Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
azz pisze:Może mały off-topic, ale skoro już tu jesteśmy, to czy wiadomo, jak będą wyglądały dostepność i dodruki 2016 gier Splotter (Zimbabwe, Indonesia)?
Zimbabwe i Indonesia mają potwierdzone reprinty na stronie wydawcy, więc jeśli nic nie pokrzyżuje im planów to jest szansa na te dodruki. Tylko pytanie który kwartał?
Czwarty reprint FCM? Myślałem że były tylko 3.
adikom5777 czy 3 dodruk dotarł do Planszostrefy?
EDIT: Ok widzę status 3-5, więc pewnie w przyszły tydzień zagram
Ostatnio zmieniony 13 sty 2016, 14:51 przez vinnichi, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, w Planszomanii też ta sama cena, swego czasu na Planszostrefie była promocja w poprzedniej przedsprzedaży ale taniej nie będzie... drożej pewnie tak
vinnichi pisze:Na początku że mu się nie podoba że zmusili go wspierający, że za wredna dla nich, ale do podsumowania jeszcze nie dotarłem raczej nie będą pochlebne
Pewnie za trudna będzie dla nich.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
vinnichi pisze:Na początku że mu się nie podoba że zmusili go wspierający, że za wredna dla nich, ale do podsumowania jeszcze nie dotarłem raczej nie będą pochlebne
Najważniejsze że jest filmik z rozgrywki dla osób które jeszcze nie grały (jak ja) będzie pomocny przed pierwszą rozgyrwką
Najważniejsze że jest filmik z rozgrywki dla osób które jeszcze nie grały (jak ja) będzie pomocny przed pierwszą rozgyrwką
Widzę, że jako recenzent dochodzi do momentu, w którym im bardziej słodzi tym gorsza gra, a im bardziej jedzie tym bardziej warto się zainteresować.
windziarz44 pisze:
Widzę, że jako recenzent dochodzi do momentu, w którym im bardziej słodzi tym gorsza gra, a im bardziej jedzie tym bardziej warto się zainteresować.
Czyli jest szansa że i Gradanie trochę pojeździ po FCM?
windziarz44 pisze:
Ale to chyba akurat jest dość stara reguła.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
windziarz44 pisze:
Ale to chyba akurat jest dość stara reguła.
Przydałaby się reguła: Recenzencie zgraj kilka razy przed zrecenzowaniem
Rahdo rozegrał jedną niepełną partię sam ze sobą i przez 10 minut opowiada jak mu się nie podoba i jak inni gracze rzucają się sobie do gardeł podczas trwania kampanii.
No nic przynajmniej zobaczyłem jak wygląda rozgrywka i tym bardziej jestem na tak. Może zmienię zdanie po niepełnej partii solo
Rahdo to typowy casualowy geek. Trudno sie odniesc do jego ocen bo wiekszosc (i tu FCM jest jednym z nielycznych wyjatkow) jest super, ah oh eh wg niego. No i ten przerost formy nad trescia.
FCM to jedna z tych lepszych gier w 2015 i wg mnie najlepszy Splotter do tej pory.
romancef pisze:Rahdo to typowy casualowy geek. Trudno sie odniesc do jego ocen bo wiekszosc (i tu FCM jest jednym z nielycznych wyjatkow) jest super, ah oh eh wg niego. No i ten przerost formy nad trescia.
FCM to jedna z tych lepszych gier w 2015 i wg mnie najlepszy Splotter do tej pory.
Delikatnie rezonując, widzę że kolega ma Antyquity Czy rzeczywiście tak dobra jak ją wycenił rynek? Pewnie z czasem pojawi się dodruk więc cierpliwie poczekam, ale jak oceniasz grę po kilku/kilkunastu partiach?
romancef pisze:
Zgadzam się w 100%, najlepszy Splotter. Indonezję nawet wyprzedza W sumie FCM mi przypomina Great Zimbabwe (podobny silnik) tylko jest o wiele ciekawsze podczas gry i ma dużo więcej opcji. Przez to gra jest też sporo dłuższa niż GZ.
Kupujcie jak macie okazje, za pół roku odsprzedacie ze 100% zyskiem
(a Antiquity bardzo dobra gra, ale za bardzo fiddly - milion kartoników do przerzucania. Mnie to zniechęciło)