeszcze 4 punkty życia, dostał za 5 z przebiciem, więc musiałem wyturlać 2 na... brązowej kości (szansa 1:6). I co? UDAŁO SIĘ

Fotka ze spotkania
Dosłownie 3 godziny przed spotkaniem dotarł do mnie egzemplarz pierwszego dużego dodatku - Labirynt Zagłady.
Kto nie wie, niech spojrzy, jakie bogactwa skrywa

Dodam może od siebie, że Durik jest klasycznym przepakiem - mocny, szybki, dodatkowo przywołuje wilka, który gryzie niebieską i czerwoną kością oraz broni przyległe figurki dodatkową brązową... A w specjalnej zdolności przechodzi przez figurki wroga. Masakra

Dzięki chłopaki za fajne spotkanie! W takim gronie to już możemy śmiało rozkręcać kampanię, a teraz mamy już dwie do wyboru: podstawową i tę z Labiryntu Zagłady.
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
Jako że było tylko dwóch bohaterów, Durik akurat dawał większe szanse. Chociaż Leoric w całej grze skosił chyba 80% wszystkich mobów. Faktycznie Durik wydaje się nieco przegięty - za te wszystkie dobre rzeczy nie ma wyraźnych widocznie gorszych stron (albo nie pamiętam).
-
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 34 times
Leoric rzeczywiście był w tej partii Pro killerem a to wszystko za sprawą Fireballa z obszarowymi obrażeniami (mój wilk w jaskiniach Spliga najadł się za wszystkie czasy pieczonego pajęczego mięsa :]) Nie znam bohaterów z podstawki ale rzeczywiście Durikiem grało mi się bardzo fajnie. Od początku możliwość przyzwania wilka oraz wyboru pomiędzy atakiem dalekosiężnym (włócznia) lub face to face za pomocą noża do skórowania. Rewelacja.
Wyczekuje z niecierpliwością kolejnych spotkań nad planszom.
Wyczekuje z niecierpliwością kolejnych spotkań nad planszom.
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Ja bym był za czwartkiem.Halmaris pisze:No to kiedy następne spotkanie z Descentem?
@Phate mówił, że mu czwartek pasuje, z Łukaszem dziś pogadam, ale pewnie będzie chętny. To już można liczyć czterech.
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
I meczów nie maHalmaris pisze:No mi pasuje.

Fakt 

Ostatnio zmieniony 09 lip 2014, 20:49 przez Halmaris, łącznie zmieniany 1 raz.
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Aktualne. Może spotkamy się wcześniej? Ja mam jutro wolne, więc mogę przyjść sporo wcześniej.
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Łukaszowi też pasuje na 18, @Phate jeszcze nie wie, ale deklaruje, że postara się zdążyć.
To może spotkajmy się niezobowiązująco o tej 18, jeśli się wszyscy nie zbiorą to w tym czasie będzie można się zapoznać z dodatkiem chociażby
Czyli: spotkanie w miarę możliwości o 18, ale jak ktoś będzie później to też okay.
Ja spróbuję pojawić się wcześniej i zająć większy stolik niż tydzień temu.
P.S.
Dziś będę koszulkował karty
Przyszła mi dostawa 400 koszulek 
To może spotkajmy się niezobowiązująco o tej 18, jeśli się wszyscy nie zbiorą to w tym czasie będzie można się zapoznać z dodatkiem chociażby

Czyli: spotkanie w miarę możliwości o 18, ale jak ktoś będzie później to też okay.
Ja spróbuję pojawić się wcześniej i zająć większy stolik niż tydzień temu.
P.S.
Dziś będę koszulkował karty

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Oj, działo się. Dziś wreszcie pozbyłem się przytłaczającego uczucia, że jestem zwierzyną łowną i że w zasadzie nie ma po co włazić do tych strasznych podziemi, bo mnie stamtąd wyniosą. 

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Zaszalałem 
Wczoraj przypadkiem się okazało, że dostałem na konto zwrot podatku, więc długo się nie namyślałem: wpadłem do Barda i zostałem szczęśliwym posiadaczem Trzęsawisk Trolli oraz (trochę przypadkowo) Mericka Farrowa.
Zawartość "wagowa" Trzęsawisk jest trochę biedna (dwóch bohaterów i dwa typy potworów), ale z tego co czytałem ma lepszą grywalność od Legowiska Jaszczura. Trzęsawiska można wpleść w "dużą" kampanię jako dodatkowy epizod, albo zagrać osobno w formie mini-kampanii.
Doszło kilka fajnych przedmiotów (jest nawet coś do atakowania czterema kośćmi) i ciekawostka, która byłą już w "Legowisku" - ukryte komnaty, na które można się natknąć przeszukując żetony poszukiwań. Dla Mrocznego pojawiło się kilka kart (nie oglądałem) oraz jakaś nowa mechanika - pogłoski (też nie oglądałem). Powinno być ciekawie.
Aha, jest propozycja, żeby oprócz czwartku spotkać się jeszcze w tym tygodniu dodatkowo na Descenta. U mnie odpada wtorek, ale reszta dni już pasuje w sumie bez wyjątków. Jakieś pomysły?
P.S. Nowy potworek z Trzęsawisk:

Wczoraj przypadkiem się okazało, że dostałem na konto zwrot podatku, więc długo się nie namyślałem: wpadłem do Barda i zostałem szczęśliwym posiadaczem Trzęsawisk Trolli oraz (trochę przypadkowo) Mericka Farrowa.
Zawartość "wagowa" Trzęsawisk jest trochę biedna (dwóch bohaterów i dwa typy potworów), ale z tego co czytałem ma lepszą grywalność od Legowiska Jaszczura. Trzęsawiska można wpleść w "dużą" kampanię jako dodatkowy epizod, albo zagrać osobno w formie mini-kampanii.
Doszło kilka fajnych przedmiotów (jest nawet coś do atakowania czterema kośćmi) i ciekawostka, która byłą już w "Legowisku" - ukryte komnaty, na które można się natknąć przeszukując żetony poszukiwań. Dla Mrocznego pojawiło się kilka kart (nie oglądałem) oraz jakaś nowa mechanika - pogłoski (też nie oglądałem). Powinno być ciekawie.
Aha, jest propozycja, żeby oprócz czwartku spotkać się jeszcze w tym tygodniu dodatkowo na Descenta. U mnie odpada wtorek, ale reszta dni już pasuje w sumie bez wyjątków. Jakieś pomysły?
P.S. Nowy potworek z Trzęsawisk:

- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
Chciałbym powiadomić, że w najbliższy czwartek nie będę mógł zagrać - Lech gra w pucharach (może ostatni raz w tym sezonie?), lecę od razu po pracy na stadion.
Proponowałbym w zamian środę.
P.S.
"Legowisko Jaszczura" w drodze
Proponowałbym w zamian środę.
P.S.
"Legowisko Jaszczura" w drodze

Jestem teraz na urlopie. Wracam 2 sierpnia i potem do konca wakacji jestem dostepny:) Co do Lecha to niestety Twoje obawy sa uzasadnione:( Zrobilem sobie dokladna kalkulacje wszystkich rzutow do Descenta, teraz zoptymalizuje rzuty:)
- Curiosity
- Administrator
- Kontakt:
To miłego wypoczynku!